Ahojte, pri odbere v 11tt mi vysli hranicne velmi nizke hodnoty toxoplazmozy. Vraj som ju prekonala asi 4-6 tyzdnov pred otehu. Vraj to nema dopad na plod kedze to bolo pred ale chcela by som vediet ci niektora zazila podobnu situaciu a ci bolo vsetko v poriadku? dakujem
@stastenka42 a tiez tesne pred ako ja? mna jedine strasi, ze mi este len teraz doznieva...
@alienka000 Ano tiež pred tym..aj mi hovorila o nejakych hodnotach ale nepamatam si uz..povedala ze je to pre babatko uz neskodne..neboj urcite je vsetko ok,ved dr by ti povedala keby nieco..mne tak kamaratka potratila hned na zaciatku tehu,nevedela a prave u nej prebiehala toxa...vacsinou miminecko odíde ak nieco nieje ok..tak sa neboj a uz mas aj screening za sebou nie? Inac mne povedala ze sa mi to uz bude stale ukazovat v testoch..
@alienka000 uplne v poriadku. Nie je sa coho bat, lebo je uz prekonana. Ja som mala vysoke toxo v prvom tehotenstve a ani pred porodom, ani po porode mi hodnoty neklesli a dcera je uplne v poriadku a negativna. Dokonca aj pri druhej mi vyskocilo a to po takmer dvoch rokoch. Ale aj druha je v poriadku 🙂
Toxo, moj vecny spolocnik 😝
@stastenka42 hej, dnes mi dali vysledky krvi, aj NT meral a ze vsetko ostatne mam ukazkove. tak dakujem a verim, ze to bude vsetko uz len dobre 🙂
@alienka000 ahoj.napises mi o tom prosim ta viac?velmi sa bojim
@anakristina a co konkretne chces vediet? tebe zistili tiez toxo? ja uz mam nastastie zdravu dcerku. No zaklad bol, ze som mala v krvi aj toxo ale uz aj protilatky, takze som ju podla odhadu gyneko prekonala tesne pred otehu. Ja som aj mala v novembri nieco ako chripku tak to bolo asi to a v decembri som otehu. No a v podstate mi povedal, ze 80 percent ludi sa nakazi zo zle umytej korenovej zeleniny. Mne do konca tehu stale bral krv a sledoval to a klesali hodnoty. Dr povedal, ze najrizikovejsie je ked sa zena nakazi pocas tehu, vtedy moze sposobit napriklad zrakove problemy u dietata (coz sme sa bali do poslednej chvile, lebo to ze som ju prekonala pred tehu bol len predpoklad). No a uz mam protilatky a nemozem sa toxo nikdy nakazit.
Gratulujem ti k zdravemu babatku.mne brali krv len dvakrat a nic neriesia.ze plodova voda povie ci sa k dietatu dostal parazit alebo nie.ale ja nedokazem cakat?kam by som mohla ist aby ma vysetrili?mne docent ktory robil testy povedal ze som sa nakazila tesne pred otehotnenim ale infektologicka tvrdi ze pocas tehotenstva.gynekolog povedal ze nakolko je igm negativny tak je to prekonane.bolo mu treba vysvetlovat iga a aviditu lebo ani nepoznal tieto veci.tak ani liecbu nezahajil vcas.chcem sa ta spytat aku si mal aviditu?ja mam nizku.mam pozit igg a pozit iga a negat igm.dakujem ze si mi napisala
@anakristina aj mne to zistili. Tiez som mala nizke hodnoty, tak mi zobrali este raz krv a dali vyhodnotit. Kedze hodnota bola taka ista nizka, tak usudili, ze to je prekonane. Keby bola akutna tak by hodnota boli ..nasobne vyssie. Mne ale dali ATB 😐. Myslim,ze zbytocne. Lebo som bola u ineho dr. na prekonzultovanie mojho problemu a ten povedal,ze atb nebolo treba. Kedze je to uz v chronickej faze...
@gabrielkaa no u mna to vyzera na taku doznievajucu akutnu infekciu.mozem sa spytat u koho si bola?mozno by som aj ja skusila viac odbornokov
Ja som so Ziliny a bola som u Mraza a on na poslal na infecne za Sturom. Radit som sa bola na Orave za jednym dr.
@gabrielkaa fuhaaa.tiez si pobehala krajinu.zatial mam dohodnuteho dr grochala v martine a na aminocentezu by som sla len k doc ondrejcakovi ale nemam na neho kontakt.tak keby ste niektore mali na neho kontakt tak prosiiiim
@anakristina v MT su dobri lekari. Nestresuj sa, vsetko dobre dopadne.
@gabrielkaa este sa obavam ze mi krv odobrali nejak zle.2krat mi brali na toxo a vzdy vecer a nie nalacno.nemohlo to ovplyvnit vysledky?
Myslim ze nie. Z mojho laickeho pohladu to nemohlo ovplyvnit kedze tu ide o protilatky, ktore ty stravou ani tym co zjes pred odberom neovplyvnis. Chod este za inym dr a uvidis. Ake hodnoty ti vysli a aky Bol cas medzi kontrolnym a prvym odberom?
Iga 1:222, kfr 1:256,avidita nizka,igg viac ako 200 a igm negativny.medzi odbermi boli asi 3t. Prvy 25.9 a druhy 15.10.teraz jedna lekarka vravela ze to vidi na starsiu infekciu ako 6mes
Ja si na moje presne nepamatam kedze to bolo davno, ale ja som myslim mala igm hranicne teda nie negative a bola to prekonana toxa...
Ked raz prekonas toxoplazmozu, protilatky ti budu vyskakovat uz po cely zivot. Navyse nebezpecna je aktivna forma, ktora trva asi 2 tyzdne od nakazenia. Niekomu sa to prejavi inemu nie a preto ani vela ludi nevie, ze to vobec mali.
Babenky drzte mi palce.to dietatko je moje a je zdrave.musi byt!!! Myslite na mna :*
dievcata 20.12 idem na iui a priatel chce ist 25.12 jeho mamine ktora ma v dome tisic maciek a psov co behaju hore dole z domu von a niektore jadne chhtaju aj mysicky. ja s nim ist odmietam ale zase byt na sviatky sama doma?
@alienka000 a vies aj kde si ju mohla chytit?
@bad_delight nehladkaj ich vobec.zober si deku ze akoze ti je zima a sed u nej na gauci len na deke.kup si ten maly dezinfekcny pripravok na ruky a pre istotu si obcas dezinfikuj ruky.obchadzaj miesto kde tie macky kakaju....asi tolko.pred iui si mozes dat spravit test na toxoplazmozu na vlastne naklady.komplet rozbor stoji 60eur.ak si to uz prekonala tak u starej ti toxo nehrozi.ale su aj ine choroby ktore tam mozes dostat tak dbaj na hygienu.od priatela je to maximalne sebecke ale neprekvapuje ma to.kazf
@anakristina my tam ale budeme aj spat. a tam macicky soinkaju s nimi aj paikovia a leziavaju aj na tej postielke kde my budeme. chce ist na 2 noci lebo ved su sviatky...a je oravda ze sme tam dlho neboli. lebi sa snazime. a doeraz to ani nevedeli, takze sa ootom urazoa ze tam nie sme. mne nevadi keby siel sam ale neviem si to oredstavit . 24. vianoce doma vsetko super a 25. na 3 dni odide... aaaach jaaaj
@anakristina prepac pisem z mobilu ako debil... ze s nimi spia aj macky aj psikovia tam malo byt napisane. vonku sliepky, prasiatka...
@bad_delight este som zabudla napisat ze ho na jednej strane chapem.. nevidel ich dlho, naposledy sme tam boli asi pred 2 mesiacmi , potom sme 4 dni boli so svokrou, nevidel dlho otca a 2 sestry a ich male deti ktore tam byvaju... lenze rodicia ku nam prist nemozu lebo by nemal kto nakrmit zvierata ( lebo obe sestry su trochu hlupe a neurobia to aj ked byvaju v rovnakom meste na vychode ) , maju tam lrasny tatranksy hotel tak som chcela nech soime tam ale ani to mi nepreslo... za chvilku mi bude vycitat ze mu chyba volnost a ze mu zakazujem ist domov... ja pritom len naozaj nechcem byt sama. neviem ako to sklbit.. ale moj priatel je taky ze zo seba urobi toho komu je ublizovane a ja uz casto ani neviem ...
@angela5 nemala som kde kedze som bola len v meste, takze predpokladam ze zo zle umytej zeleniny. Dr aj povedal ze sa tak nakazi vacsina ludi...
@bad_delight sanca ze sa nakazis je mala.no v tehu by si s kadeakymi zvieratkami spat nemala.ked bude babo tak tiez bude lezat so zvieratami?ci frajer pojde sam a ty doma s babom?nechapem takychto ludi ze takto ziju.ze nedostanem ciste navliecky a lahne si ku mne cudzi pes a macka.tak cez sviatky ich tam nech nepustaju a hotovo.na prvom mieste je clovek nie zviera.alebo to prezi a potom chod nie na iui ale rovno na ivf
@anakristina vies to je take...po 3 rokoch snaženia ratam každy mesiac ako obrovsku šancu. Neche sa mi čakať mesiac..a hlavne december kedy nemusi človek chodit do prace a len lenoši, čo su možno celkom vhodne nestresove a prijemne pohodove chvile pre uhniezdenie....
Ja pokia som nespozala svokrovcov nepoznala som ludi kt. tkao žiju, ale oni tie zvierata miluju.... ja nies om zastanca ani len toho, aby bol pes v dome, nie ešte v perinach.
Nedokažem si predstaviť že pes bude behať po dvore, oblizovať si zadok predok laby hovienka ocikane stlpiky a potom mi vbehne dnu a tam sa mi bude dieta plaziť po podlahe...
ja šípim, že z tohoto budu ešte problemy časom, že nebudem chceiť dovliť aby pes oblizoval dieťa ale to nejako vybojujem 🙂 svokra mi na to povie, že ziverata maju taku funkciu že sa im to škodlivé v tele hned premení a nič na tom nie je. A ja budem vo vyvrtke 🙂
Aj som to mala rovnako ako ty....povedali mi ze telo si vytvorilo dostatocne protilatky ze to nie je ziadne riziko..a vsetko bolo v poriadku a aj doteraz je 🙂
@bad_delight to mas pravdu ze na to uhniezdenie potrebujes kludovy rezim.na to bude vianocne lenosenie dobre.ako decko som nechala aby ma pes oblizoval.jahody som jedla spinave zo stonky.ale dospely clovek uz vie co to obnasa.drzim ti palce aby ste si s tou svokrou pochopili a aby respektovali tvoje zasady 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alienka000 aj mne to zistili..tiež som prekonala toxu a ani som o tom nevedela..gyndoska mi povedala ze je to v poriadku,telo sa s tym vyrovnalo samo a zatial je vsetko ok 🙂