Ahojte, som o týždeň v 7mom mesiaci tehotenstva a posledne 2 noci sa mi stala taka vec kedy som v kľude proste ležala, a moja maternica (pravdspodobne) sa zvierala akoby ste merali na tlakomery tlak najprv napumpuje tlak a potom vypustí presne tak som to pocítila zatiaľ dve noci po sebe zatiaľ iba raz, nie viac krát po sebe. Som aj akt. Chorá, mam dosť silný kašeľ môže to byť tým? Kontrola u gyn až o 3 týždne ďakujem
@melissa_19 ahoj, môže to byť kašľom. napínajú sa predné brušné svaly a dráždi sa tým aj maternica. plus môže k tomu prispievať aj zvýšená teplota a celkovo choroba
@baarbo mam iba kašeľ, zľakla som sa do teraz som to nemala. Zrazu po sebe dve noci vždy iba jeden krát. Ako keby maternica respektíve brucho napumpuje tlak a v zápätí ho vypustí
@sajmi po tom nie iba tých pár sekúnd ked sa maternica "zvierala"
@melissa_19 tak to je potom normálne. môže to byť aj 15-20x za deň aj úplne bez príčiny. alebo možno malé sa zaprelo chrbátikom a potom sa uvoľnilo
@baarbo ano čítala som ze dokonca aj poslici sú na konci 2 tr normálne..
@melissa_19 áno môžu to byť kľudne aj poslíčkovia, je to normálne. niektoré ženy ich majú od 17 tt. dôležité je, aby neboli v pravidelných intervaloch, boli nebolestivé a neskracoval sa krčok. inak je to ok 😊
@melissa_19 áno presne to myslím 🙂 je to normálne, aj mne sa to dialo, toto tvrdnutie, že na pár sekúnd/minút mi stvrdlo a potom uvoľnilo. Nasaď si magnézium, kľudne aj väčšie dávky (ja beriem 3x po 2 tabletky)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@melissa_19 nemala si aj tvrdé brucho? Mne cca od 7 mesiaca začalo tvrdnúť, beriem zvýšené dávky magnézia.