Ahojte som tu nová čakám dvojičky som v 25 týždňy je tu niektorá ktorá prekonala toxoplazmozu veľmi sa bojím aby im niečo nebolo .... prekonala som ju len sa bojim či ju nemôžem znovu chytiť 😞😞
@nikoleta1234 ďakujem 🙂
ak si ju prekonala este mimo tehotenstva, tak sa bat nemusis. znova sa to chytit neda - ostava uz v neaktivnej forme navzdy v tele bez toho, aby bola hrozbou. a hlavnym rizikom je vtedy ak sa nakazis pocas prveho trimestra.
Ja nerozumiem. Prečo sa bojíš? To by teraz každá tehotná žena mala doma sedieť na zadku aby náhodou niečo nechytila. To stresovanie teda škodí viac...
A toxoplazmozu prenášajú mačiatka. My máme doma dve mačky a jedine v tehotenstve som im necistila pre istotu wc. Inak s nami aj v posteli spavali.
@moly09 zalezi od toho, v akej forme ti ju zistili. ked ti povedala, ze si ju mala z detstva, to znamena ze uz v neaktivnej - cize sa uz nikdy nou nenakazis, uz ju mas a budes mat cely zivot ale neublizi ti nikdy. a pokial mate macku vnutri, nemusis sa jej vobec vyhybat. na to aby si sanakazila toxoplazmozou by si musela konzumovat jej hovienka a aj macka je infekcna iba cca 5 dni za cely zivot. staci ked bude manzel cistit zachodik a ty si das pozor aby si si umyla ruky ked ju budes hladkat - aby si si nahodou neoblizla prsty alebo tak. toxoplazmozou sa realne skor nakazis zo zle umyteho ovocia a zeleniny alebo zo suroveho masa nez od macky.
@s_a neprenasaju ju iba maciatka. aj dospele macky ju mozu prenasat. ale realne, kto vedome bude jest ich exkrementy? prave preto vacsina ludi ju prekona uz v detstve, kedze deti kadeco chytaju a potom davaju do ust a staci ked napriklad lopta prejde po nejakej trave alebo hovienku a dieťa ju chytí a potom si olize prsty (co realne nie je uplne mozne ustriehnut aby sa nestalo aspon raz za cas). a skor sa clovek nakazi toxou z masa alebo zeleniny a ovocia nez od macky, ktora je infekcna tak cca 5 dni za cely svoj ziovt. lebo aj u macky plati, ze sa moze nakazit iba raz za zivot 🙂
Ďakujem veľmi pekne mi odľahlo ❤️
Ak si to v minulosti prekonala, si chranena protilatkami. Iba akutna faza v tehu je problem, druhy raz to nemozes dostat. A potom musia davat pozor zeny, co to Este nikdy nemali.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@moly09 ahoj 🙂 na FB je skupina Mame doma dvojičky 🙂 pridaj sa a skus sa opýtať tam 🙂 tiež som členkou 🙂