Toxoplazma v tehotenstve

eminent
22. nov 2023

Ahojte prosím som prvý krát tehotná a zistili mi toho. Igm-negatívne a Igg-123.
Sestrička povedala že ide pravdepodobne o dávno prekonanu toxo ale poslala ma na infekčné kde ma objednali až v polke decembra. Idem sa zblázniť. Vie mi niekto poradiť ako to môže naozaj byť? Ďakujem

alisaela
22. nov 2023

@eminent igm je parameter akútnej fázy ochorenia, ten je negatívny. Predpokladám, že na infekcnom sa pozrú na papier a zacuduju sa, čo im to zas poslali..

snehulak77
22. nov 2023

Aj ja som mala vyššie hodnoty a poslali na ma infekčné, v ten deň som tam bola, dr to kukol, že je to pravdepodobne v minulosti prekonané, ďalej sme sa tým nezaoberali 🙂 veľa šťastia prajem, buď hlavne pokojná, keby to bolo akútne, tak ti to povedia hneď

zuzu1304
22. nov 2023

@eminent ja som bola podobný prípad, preplakala som niekoľko týždňov, nakoniec pani Dr. na infekcnom pozrela výsledky a povedala presne to co ti píšu dievčatá predomnou - dávno prekonané. Vsetko dobre dopadlo, maly uz bude mať 2 rocky.

lucia147852
22. nov 2023

V minulosti prekonaná, to nic

marci77
22. nov 2023

to som mala asi aj ja .....ale na infekcne ma gynekologicka neposlala, iba skonstatovala, ze to bolo v minulosti prekonane
tehotenstva vsetko v poriadku, aj deticky

podla mna vas zbytocne vystrasili

eminent
autor
22. nov 2023

Ďakujem Vám zas mi je o niečo lepšie ❤️ zajtra začínam 15ty týždeň a je to moje vytúžené babatko tak sa veľmi bojím

aimee77
22. nov 2023

@eminent Stara prekonana toxoplazmoza, test avidity je urcite tiez vyssi.Niet sa coho obavat.Dr infektolog

deti95060810
22. nov 2023

mňa na inf. dokonca kŕmili aj liekmi - 3 týždne antb. 🙄

malycka
22. nov 2023

Ja som momentálne v 15 týždne tiež má gynekologická poslala na infekčné kvôli tomu nakoniec mi na infekčnom povedali že som to prekonála pred 4 mesiacmi nedala mi nič že o mesiac sa mám prísť objednať na kontrolu tiež som bola veľmi vystrašená ale že som to prekonála 4 mesiace do zadu nič mi nedali lekárka povedala že o mesiac má len skontroluje

marcelas82
22. nov 2023

Mňa tiež tak pred 4 rokmi doktorka vyplasila na smrť🫣a na infekčnom doktorka zas povedala tiež to čo spomínajú vyššie,že je to dávno prekonané🙂

julie19
23. nov 2023

Tou mi to tak vyšlo z testov … ale keď si ti raz prekonala tak aj pri ďalších odberoch o xy rokov ti to vide “pozitívne” tak sa na to príprav aj do budúcna 😅 infektolog mi pri prvom tehotenstve povedal že to je dávno prekonané a že takéto výsledky môžem mať aj roky po danej chorobe a pri druhom tehotenstve som mala tu hodnotu veru asi len o 2 tie “body” nižšie ale gyn ma znova poslala na infektologiu (neviem či to akože musí alebo čo) a to už som si vypočula aj veľmi “milé” slova na svoju gyn že či je kompletná mu tam posielat stále dokola pancientky s prekonanou toho čo už raz riešil 🙈🤣🤣 takže aj pri budúcich tehotenstvách to to takto vijde ab si bola pripravená 😅

any_soj
26. nov 2023

@eminent to prečo s tým posielajú? Mne to doktor ani nepovedal, že mi tieto vyšli pozitívne, našla som náhodou v knižke, lebo je to nepodstatný údaj... Jedine som sa prekvapila, že za 2 roky, medzi tehotenstva, som ju mala, lebo predtým pri odbere bol neg.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre