Ahojte baby. Som 27tt a uz vcera ma dost bolelo brusko tk pichavo no dnes som zacala citit obrovsky tlak smerom dole akoby babo chcelo von. Kym sedim alebo lezim je to ok, ale akonahle sa postavim tak sa ledva hybem. Dnes ma zacali boliet aj krize. Trochu sa bojim, pretoze prveho mam predcasneho, porod zacal v 32tt vtedy zastavili a dva tyzdne na to som porodila tak ci tak. Ale druheho som rodila skoro v den terminu.
Mate s tymto skusenosti? Neviem ako je babo otocene. Naposledy som bol na poradni pred dvoma tyzdnami a vtedy nebolo este hlavou dole
Zajtra by som byť vami volala na gyndu
@brigushka podla mna sú to normálne pocity, aspon u mna to tak bolo počas oboch tehu. Babo sa zväčšuje, ty priberas, gravitacia funguje a tlačí sa to všetko smerom dolu. Bude ta to ťahať a tlačiť viac a viac. Treba oddychovať, ležať, sedieť, vyložiť nohy co najviac to ide. Aj magnezium ti môže ulavit. Spomen to na poradni ale ked máš v poriadku krcok tak by to nemal byt problém.
@brigushka ja som v 28tt mala dole velke tlaky, bolelo ma aj vstavanie, aj chodza, niekedy mi aj vystrelovala krcovita bolest smerom do vaginy. Mala som spotrebivany krcok a tie bolesti boli skracovanie. V 32tt som to mala zase, mala som uz aj kontrakcie, nemocka a kortykoidy. Napriek tomu som stale neporordila a zajtra koncim 39tt. Zajtra urcite chod k lekarovi, ak sa nieco deje, tak to treba riesit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, presne tento pocit som mala od 20tt. Mala som nariadený prísny kludovy režim, mg a utrogestan. Malička sa narodila v 34tt, vôbec sme to nečakali.