Toxoplazmóza v 10. týždni

moninka666
17. sep 2015

Ahojte prekonali ste niektora toxoplazmozu???mne ju bohuzial zistili a mam obrovsky strach o dietatko.som len v 10tt ..aka je sanca ze dietatko bude zdrave ???? Vyliecim sa vobec este??pomozte ..dakujem za kazdu odpoved😢😢😢

kakalaka
17. sep 2015

Ahoj ako ti ju zistili? bola si uz na infekcnom?

ataz
17. sep 2015

@moninka666 ahoj, mám dve kámošky čo ju mali. Jedna ju dokonca chytila od mačiatka čo mali doma a všetky sa z toho v pohode a bez problémov dostali ( všetky v 1. trimestri ) Takže nič neboj, je dobré, že to zistili.
Ja som si kvoli tomu pri 1. bábätku vypestovala averziu na mačky ☹ ☹ po pár rokoch vezmem na ruky, ale len malé mačiatko a aj to len fakt možno raz za rok... toxoplazmóza je väčší strašiak než to v skutočnosti je... možno že je to inak, ale moja skúsenosť je taká 🙂

moninka666
autor
17. sep 2015

dnes mi volal gynekolog ..zajtra sa mam dostavit a pojdem na inf......obavam sa toho najhorsieho

ataz
17. sep 2015

@moninka666 držím palce...

kakalaka
17. sep 2015

@moninka666 neboj aj mne volali ze mam ist na infekcne.a tam mi povedali ze podla tych hodnot som sa s toxoplazmozou este nikdy nestretla takze nie som imunna.takze mi robili odbery asi kazde dva tri mesiace uz neviem presne...a nedostala som ju za celych 33 rokov tak to by v tom bol cert keby som ju dostala ked som bola tehotna....a narodila sa mi zdrava dcerka 🙂 nestresuj a nemysli hlavne nato...pozri ja som este nevedela ze som tehotna a bola som na rontgene clenka a malinkej nic nie je

ataz
17. sep 2015

toto som našla : http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

každopádne nech ťa detailne informuje dr

moninka666
autor
17. sep 2015

Baby drzte mi palce.....nech to vsetko dobre dopadne..ozvem sa ako co...dakujem za rady😌

xenicka13
17. sep 2015

Ja som mala v prvom tirmestri infekčnú mononukleózu a dcéra je ok, na infekčnom ma nenechali ležať, lebo by som tam chytila ešte niečo horšie povedali

moninka666
autor
17. sep 2015

Ale tak su to stresy...ja mam problemy stale..moja prva prehliadka u gynk..verdikt predrakovinoe stadium..a to som mala a mam mam jedneho partnera uz 10rokov ..naslwdovala kyretaz dvakrat potom skracovanie krcka aby nebolo malo..pi case polyp zas operacia ..teraz toto....uz som fakt zufala lepi sa na mna vsetko..len to jedine si prajem nech je drobcek zdravy......

zdena12345
17. sep 2015

problem s toxoplazmou je ak sa žena po 1x v živote nakazí ak je tehotná. Opakované nakazenie už nie je problém. Už po jedinom nakazení ostávajú v tele protilátky a tie Vám asi zistili. Takže ďalej len budú sledovať ako sa menia. Ak budú stúpať znamená že infekcia práve prebieha a je rizikom pre dieťa. Ak budú +- rovnaké, nič by sa nemalo diať. Ale detaily by bolo lepšie prebrať s Vašim lekárom...

erika526
17. sep 2015

ja som mala toxoplazmozu v akutnom stadiu,ostala som tehotna,potom potrat, ci kvoli tomu, ci kvoli niecomu inemu nik nevie...rok som sa liecila,potom dalsie tehotentstvo bez problemov,raz som bola pocas tehotenstva na odbere na toxo...protilatky uz ostanu navzdy v krvi...ale to nic,to ma uz skoro kazda zena..🙂

mickao
17. sep 2015

Mne v tehotenstve zistili, ze som niekedy v minulosti prekonala toxoplazmozu. Samotne tehotenstvo nebol v tom case problem.

fionahope
15. okt 2015

Ahoj, ako to dopadlo s tou toxoplazmozou? Mne dnea rovnako volala sestricka od gynekologa ze mi v krvi nasli toxo, zajtra mam ist po listok na ninfekcne, velmi sa bojim

chokma
16. okt 2015

@fionahope pozri si aj ine prispevky s temou toxoplazmozy. nam to tiez napr. zistili, nasledovali 3 navstevy na infekcnom, napokon vyhodnotili, ze som ju prekonala tesne pred tehotenstvom, takze som ani atb nebrala, ale su tu zeny, co brali cele tehotenstvo atb a maju krasne zdrave baba. takze hlavne KLUD! Aj ked je to tazke.

chokma
16. okt 2015

@fionahope a tiez mam majovciatko 🙂 ale 2014

moninka666
autor
18. okt 2015

Fionahope Ja som este douzivala atb teda dokopy tri balenia atb a bral mi krv a ze mi tie hodnoty pomaly klesaju..infekcne vobec nespominal tak dufam ze to bude fajn...naplakala som sa dost teraz uz myslim viac pozitivne a hlavne ze bude zdrave...drzim palce ten zaciatok je najtazsi ked vam to dr.oznami...a ake ste mali hodnoty??

sasena033
18. okt 2015

@moninka666 ja som sa o o toxe informovala az ked mi tiez s vzysledkov vysla pozitivna tam su dolezite hodnoty ja som ju ale prekonala davno asi v detstve takze vysledky budu vzdy pozitivne ale podla honot lekar urci ci si uz mala savno alebo teraz v tehu .lekar vie co robi drzim palce ono v trimestri je to najhorsie tazko povedat moje dve kamosky mali velmi vysoke hodnoty a obe poslal na upt obe maju zdrave decka akurat jednej ma maly problem zo srdieckom od mala ci to stym suvisi neviem skus googlit hlavu hore 🙂

fionahope
18. okt 2015

@moninka666 tak praveze ciselne to tam nie je uvedene ale ta jedna hdnota co hovori o prebiehajucej toxo je pozitivna, takze na infekcne musim ist

chokma
18. okt 2015

@sasena033 pozitivne budes mat vzdy len IgG, co su protilatky, IgA a IgM by mali byt pri prekonanej chorobe negativne. inak toxo sa moze reaktivovat, vobec nejde o chorobu, ktora sa prekona len raz v zivote... a je zaujimave, ze niektore s potvrdenymi hodnotami IgA a IgM neposle dr. na infekcne, pretoze to podlieha hlaseniu...

chokma
18. okt 2015

@fionahope bud rada, aspon si na teba lepsie posvietia. mozem sa opytat, kde ides na infekcne?

tslobik
18. okt 2015

@zdena12345 ja som pri prvom mala toxo negatívne, ani som ju nikdy neprekonala v živote.....hoci mi tvrdili, že je málo dospelých, ktorí sa s tým ešte nikdy nestretli. Pri druhom teh. sa budem neskutočne toho obávať....

fionahope
18. okt 2015

@chokma to igm mam pozitivne, ostatne negativne, idem do Kosic

chokma
18. okt 2015

@tslobik uz tu bola aj mamicka, co mala toxo pri prvom tehotenstve prekonanu, mala poz. IgG a pri druhom ju mala v akutnom stadiu... a to si myslela, ze jej uz nic nehrozi. Ale tak, treba si povedat, ze jestvuje tolko moznych komplikacii v tehotenstve, to by clovek ani neotehotnel, keby sa tak bal... cely zivot je o nahode, stasti...

evanagyova
18. okt 2015

Ahoj neboj sa a hlavne nestresuj. Mne tiež volala doktorka ,že mám zlé hodnoty a mám prísť k nej, že mi povie čo a ako. Smola, bola v tom, že to bol piatok a ja som tiež videla len to najhoršie. zbytok dňa som doslova preplakala. Všetci ma presviedčali, že to bude dobré. Na nete som našla pozitívne reakcie na prekonanie toxo a tak som sa nejako ukľudnila. Prestala som stresovať a myslieť na to najhoršie. Povedala som si, že veď aj na to sú predsa lieky a dá sa pomôcť. V pondelok som sa dozvedela, že mne z nejakých príčin stúpajú protilátky na toxo a tak mám ísť na infekčné a tam pani doktorka rozhodne čo ďalej. Svojej gynekologičky som sa spýtala aj na drndošov v brušku /čakala som dvojičky/ povedala mi, že sa nemám ničoho báť a bude to dobré. Nakoniec som nedostala ani žiadne lieky a bola som len sledovaná či budú protilátky stúpať. Chvalabohu už nestúpali. Chlapci na narodili a sú zdraví. Tak mysli pozitívne a hlavne nestresuj. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

moninka666
autor
19. okt 2015

Babule ja idem na dalsiu kontrolu 27.11 drzte palce...28.11 mi maju robit tripl testy to zas budem ako na ihlach... boze zavidim ale v dobrom mamickam ktore si tehotenstvo uzivaju...ja mam zatial len same stresy a nervy...dufam len ze sa to neprejavi dako na drobcovi ....

berni01
19. okt 2015

@moninka666 Ahoj aj ja som mala toxoplazmozu v tehotenstve. A 1X som brala aj antibiotiká. A malý sa narodil zdravý. Držím palce a mysli len pozitívne

veroni1988
22. okt 2015

@moninka666 ahoj, mne zistili toxoplazmozu v 8 tt, hned mi doktor nasadil rovamycin a ten som brala 2 mesiace. Robil mi kontrolné odbery a hodnoty klesali. Malinká sa narodila zdravá, v pôrodnici jej zobrali krv na toxoplazmozu a toxoplazmozu nemá 🙂. Pre môj dobrý pocit som bola v 20tt v Martine u doktora Grochala na sone.

moninka666
autor
23. okt 2015

@veroni1988 to sa chystam aja ist ku grochalovi po 20tt len mam obrovsky strach ....neviem v pislednom case mam strach uz uplne zo vsetkeho co sa tyka dalsich odberov kontroly vysetreni...uz by som asi nezvladla dalsie negativne spravy....ale pocujem male zblnkat v brusku tak aspon to ma tesi

veroni1988
24. okt 2015

@moninka666 Ten strach poznám, ale neboj určite všetko dobre dopadne a malinké bude v poriadku.

anakristina
15. nov 2015

@zdena12345 vyzera ze sa vyznate v teme.neviete nahodou ci som sa mohla opatovne nakazit ak mam aviditu nizku?avsak igm negat iga pozit.igg nerastie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre