Tlak 140/90 v 38. týždni

19. nov 2024

Kedy treba ísť z vysokým tlakom na pohotovosť? Až keď je 150 na 100?

stanulienkat
19. nov 2024

Ano, ked je 150/100 a viac. Urcite nie s tlakom 140/90. To je horna hranica normy.

tim23
19. nov 2024

Ešte pár krát pomeraj a keď bude stále vysoký choď

basska_b
19. nov 2024

Ten spodny je v tehotenstve dolezity. Moze naznacovat preeklampsiu: t.j. dieta je cez placentu nedostatocne vyzivovane, preto vylucuje do tvojej krvi latky, ktore zvysuju ten spodny tlak. A to sposobuje neumernu zataz na tvoje srdce, pecen, oblicky atd. Ak je viac ako 100, riesi sa to. Preeklampsia by vsak mala byt spojena aj s opuchmi koncatin a bielkovinou v moči.

lavender94
19. nov 2024

140/90 je ešte horná hranica normy. Išla by som až pri vyššom, nameranom viac krát po sebe v kľude.

terezia323
19. nov 2024

S tlakom 140/90 už kľudne môžeš ísť na pohotovosť. S takým tlakom by som ťa ja hospitalizovala

rurutiax
19. nov 2024

To je na hranici normy. Taký som bežne mávala. Hospitalizovali ma až pri tlaku 160/100.

autor
19. nov 2024

@basska_b preeklampsiu nemám, dieta stále rastie a bielkovina v moci nieje

tessa2299
19. nov 2024

Horna hranica normy? 🤦‍♀️
Ja som mala 130/90 a bielkovinu v moci vtedy uz na 2kriziky a velke opuchy. Pri takejto hodnote tlaku mi podavali dopegyt, na znizenie tlaku v nemocnici.

tessa2299
19. nov 2024

A bola som na poradni pred tyzdnom v nemocnici (druhe tehu) a tam vraveli, ze ak bude tlak 140/90, tak ihned prist.

nevenka
19. nov 2024

@tessa2299 no ja som ani pri 160/100 nemala bielkoviny, ziadne opuchy. Je to strasne individualne. Ani 6 Dopegytov denne mi to velmi neznizilo a prisla som na kontrolu a tlak do vysin. Ale to uz aj stres. Doktor ma uz v 38.tyzdni nepustil domov, sla som na vyvolavanie. Babo bolo ok, placenta v poriadku, po tych Dopegytoch mi viac spala, nechcelo sa jej hybat. Tak radsej vyvolali.
Ja by som s tlakom 140/90 na pohotovost este nesla, dala by som si magnezium, skludnila a pomerala este v klude viackrat. Aj po zatazi. Ak by to bolo stale takto, tak by som sa poradila na poradni. Je mozne, ze si Ta tam nechaju a vyvolaju porod rovno. Mna pri tretom chceli uz skor hospitalizovat, ale na tyzden mi nasadili Dopegyt a ked sa to nezlepsilo, tak uz vyvolavali. Pri stvrtom dietati som si sama nasadila Dopegyt, lebo boli sviatky, mala som ho doma. A na poradni hned po Novom roku, uz som sla rodit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre