Tlaky v 37. týždni

25. feb 2024

Ahojte, ospravedlňujem sa za anonym, ale je to pre mňa intimna otázka a tak nechcem zverejňovať nick.
Som v 37. týždni, malý je nízko, nachystaný tak, že môžem rodiť. Podla viacerých lekárov to vyzerá tak, že sa narodí o niečo skôr. Mávam pravidelné tvrdnutie brucha a kŕče. Bruško mi pred týždňom kleslo nižšie. Dnes však cítim pomerne výrazne tlak na pošvu a konečník, ako keby som tlačila na wc. Podobný tlak cítim pri cvičení s aniballom. Viem, že nie ste veštice, nepoviete mi kedy porodím, ale máte niektorá podobnú skúsenosť? Či sa podobný problém u vás objavil krátko pred pôrodom atď? Ďakujem pekne za rady.

januska12323
25. feb 2024

Zajtra choď k lekárovi a zistíš viac. My ti tam dole nevidíme. Môj skromný názor - chystaj sa do pôrodnice.

autor
25. feb 2024

@januska12323 moja doktorka ma už vyradila- vraj sa treba obrátiť iba na pohotovosť, už nie na ňu. A na pohotovosti mám velmi negativne skúsenosti, naozaj nulovú ochotu a výčitky, že sa nejedná o akútny prípad. Ale ďakujem, nachystaná som, iba čakám či sa tam niečo pohne😄

zuza265
25. feb 2024

Hovori sa, ze ak su to poslickovia, tak pomoze sprcha, ak nie, tak je to porod. Mne to raz pomohlo, raz nie. Vyskusaj, aspon sa uvolnis🙂

autor
25. feb 2024

@zuza265 práveže kŕče teraz ani nemám. Mávala som, a inak paradoxne teplá sprcha mi to niekedy aj zhoršila a pôrod to nebol nakoniec😄 Teraz cítim iba ten tlak, nie bolesť

zuza265
25. feb 2024

Mozno to lepsie uvolnila. Babatko sa mohlo este posunut nizsie a proste tlaci to🙂 uvidis co sa bude diat. Skus sa opytat v terminovkach, mozno maju rovnake pocity ako ty

autor
25. feb 2024

@zuza265 ďakujem😊

anjelicek26
25. feb 2024

Ved si to sleduj,ale pre mňa je to normálne posúvanie a klesanie bábätka dole... keď sa spustí porod,tak to budú iné tlaky a bude to vo vlnách. Nepoznám nikoho,kto by rodil doma, lebo si nevšimol,že skutočne rodí... len prípady,kde to šlo ultra rýchlo a nestihli. Ale nevšimli fakt nie😅 Ja som v 35.tyzdni a keď maly robí nejaké pokusy tak už chodím jak chroma kačica,ale to patrí k tomu,aby som sa začala tešiť na to,že sa vystahuje😅

autor
25. feb 2024

@anjelicek26 ja ani nehovorím že rodím, veď to viem, že by som mala jasné bolesti. Len či nemáte niektorá skúsenosť že sa takéto niečo objavilo tesne pred pôrodom… som prvorodička, tak nemám žiadne skúsenosti.

zuza265
25. feb 2024

Praveze tam uz su tie bolesti uplne normalne a bezne🤗 tlak na posvu a konecnik. Babatko sa pravdepodobne posunulo nizsie. Je to okej. Uvidis co bude do kontroly🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre