Tlaky v podbrušku po jedle v 6. týždni

30. apr 2021

Ahojte Baby, som 5+2tt... Nemám nejaké komplikácie ani krvácanie ani nič.. Ale predsa ma niečo trápi... Keď sa najem, tak pociťujem kŕče v podbrušku, také tlaky.. A nie len keď sa najem ale aj hocikedy počas dňa no hlavne po jedle.. Všetko čo zjem tak mi je z toho zle tak, že ma preženie, dokonca aj z vody 🙈 už sa bojím dat si niečo do žalúdka.. Mate nejakú radu??

kkovacovak
30. apr 2021

Ja som mala tiež na začiatku tehotenstva neustále hnačky. Bolo to len raz za deň ale vždy to bolo takto. Niekedy som ledva dobehla na wc. Cítiť bolesť môžeš aj kvôli zväčšujúcej maternici. Zospodu ti na ňu tlačia črevá a môžeš to pociťovať intenzívnejšie. Horšie bude keď budeš mať zápchu to mi ver. Ak je ale hnačka častejšie za deň tak by som to určite riešila s lekárom lebo môžeš byť aj dehydrovana a môže to mať aj inú príčinu ako samotné tehotenstvo. Hnačka ale nijak neublíži plodu neboj sa.

bona1393
1. máj 2021

Ja som mala presne toto isté, časom to prejde, keď sa maternica zväčší a vystúpi vyššie cca. v druhom trimestri už nebude toľko tlačiť na črevá, do doby kým bábo trošku neporastie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre