Dievčence 2.11.som mala kontrolu sestričke sa tam nezdal tlak že bol vysoký. Od vtedy meriam doma včera ráno naobed vysoký večer dobrý. Dnes ráno na obed dobrý a večer vysoký. Nikdy som nemala problém s tlakom ani sa dáko zle necítim. V pondelok zavolám gynekologovi čo nato povie. Nemáte niektorá podobnú skúsenosť? Tlak meriam vždy v kľude po žiadnej námahe .
@stanulienkat áno som tehotná v 11tt3 deň. Áno tlak meriam od vtedy 5krat denne zapisujem ráno na obed a večer do písanky.Tlakomer mam na rameno. Nadváhu mam takmer od mala vždy som s nou bojovala. Ale tlak vysoký nikdy nemala. Pohyb mam každý deň aspoň hodinku prechádzka cez vychádzky keď sa dá. Solim minimálne a pijem veľmi veľa stále som smadna.
@simonkato u dr je clovek malokedy v klude a preto tlak nie je vzdy dobre domerany,
navyse neiktore tlakomery meraju inak, - digi tlakomery nie su presne.,
ja som bola pred 4r na internom vys a 2x spodny tlak nad 100. meram si obcas tlak, vzdy mavam skor nizsi, cize ma to vcelku soklo.
pred rokom som bola na BOZPO a tam zas tlak spodny nad 90, ci okolo 100 ( uz neviem ).
teraz minuly mesiac opat ta ista interna mabulancia a opa spodny nad 90.
u mojho dr. v robote, u mamy a najnovsie aj v nemocnici ( tam mi tlak merali snad 10x ) a nikdy spodny nebol nad 90.
@simonkato či si tehotná som sa ťa pýtala aj preto, že to môže byť spojené s týmto stavom. Nadváhu si porieš, chce to len pevnú vôľu, aby si si nevyrobila do budúcna aj cukrovku. Tlak si meraj vždy v nejakom inom časovom horizonte, nie iba rano, obed, vecer, aby si vedela ako sa ti aj v inych casoch hybe a vždy si napíš aj hodinu, v ktorej si to merala. Zober namerane hodnoty ku gynekologovi.
A este k pohybu-prechadzka nie je pohyb. Z toho este nikdy nikto neschudol. Musela by to byt velmi rezka chodza niekolko kilometrov
Ja som mala uz v 10tt a teda zavrate z toho, proste dost zle. Nasadili Thromboass a preslo to do cca 30tt, potom uz to islo z kopca a muselo sa merat. Kazdych par dni na rizikovu poradnu. Svoj tlak mam dost nizky a nadvahu nemam, ani som nikdy nemala. Cize pre mna dost prekvapko
@simonkato merias si ho vzdy len raz? Mme vravela lekarka na internom ze vzdy treba aj 2-3 krat premerat
@petronellla87 meriam ho viac krát keď je vysoký v rozmedzí par minút.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Si tehotna? Urob si aspon tyzdnove merania tlaku, vzdy po 5 minutovom sedeni. 2-3 × za den vzdy v inu hodinu, aby si vedela, ako sa ti pohybuje Tk pocas dna. Tlakomer mas dufam na rameno, nie na zapastie? Ako vies ty ovplyvnit Tk: dostatok tekutin, nesolit, pohyb, ak mas nadvahu , tak schudnut.