Toxoplazmoza.Momentalne som v 16.tt prave som pozrela vysledky krvi a tam je že hodnoty toxo IgG 623 a vykričník.Ten odber je z cca 6.tt a lekár to zrejme prehliadol?Ja som teraz zúfalá.Mali ste niekto až také hodnoty?
IgG su protilatky, ktore si telo vytvori pocas akutnej toxoplazmozy, ale zostavaju aj po jej prekonani, a zostavaju u niekoho dost vysoke aj po prekonani aj po niekolkych mesiacoch. Zalezi na tom, ake hodnoty mas u ostatnych IgM, IgA, pripadne sa robi avidita, ktora urcuje, v akom stadiu ochorenia si - akutna, prechodna alebo chronicko-latentna faza. Hlavne sa upokoj. Ak mas okrem IgG pozitivne aj IgM, tvoj dr. by ta mal poslat na infekcne a tam v pripade zistenia akutnej toxo, ti daju antibiotika - su tu dievcata, ktore to tak mali a dopadli dobre, najdes ich v ostatnych temach, kde sa uz toxo rozoberala. Ale je mozne, ze zistia, ze si ju prekonala pred tehotenstvom a mas len vysoke protilatky po prekonani, takze si to vykomunikuj s doktorom. Drzim palce. Ja som na tom bola podobne a stresovala som, dopadlo to ok. 😉
@chokma No IgG avidita mam 81 a ref. medze su 0-70,IgG mam 623 a ref. medze su 0-1,IgM mam 0.44 a ref. medze su 0-0,8,teda jedine dobre mam IgM
To je v poriadku, IgG je naozaj známka v minulosti prekonanej infekcie. Problém by boli vysoké hodnoty IgM v kombinácii s IgA... Ja som mala vysoké IgM, brala som atb, ale nakoľko boli IgA v poriadku a protilatky klesli, tak to bolo hodnotené, ze som prekonala nejakú inú infekciu a hodnoty sa skrizili- niekedy to aj pri inej bakterialnej infekcii môže byt pozitívne... Spýtaj sa na gynde, v prípade podozrenia by ťa odoslali na infekcne a odporučili amniocentezu, ale nebude to nutne, nerob si zbytočne starosti...
Ja som to mala tiez .najprv boli hodnoty nieco 5 alebo tak lekar mi predpisal nejaky vaginalny krem bola som tiez v 16 tyzdni .Na druhy den som sedela na posteli a trcala zo mna pupocna snura☹isla som hned do nemocnice tam mi povedali ze mi xhyba z plodovej vody a ze dietatko je uz mrtve:'(.ked som o 5 dni isla k svojmu gynekplogovi povedal mi ze v ten den sa hodnoty zmenili na 16 ze mi volal a mala som vypnute cize uz tusil co sa mi stalo☹dufam ze tebe sa to nestane drzim palce aby sa ti narodilo zdrave babetko🙂
@katushka1234 nerozumiem tomu kremu... podla mna doktor liecil nieco ine, nie toxo s tym kremom. a tie hodnoty co uvadzas, boli hodnoty coho presne?
Neviem presne bolo to pred troma rokmi mala som 18 no viem ze ked ma prepustali z nemocnice na papieroch som videla slovo toxoplazmoza lekari vraveli ze zapal krvi dostalo dietatko neviem ci je to iste
@katushka1234 tak tobolonieco iné a s toxoplazmozou to nemalo nič spoločne, žiadny krém sa na to nedáva, ale atb rovamycin. Ten sa pri aktuálnej infekciu berie 5 týždňov alebo aj viac...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala pozitívnu toxoplazmózu pri prvom tehotenstve. Hodnoty už neviem, len viem, že som to mala v knižke napísané veľkým červeným cez celú stranu. Pri pôrode mi mali niečo pichnúť, tiež už neviem čo. Inak všetko o.k. až do pôrodu, ale to asi nemalo stým súvis. Malá mala šnúru okolo krku, pôrod nepostupoval, na termín som mala už veľmi zelenú vodu a skončilo to sekciu, dokonca malú mi museli oživovať. Ale ako vravím to s tým určtie nesúviselo.