Ahojte baby chcela by som sa spýtať tetaničiek ako zvládali tehotenstvo a ako riešili ak mali problémy. Tetaniu mám už dlho a s celkom zlým začiatkom. Mávala som pravidelné triašky, záchvaty, odpadavala som. Užívala som klasicky magnezium+b6 a bola som aj istú dobu na antidepresívach. Časom sa to upravilo a vadili mi len zmeny počasia alebo psychické vypätie.
Na začiatku tehotenstva som nemala problém ale teraz som v druhom trimestri nedokážem normálne fungovať. Keď som vonku na prechádzke tak je to ok. Akonáhle idem domov na druhé poschodie tak koniec. Nedokážem vyjsť schody. Musím si v polovičke sadnúť a doslova idem 4 schody a pauza. Hmla pred očami, zalahne mi v ušiach a oslabnú mi nohy, doslova sa doplazím do cieľa. Doma si musím sadnúť na pol hodinu a až potom sa pozbieram. V obchode s respirátorom dám max 10 minút a musím ísť von alebo ho dať dole. Užívam magne b6 3x denne 100mg nech mám dávku rozdelenú + pijem celodenne gemerku alebo magneziu. Neviem čo viac môžem užívať aby bolo všetko ok. K doktorovi idem o dva týždne a aj tak si myslím že nič nevyrieši. Tlak je vždy na kontrole v poriadku. Psychicky som na tom momentálne výborne. Moc nejedávam lebo mi stále nechutí jedlo takže som taká slabšia ale všeobecne nie som chudej postavy takže úbytok hmotnosti nie je nežiadúci.
Ako ste to zvládali a čo viac robiť aby mi tieto stavy prešli? Navýšiť magnezium? Mali ste aj nejaký problém pri pôrode?
@lorin29 skúsim teda vymeniť magnezium. Lieky na upokojenie nechcem lebo inak mi nič nie je a aj psychicky som v pohode. Ten magnerot si dávate v tehotenstve 3-4 tablety? Lebo jedna je až 500mg tak ma práve zaujíma tá dávka.
Mna tetania v tehotenstve davala riadne "dole" co sa tyka trpnutia ruk. Vrazdila som pohladom ked mi niekto povedal ze sa mam vyspat kym mozem... Cca od 20tt som mala v noci tak neskutocne krce v rukach ze som sa realne vyspala az druhu noc po porode... Na dne som z toho bola... Magnezko som brala vnutorne, aj sprej (ked zacalo trpnutie) ale teda nic moc efekt, fakt az porod pomohol... Ja som ine prejavy inak nemala, "len" toto trpnutie..... Ale teda toho sa pri dalsom tehotenstve desim viac nez porodu...
@veronice toho sa práve bojím že sa toho až do konca nezbavím. Kŕče som mala v nohách každú noc na začiatku ale začala som užívať magnezko pravidelnejšie a postupne to prešlo. Teraz mám akurát triašky keď mám závrate. To už beriem tak automaticky že to k tomu patrí. Nebojím sa o seba ani nič podobné ale bojím sa že náhodou odpadnem a ublížim tak bábätku 😔
Áno takú dávku.. Preto mi asi magne b6 nezaberralo bolo to slabé.. Ale skúste si najskôr dat len po 1tabletke a keď tak jednu ráno jednu večer ☺️len o tom treba potom aj povedať na gynekológii lebo nemajú radi keď si ženy bez ich vedomia dajú dáky liek
@lorin29 ďakujem pekne za radu. Zajtra bežím kúpiť a začnem brať postupne. Dr to poviem samozrejme 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam tiež tetaniu a užívam tak 3-4 magnerot denne.. Stane sa ze mi cosi trpne hlavne keď som vyčerpaná ale je to fajn tabletka.. V podstate podobný princíp ale mne osobne magne b 6 nezaberralo.. A gynekologicka viem ze predpisuje dáke lieky aj na upokojenie ak by si sa jej na to skúsila spytat