Toxoplazmóza - prejavy

9. máj 2021

Ahojte
ake ste mali prejavy v tehotenstve? mne navrela sankova uzlina, teraz neviem ci robit paniku. bola som na piesku s malym, ruky poctivo umyvame

ukulela
9. máj 2021

Prekonala si už dakedy toxo? Ak si dodržala hygienu a piesok " nejedla" nerob paniku.

autor
9. máj 2021

@ukulela neprekonala som ju .. nejedla aj som vzdy vonku vyutierala ruky a vydezinfikovala aj mne aj malemu a doma vyumyvala mydlom a vodou, aj nechty nam vzdy vycochrem kefkou

1mina
9. máj 2021

Uzlina zvacsena moze byt z kadecoho skrabanie v hrdle, zuby, prechladnutie vonku a kopec inych veci... a sa mi tak zda ze toxoplazmoza aj chvilku trva kym sa orejavi ci ? Inak ja som ju ocividne prekonala medzi prvym a druhym tehu - v prvom som nemala protilatky, v druhom mi vyslo z krvi ze ju mam uz prekonanu 🤷‍♀️ ani som nevedela kedy som ju mala...aj ked jsne neni dobre ju doatat v tehu ale myslim ze je mala sanca zeby to bola zrovna teraz to 🙂

lusyyy36
9. máj 2021

Ja som minuly rok mala veľmi (fakt vrlmi) zväčšené uzliny. Dr ma poslal na utz ,tam nic nezistili. Bral mi krv ale na toxo nie,síce som mu hovorila,ze sme si nedávno kupili macku. Ze to isto nemam....teraz,po roku,mi brali krv,pre iné problémy a bum,prekonaná toxoplazmoza. Ze to mohlo byt v priebehu posledného roka. Takže ja byt tebou daj si skontrolovať krv

autor
9. máj 2021

@lusyyy36 prosim ta a to vsetky ci len jednu uzlinu? aj ta boleli? mna to na dotyk bolí

jane1987
9. máj 2021

Tie sankove uzliny mozu byt kludne zvacsene aj z inych pricin (zapal v dutine ustnej, nejaka viroza, ...) Takze kazdopadne zbehni k obvodakovi v pondelok a nech Ti vezme krv. Ja mam prekonanu toxo asi 7 rokov dozadu, ale uzliny som mala zvacsene na krku skor a pri uchu, dvojite videnie, slabost, psychika na dne- uplne mi az prepinalo, porobili mi vsetky mozne krvne vysetrenia a vtedy mi zistili toxo, takze automaticky na infekcnu ambulanciu poslali, dostala som trojkombi antibiotik a som bola sledovana este nejaku dobu.

autor
9. máj 2021

@jane1987 v pondelok tam bude hrozne ludi, zbehnem v utorok, neviete kolko sa caka na vysledky?

jane1987
9. máj 2021

Mne brali krv na hematologiu, biochemiu a mikrobiologiu. Hema a bioska by mali byt v ten alebo nasledujuci den a mikrobiologia trva nejaku dobu, vtedy to bolo tusim 14 dni.

lusyyy36
9. máj 2021

Mala som na krku zozadu, zboku,vpredu. Hlavne ta vzadu bolela, zboku nebolela ale bola veľká asi 4cm

autor
9. máj 2021

@lusyyy36 to ja mam tak 1 cm a pobehuje mi na sanke, skor nad nou cca v strede sankovej kosti. uz ma neboli moc ale vecer som si nemohla na tu stranu lahnut

autor
9. máj 2021

@jane1987 dakujem za info

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre