Ahojte, som na konci 3mes a zistili mi toxoplazmozu ☹ V pondelok idem na infekcne, no som ako na ihlach...viem, ze je to neskutocne nebezpecne, no viem, ze existuju aj falosne pozitivne vysledky...Mate s tym niekto skusenost? Ako sa dalej overuje funkcnost a zdravie organov dietata?? Napiste mi prosim, neviem kam sa mam obratit, do pondelka to nevydrzim ☹
@amy11 http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
hlavne posledny odstavec si precitaj... mas naozaj akutnu toxo? pise sa ze sa to da liecit, vysetria ta sonom a inferktolog by mal zhodnotit situaciu.
tiez mam doma kocura a bojim sa nakazy, ale skor si myslim ze som uz toxo mala a budem mat uz protilatky zistene.
ahoj,ak si ju nedostala teraz,co je malopravdepodobne ,tak tvoje telo si vytvorilo protilatky.Ja som mala tiez toxo a vsetko dopadlo dobre,uvidis ze to bude ok..drzkaj sa 🙂
mna tiez sestricka u gynekologa vystrasila, radila mi dat urychlene prec psa,hovorila mi ake nasledky toxo moze mat na babo...vyklepana som sa na to pytala dr. a ten mi povedal, ze je vsetko ok, ako pisu baby predomnou pravdepodobne som to kedysi prekonala a v tele mi ostali tie protilatky ktore mohli skreslit vysledok...a mal pravdu,vsetko bolo ok 🙂
@amy11 - co su prosim falosne pozitivne vysledky? To je hlupost. Bud ti iga a igg v krvi nasli, alebo nie. Ak nasli oboje, tak to je akutna alebo cerstvo prekonana toxoplazmoza a to neni dobre. To ti povedia az na infekcnom. Ale vystihnut v prvych 12 tyzdnoch tehu aktivnu toxoplazmozu, to je ako vyhrat v sportke. Mozno ta tam posielaju len pre istotu. Drzim palce.
@amy11 je tu téma o toxoplazmóze, ak by si tam mrkla, dozvedela by si sa isto viac 🙂
nepíšeš, aké vysoké hodnoty si mala, no prakticky súhlasím s @anjelicek26 ..riziko to je či je akútna forma, alebo čerstvo prekonaná..
@anjelicek26 najhorsie na tom je, ze mi vysli aj IgG aj IgM POZITIVNE - vysledky si nepamatam, bo papier som zabudly u svokry (ale asi IgM 1.6 a IgG 11.7) To je uz asi dovod na paniku - precitala som od vcera kvantum diskusii a clankov - vascina zien mala IgM negat a IgG pozitiv - a boli OK......ja pri mojej smole za posledne obdobie by som sa ani necudovala......neskutocne bezmocny pocit!
@amy11 prosím? ja som mala oba výsledky nad hranicu, a jediné, čo so mnou robili bolo, že som šla asi po dvoch týždňoch na kontrolné testy, kde sa zisťovalo, či hodnoty klesajú...
Protilátky IgM sú markerom akútnej infekcie. Objavujú sa 2-4 týždne po infekcii a vymiznú do 9 mesiacov po nákaze. U niektorých pacientov však môžu pretrvávať v nízkych hladinách oveľa dlhšiu dobu. Neprechádzajú cez placentárnu bariéru z matky na dieťa.
Protilátky IgG sa objavujú za 1-2 týždne po infekcii s vrcholom 2-5 mesiacov a len pozvoľne klesajú. V nízkych titroch potom pretrvávajú niekoľko rokov, často aj po celý život. Materské IgG protilátky klesajú po narodení a vymiznú za 4-6 mesiacov.
najviac sa treba báť IgA protilátok, tie sú dôležitým potvrdením akútnej infekcie, pretože IgA spravidla vymiznú skôr...
@amy11 ja som mala v 16tt tehotenstva Igg 200, IgM< 0,900
IgA 240,00! a predsa som mala toxo prekonanú!
Pokial nie je IgG vyššie ako 250, máš toxo prekonanú. pokial by si toxo prekonala v tehotenstve, drobca by si tým ohroziť nemala, pretože sa odporúša zistenú toxo v tehotenstve preliečiť do tretieho mesiaca. Pokiaľ máš toxo akíivnu, výsledky by sa mali zoštvornásobiť
@vefi89 IgA mi este nemerali - toto bol len rutinny test na konci 12tyzdna. Z toho infekcneho zajtra neodidem, kym mi viac nepovedia, pretoze moj gynekolog ma odpinkal v piatok poobede vetou, ze "on sa mi nevie vyjadrit, az na infekcnom ked sa budu robit presnejsie testy mi budu vediet povedat, je tu riziko, ze sa to prenieslo na plod, v pondelok neodkladne bezte na infekcne, pekny vikend." Tak som skoro omdlela...No som uz trochu kludnejsia, ked viem, ze aj tebe vysli sialene hodnoty. a vsetko all right 🙂 Mna proste zaskocilo len to slovo REAKTIVNE...tak uvidime zajtra teda 🙂 dakujem vsetkym, ktore ste mi napisali a snazili sa ma povzbudit! 😵
Och, tak sme doma. Samozrejme, ze doktorka nevedela z tychto testov nic, tak mi zobrali krv na vacsi rozbor, no nasadila mi aj antiobiotika, no vravela, ze vacsina matiek (99%) zvykne potratit pri toxo do 3. mesiaca......ja nic, tak uvidime 🙂
Ahojte kocky, som v 8tt a vysledky z krvi s verdiktom "doznievanie akutnej toxoplazmozy" (IgG - 194, IgM - 1:224, IgA - negativny, KFA 1:256 a avidita 18,3% hranicna) ... na Kramaroch na infekcnom mi doktorka nasadila liecbu Rovamycinom, ktory musim brat do ukoncenia tehotenstva.
Som z tohoto velmi zarmutena, lebo citam, ze mozem potratit alebo mat poskodeny plod. hmmm, to radsej potrat... ☹
Doktorka ma utesovala slovami, ze pozna zenu, ktora ma poskodeny mozog aj zrak a vystudovala vysoku skolu, no toto ma akurat viac vystresovalo. Citim sa zle, nie je mi do smiechu. Paradoxom je, ze sme mali doma cely zivot macicku, ktora pred rokom zomrela, v zahrade mame macky a nenakazila som sa. Nakazila som sa pred 4-5 mesiacmi, moja dedukcia je , ze zo zle umyteho salatu....Je to ironia osudu....Neviem ako bude dalej...Drzim vsetkym pacleky!
@vefi89 mne zistili v 7.tyzdni toxo ,IGG 231,572 pozitivne a IGM 3,893 vysoko pozitivne.....hned mi nasadili ATB Rovamycin a na infekcne.Tam mi pani primarka vysvetlila,ze nemoze, mat obe hodnoty vysoko pozitivne,ze bud jedba alebo druha...a teda vraj protilatok IGG mam vela a nemam sa obavat.No poziadala som ju o odber u nich,aby to bolo v inom labaku spracovane,lebo ona sama vravela ,ze na tom teste nieco smrdi.Tak idem o tyzden na novy odber v inom labaku a dnes mi moj gyndos robil po tyzdni taktiez novy odber po konzultacii s nejakym docentom primarom infektologom.Tak som sama zvedava co mi tam vyjde.
@danielaspa doznievanie... to nie je vôbec zlé... LEBO marker akútnej infekcie je v najvyšších hodnotách 2-4 týždne po nákaze, a klesajú pozvoľna až do 9 mesiacov.. takže žiadne potraty, žiadne poškodenia 😉 to najhoršie si si prešla ešte pred tehotenstvom, takže by som to nevidela vôbec tragicky
@mariro určite si spravila veľmi dobre, že si si dala spraviť ďalšie testy... určite mi daj prosím ťa vedieť, ako to dopadne, celkom ma to zaujíma 😅 ale samozrejme stane sa, že sa aj v labáku seknú... nič príjemne, ale 🙂
Kocky, som v 24 TT a zatial mam vsetko v poriadku (klop klop klop🙂 Vsetky zle diagnozy mi zatial doktor vylucil, len poskodenie zraku sa zial neda vopred diagnostikovat. Tak sme v ocakavani. No verim, ze nasa bambulka bude v poriadku 🙂 Mrvi sa statocne, tak myslim pozitivne 🙂 ATB beriem nadalej, hodnoty sa mi moc nemenia, je tam maly progres, kedze choroba doznieva niekolko mesiacov. No vraj maju statistiky ca 12 kociek s mojou diagnozou a 8 uz porodilo zdrave deticky ....
@mariro Ahojte, mne zistili akutnu toxoplazmu v 30..tyzdni tehotenstva, to bolo strachu, na infekcnom ma strasili, ze maly bude postihnuty. Liecila ma rovamycinom ale maly sa narodil aj tak s vrodenou Toxoplazmou.
9.mesiacov ho liecili trojkombinaciou ATB a inych hormonalnych svinstiev, infektologicka ho stale sledovala a naznacovala mi, ze stale mozem ovcakavat retardaciu a pod. Vtedy som si povedala dost, liecbu som stopla a verila som, ze bude OK. Dnes mam nadherneho 4 rocneho syna, zdraveho... 🙂
Ahojte. Som v 10 tt a pred 3 dnami mi volal gynekolok ze mam zle vysledky nech sa rychlo dostavim do ambulancie. Cela. Ystrasena wom utekala tam, podozrenie na toxoplazmozu s tym ze mi viac vysvetlia na infekcnom. Hned som tam isla moje hodnoty IGM 1,15 a Igg 254 doktorka mi hned nasadila anti iotika po ich vyuziti mam ist nq odbery ancakat dalsie d a tyzdne na vysledky. Ked som jej povedala ze nq internete som citala hrozne scenare ppvedala mi ze nemam dopredu panilarit. Ze sa uvidi. Lenze uvidim najskor za mesiac. Ten den som nespala plakala, moj mqnzel nestastny, moja suseda pred rpkom tak potratila druha sa zas liecila. Mam velky strach. Neviem na com som.
@ella27 ja si dosť celkom myslím, že to máš nedávno prekonané, pretože IgM je markerom akútnej infekcie, a to číslo máš dosť nízke.. Ono to klesá po približne dvoch týždňoch po nákaze. A IgG sa objavujú 1-2 týždne op infekcií s vrcholom 2-5 mesiacov... čiže ak to máš prekonané, nie je to žiadna sláva, ale malo by to byť v poriadku, ATB ti len a len pomôžu.. Nestresuj, za ten mesiac, čo pôjdeš znova na kontrolu budú výsledky v nižších číslach
Dakujem baby pokusame sa mysliet pozitivne, dufam ze to vsetko dobre dopadne
@ella27 - prekonala si ju takmer urcite v tehu, v 8.tyzdni bola este organotvorba v plnom prude 😖 Drzim velmi palce, nech sa babu nic nestalo ♥
ahoj chcela by som sa ta spytat ako si si az taka ista ze som to prekonala prave teraz. velmi ma to zaujima. na zaklade coho ? Dakujem
Ahojte aj ja som sa prave dnes dozvedela od doktorky ze mam zle vysledky na toxoplzmozu. Zajtra idem na infekcne. Je mi to strasne divne lebo som pravidelne darovala krv a macku som nepohladkala 8 rokov lebo som stretla v nemocnici jednu kamaratku ktora potratila skrz tohoto. Bojim sa nie o seba ale o moje malicke.
Dakujem vefi za vysvetlenie. Je mi z toho nanic ale tak stale verim, dufam ze to bude dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@amy11 hlavne sa neboj a buď v pohode.. Ja som bola tiež v takej situácii a cestu na infekčné som preplakala. Strašne som sa bála, pretože môj gynekológ so mnou o tom nechcel hovoriť, vraj na infekčnom mi povedia. Tam bola veľmi milá lekárka a vysvetlila mi, že som asi ako dieťa prekonala toxoplazmózu a preto mám v tele protilátky. Vraj to má veľmi veľa žien, Myslím, že to bude aj tvoj prípad, tak hlavu hore a netráp sa, aby si neublížila dieťatku. Nemysli na to najhoršie.