Tipy na jedálniček pre ženu s tehotenskou cukrovkou

1katyka1
26. apr 2021

Ahoj, su tu mamicky s tehotenskou cukrovkou? Mate nejake tipy na jedalnicky pripadne najlepsie od lekarov? Na nete som nasla, aka je skvela ovsena kasa a doktorka mi ju zakazala. Tiez z ranajok typu pohankova kasa s orieskami som mala vysoky cukor. Zaujimali by ma tiez typy na zeleninove jedla a co si tak davate pocas dna ked vas chyti hlad?
Vdaka

hailey1
26. apr 2021

@1katyka1 ja som mala tehotensku cukrovku a velmi poctivo som ju dodrziavala. Mala som stastie, ze bolo leto, lebo hlad som zahanala uhorkami, ktore vobec nedvihaju glykemiu.
Co sa tyka pohankovej kase, logicky nemoze mat nizky index - vo vseobecnosti su obilniny plne sacharidov. Spravidla je pre teba najlepsie, aby si sa nedokrmovala pomedzi tie hlavne jedla - ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera, druha vecera.
Na ranajky som mala stale vajicka so zeleninou a kuskom peciva - napr polovicka krajca chleba.
Desiata biely jogurt s ovocim - stale som si vazila ovocie, aby som neprestrelila.
Obed stale polievka akakolvek - miesto rezancov maso alebo zelenina. Druhe jedlo som sa snazila stale len na prirodno s malym objemom prilohy a salatom.
Olovrant - zvycajne som si robila pomazanku (jedla som ju lyzicou 😂) a zakusla som znova trosku peciva.
Vecera - najcastejsie to iste co na obed.
Druha vecera- tmavy chlieb s maslom.
Internet je plny receptov pre diabetikov - tym sa riad. Ja som mala silnu vydrz, fakt som nedala do ust nic sladke, strasne ma moja diabetologicka vystrasila 😂 takze som bola striktna na seba. Mala som diar, kde som si zapisovala presne co som jedla a aku glykemiu som po tom mala - vedela som sa spatne vracat. Zajtra ti mozem niektore jedla poslat, ak chces.

lucka2555
21. mar 2024

Ak hladate inspiraciu tak skuste na instagrame profily @cukrovkanadiete a @mama_s_cukrovkou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre