Ahojte, prosím o radu, prípadné zdieľanie skúseností. Po prevracaných dňoch v 1. Trimestri mi teraz v 15tt nastúpilo brutálne točenie hlavy. Keď ležím/sedím je to ok, keď sa postavím a chcem spraviť krok - hrozné. Točenie hlavy, čierne pred očami, pocit na odpadnutie. Vždy rýchlo hľadám miesto na sedenie, alebo sa posadím aj na zem, aby to trochu prešlo. Bojím sa hlavne o bábo, nech nespadnem... mali ste podobnú skúsenosť?
@mtoth ja som tiež teraz 15tt a presne to iste 😱 neviem či z tepla, ale ja si myslím, že skôr kvôli nízkemu tlaku v kombinacii s takými horúčavami. Veľa veľa piť, a ja si dávam jednu kávu denne, naozaj to pomáha a jedna neuškodí 😊👍🏻
@silviazlat Zajtra mám poradňu, poviem jej, ale tlak si meriam skoro každý deň a je ok, skôr pulz je vždy okolo 120.
@pukanec123 Aj som si myslela, že to teplo, ale som PN a zdržiavam sa hlavne doma, v chládku, nechodím von v tom najväčšom teple. Aj veľa vody pijem a nič nepomohlo.
Mám ísť aj na gyn, aj na kardiológiu, ak sa dozviem niečo viac, dám vedieť.
@pukanec123 ja som 32.tt a 1 kávu denne - rannú pijem celé tehotenstvo. Nijak neškodí mne, ani malému. Takže 1 normálna kávička - nie smrťák úplne v pohode
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mtoth Ahoj. Určite je dobré to spomenúť Dr. pri najbližšej návšteve. Budeš mať asi nízky tlak, ktorý sa žiaľ nedá nijak ovplyvniť. Jediný liek je káva, sladké a veľa pohybu... Mám to isté, dokonca aj mimo tehotenstva, takže viem ako sa cítiš. Keď je pod mrakom, tak to býva najhoršie.