Toxoplazmóza počas tehotenstva s dvojičkami

moly09
7. júl 2021

Ahojte som tu nová čakám dvojičky som v 25 týždňy je tu niektorá ktorá prekonala toxoplazmozu veľmi sa bojím aby im niečo nebolo .... prekonala som ju len sa bojim či ju nemôžem znovu chytiť 😞😞

nikoleta1234
7. júl 2021

@moly09 ahoj 🙂 na FB je skupina Mame doma dvojičky 🙂 pridaj sa a skus sa opýtať tam 🙂 tiež som členkou 🙂

moly09
autor
7. júl 2021

@nikoleta1234 ďakujem 🙂

sirka9
7. júl 2021

ak si ju prekonala este mimo tehotenstva, tak sa bat nemusis. znova sa to chytit neda - ostava uz v neaktivnej forme navzdy v tele bez toho, aby bola hrozbou. a hlavnym rizikom je vtedy ak sa nakazis pocas prveho trimestra.

moly09
autor
7. júl 2021

@sirka9 no mne keď brali prvý krát krv tak mi tam zistili to som bola v prvom trimestri ...potom mi brali zase a tam už mi nezistili .. sestrička povedala že to som prekonala s detstva ..ale aj tak sa bojím ☹️ máme doma cicu ale vyhýbam sa jej ako sa dá

s_a
7. júl 2021

Ja nerozumiem. Prečo sa bojíš? To by teraz každá tehotná žena mala doma sedieť na zadku aby náhodou niečo nechytila. To stresovanie teda škodí viac...
A toxoplazmozu prenášajú mačiatka. My máme doma dve mačky a jedine v tehotenstve som im necistila pre istotu wc. Inak s nami aj v posteli spavali.

sirka9
7. júl 2021

@moly09 zalezi od toho, v akej forme ti ju zistili. ked ti povedala, ze si ju mala z detstva, to znamena ze uz v neaktivnej - cize sa uz nikdy nou nenakazis, uz ju mas a budes mat cely zivot ale neublizi ti nikdy. a pokial mate macku vnutri, nemusis sa jej vobec vyhybat. na to aby si sanakazila toxoplazmozou by si musela konzumovat jej hovienka a aj macka je infekcna iba cca 5 dni za cely zivot. staci ked bude manzel cistit zachodik a ty si das pozor aby si si umyla ruky ked ju budes hladkat - aby si si nahodou neoblizla prsty alebo tak. toxoplazmozou sa realne skor nakazis zo zle umyteho ovocia a zeleniny alebo zo suroveho masa nez od macky.

sirka9
7. júl 2021

@s_a neprenasaju ju iba maciatka. aj dospele macky ju mozu prenasat. ale realne, kto vedome bude jest ich exkrementy? prave preto vacsina ludi ju prekona uz v detstve, kedze deti kadeco chytaju a potom davaju do ust a staci ked napriklad lopta prejde po nejakej trave alebo hovienku a dieťa ju chytí a potom si olize prsty (co realne nie je uplne mozne ustriehnut aby sa nestalo aspon raz za cas). a skor sa clovek nakazi toxou z masa alebo zeleniny a ovocia nez od macky, ktora je infekcna tak cca 5 dni za cely svoj ziovt. lebo aj u macky plati, ze sa moze nakazit iba raz za zivot 🙂

moly09
autor
7. júl 2021
moly09
autor
7. júl 2021

@sirka9 mne k tomu doktor nič ani nepovedal

aimee77
7. júl 2021

@moly09 Stp.po toxo v minulosti.Nic Vam nehrozi.Dr.infektologickw

sirka9
7. júl 2021

@moly09 Igm máš negatívne, čiže je to v poriadku. nemusíš sa vôbec ničoho báť, nie je to akútna infekcia. Igg sa držia v tele niekoľko rokov, niekedy do konca života, si chránená aj ty, aj dieťa 🙂

moly09
autor
7. júl 2021

Ďakujem veľmi pekne mi odľahlo ❤️

milka1988
7. júl 2021

@moly09 lenže ty skôr chytis toxoplazmozu zo zle umytej zeleniny, zo zle spracúvaneho mäsa bez od mačky. Na to aby si to od mačky dostala musela by si jej s prepáčením oblizovať zadok v čase kedy to ona má v sebe

moly09
autor
7. júl 2021

@milka1988 ďakujem za odpoveď 😊 lebo som o toxoplazmoze predtým nepočula až teraz keď som otehotnela veď ktorá budúca mamina by sa nebála 😊

milka1988
7. júl 2021

@moly09 ako jasne to každá len práve stres nam anie dieťatku neprospieva 🙂 treba byt pozitívne naladena

moly09
autor
7. júl 2021

@milka1988 snažím sa 🙂

kiki68
8. júl 2021

Ak si to v minulosti prekonala, si chranena protilatkami. Iba akutna faza v tehu je problem, druhy raz to nemozes dostat. A potom musia davat pozor zeny, co to Este nikdy nemali.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre