Tetánia a tehotenstvo

16. feb 2024

Ahojte, je tu niekto kto má tetaniu? Ako ste to s ňou zvládali v tehotenstve? Ja ju síce diagnostikovanú nemám, ale roky rokúce mám azda všetky príznaky…neriešila som to cez lekárov, magnézium užívam, viem, že to je aj tak prakticky neliečiteľné…mám to podchytené, cca 2 roky vôbec žiadne príznaky, ale pri veľkom strese alebo vyčerpaní sa mi objavia príznaky…teeraz som tehotná v 29tt a zrejme kvôli nespavosti a obrovskej únave + stres zo zdravotných komplikácii sa mi spustili príznaky- ťažké dýchanie je u mňa najhorší a najvýraznejší príznak, taktiež obrovská únava, trpnutie s mravčenie končatín a pod… verím, že to zasa prejde s psychickou pohodou, ale únava mi k tomu veľmi neprospieva…Ako ste to zvládali? Komplikovalo vám to tehotenstvo alebo nedajbože pôrod! Vďaaka 🙂

skri
6. okt 2024

Neviem či to bude vhodné povedať, ale ja som čítala že v tehotenstve je tetania miernejšia, tak ja som na ňu skoro úplne zabudla počas tehotenstva 😀 po pôrode sa mi vrátili nejaké prejavy ale lepšie

autor
6. okt 2024

@skri ahojky, ja som už pár mesiacov po pôrode a chvalabohu od tehotenstva sa už neobjavili prejavy 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre