Dobry den, som v siedmom mesiaci tehotenstva a pred mesiacom sa mi objavil v uchu tinnitus. Piska mi nepretryite. Bola som u doktora. Usi vypadaju ok, ziadny usny maz. Robil mi audiogram a zevraj stracam vysokofrekvencne tony. Zijem v zahranici a letela som lietadlo. Fakt neviem kedy to presne zacalo, ale uvedomila som si to az u babky ked som bola v uplnom tichu. Neviem co s tym, pretoze ziadne lieky brat nemozem. Snad to po porode odide. ma niekto nejaku skusenost, ze sa mu to objavilo prave v tehotenstve. Ked si stlacim dolen zuby pocujem to ovela intenzivnejsie. Aj ked prezuvam jedlo, tak pocujem vasie piskanie. Prosim LEN nepiste ze uz to nikdy nezmizne. Nechcem sa stresovat. diky
@pohodajahoda V tehotenstve je veľa veci inak. Máš rozprudenu krv a Tinitus môže byť aj kvôli tomu. Ale Tinitus môže naznačovať aj vyšší tlak. Skús si ho odmerať. Ak by bol vysoký viac krát za sebou a pridali by sa opuchy treba ísť na pohotovosť skontrolovať, či to nie je preeklampsia.
Ale môže to byť jednoducho len banálna príčina vplyvom tehotenstva a toho rozprudenia krvi. Je možné, že po tehotenstve odznie. Každopádne na ten tlak by som si v tehu dala pozor a vylúčila túto príčinu. Držím palce 🙂
@tinka_1807 tlak meriam stale. Am 118 na 80 stale. Je perfektny. Preeklampsia mi povedali ze mam velmi nizke riziko. Diky za podporu
@stellarstar mozte mi napisat ako ste si s tym zvykli? Prestali ste sa tym zaoberat? Mne aa tie zvuky aj menia. Raz piskot, raz take sumenie
@pohodajahoda prestala som si to všímať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja s tým žijem od detstva a už mám vyše 40 r. Ci to zmizne je otázne. Mne pomáha pravidelne magnézium užívať, ostatne lieky su aj tak len na 2 veci