Ahojte, viem že tento tlak na dutú žilu v tehotenstve vzniká najmä vo vyššom štádiu a keď leží žena na chrbte alebo na pravom boku. Mňa vsak zaujíma či sa s tym niekto stretol už aj v druhom trimestri a nielen v ľahu ale normalne aj v sede alebo v stoji.
Som v 19tt. a vyslovene cítim ako sa mi bábätko tlači niekde dole na pravú stranu…posledné dni mi je totiž hocikedy uplne znenazdajky nevoľno, az do odpadnutia a musím si sadnúť….tlak mam dobry ale toto je ine ako ked je človeku zle z nízkeho tlaku, toto je nieco co vobec nepoznám…normalne som miestami ako opitá a este sa mi aj ťažko dýcha ale to neviem ci ma súvis s tym…železa mam dostatok, a vsak nedá sa to prirovnať ani k takým nevoľnostiam ked som ho mala nedostatok…fakt je to uplne nieco ine a preto sa chcem opytat ci to nemôže mat súvis s tou dutou žilou ci sa s tym niekto nestretol…niekedy to trva dlhšie a niekedy kratšie ….akoze mavam aj silnú zapchu uz mi napadlo ci to nemôže mat súvis ale to je asi odbeci…vďaka za vaše skúsenosti
@katie253 nie ale z testov v 16tt som mala glukózy 3,nieco ..tiez mi to napadlo ked mi bolo zle dala som si aj sladké ale neprešlo to
Podla mna to moze byt alebo aj tvrdnutie brucha. Mne ked tvrdne, tak mi je tak blbo.
@feiticeira brucho ale netvrdne vobec
Nevadi, mne tlaci tiez aj tak, sak to dieta sa tam moce, ked bude vacsie to si este uzijes. Ja uz som 40 tt teraz tak niekedy az hviezdicky pred ocami, ledva dycham.
Áno stalo sa mi to v druhom a treťom tehotenstve.
S druhým synom som začala odpadávať v 6 mesiaci a odpadla som 3x.
S tretím synom to začalo už okolo 5 mesiaca a s ním som tieto stavy mala tak 4-5x do týždňa. Odpadla som v aute po dvoch kilometroch napríklad. Nemohla som sedieť, na poradniach som ležala na lavičke 🙈 nemohla som ani dlho stáť- nákupy robil manžel, varila som na niekoľkokrát čo som si musela ísť ľahnúť a ležala som len na ľavom boku. Ultrazvuky boli bleskové, lebo som vydržala max 4 minúty ležať na chrbte.
Mala som nízke železo, tlak aj cukor. Keď som bola na echo srdca, dr povedal, že vidí, že je znížený prietok krvi cez dolnú dutú žilu a vtedy mi aj bolo zle. Na EKG to tiež pozorovali, nechali ma schválne na chrbte a keď videli zvýšený pulz, dovolili mi otočiť sa na bok. Bolo to hrozné 🙈
@feiticeira no ja nie som ani 20tt a je to moje tretie tehotenstvo takze to tvrdnutie poznám a toto je teda určite nieco ine
@malamimi6 och dakujem síce to znie hrozne ale teda konecne niekto kto sa s tym naozaj stretol…lebo naozaj som uz vsetko ostatne vylúčila …ono je to aj nebezpečne pre dieťa alebo pre matku? Alebo co ti na to lekári vraveli?
Mne sa stalo aj ked som stala. A potom este 2x, ale len v lahu. Nebezpecne je to pre oboch. V prvom rade vsak pre teba, preto aj ta nahla nevolnost.
@beata_k dakujem za skúsenosť
Dieťatko to vôbec nijak neovplyvňovalo. Nebezpečné to bolo z toho hľadiska aby som niekde neodpadla a nebuchla sa. Ja som vždy cítila, kedy je ten stav, že idem odpadnúť tak som si rýchlo ľahla a prešlo to. Reálne som bola mimo 2x, len tie stavy na odpadnutie boli veľmi časté.. počas toho najhoršieho stavu som bola napojená na pásy a bábätko bolo v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala si už glukozovy test?