Pekny večer. Skúsim sa poradiť, či náhodou. Som 27tt a mám podozrenie na tetaniu. Mala som také stavy roky dozadu, popri vysokej škole, boli to strašné stavy čo sa dýchania týka. Tažké dýchanie, strašný strach až úzkosť prvé kráty, keď sa mi to dialo. Studené končatiny, únava, a pod. príznaky ma popri tom sprevádzali tiež už niekoľkokrát. Prešlo to a dlho som mala kľud. Otehotnela som a keďže ide o veľmi vytúžené bábo a zároveň som dosť vystresovaná prvorodička, tak som sa už párkrát vystrašila a vystresovala z rôznych ťažkostí a bolestí, ktoré som mala. No a začalo mi zasa na pár dní také sťaženejšie dýchanie,strašná únava ale zároveň nespavosť a milion myšlienok, mdloby, vyšší tep, studené ruky nohy. Môže isť o tetaniu? Mám v pláne sa na to na najbližšej poradni opýtať. Magnezko užívam celé tehotenstvo, psychické problémy nemám, akurát som teda dosť vystrašená teraz v tehotenstve, ak ma niečo zaskočí a potom to začne. Mali ste to niektorá? Dosť sa bojím ako to bude pri pôrode a či ma to nemôže nejako ohroziť. Ďakujem🙂
@sasenka5 ja mam tetaniu, ja užívam magnezko 3x denne aj guajacuran.. Každopádne veľmi nepomáha 😂 som vystresovana mam stavy také ze dovi niekedy...ale ja mam zároveň aj depresie čiže asi ešte horšie... No veľa x sa snažím myslieť pozitívne pomôže na trosku a potom zas... Dookola to isté ale som už pomaly 37tyzden malinka rastie za celé tehotenstvo jej to nijako neublížili našťastie 🤗
@niki9807 ďakujeem za skúsenosť🙏 ja pociťujem posledné dni sťažené dýchanie, sem tam až stav na mdloby, dosť sa vyľakám hneď a vystraším a popravde veľa sa tým teraz zaoberám, že nieže dostanem nejaké depky z toho alebo úzkosti alebo čosi🙄🙈 akože inak som v pohode, cez deň super naladená, žiaden smútok, len keď na mňa príde ten stav a stres tak sa to zhorší..inak nejako sa mi za posledné dni znižil tlak myslíš, že to môže byť tiež príznak tetanie? Nemáš skúsenosť? A liečiš sa aj nejako na tetaniu? Či len tak sama to máš podchytené? Aj keď viem, že to sa veľmi nedá vyliečiť..ja som s tým nikdy nikde nebola, to je len také moje podozrenie, neviem či o tom hovoriť lekárke alebo čo 🤷♀️ ja som mala už roky pokoj, mala som dosť pokojné a pekné obdobie ale s tehu a stresom v tehotenstve, keď sa mi stále niečo prihodí a ja sa vyľakám o bábo, tak sa to objavilo zasa po rokoch 🙄🤷♀️ nie je to nič hrozné, ale sama si myslím, že to spustila na 90% psychika…
@sasenka5 verím ze depky z toho nedostaneš 🙏. Mne je najhoršie večer cez deň fungujem ale večer na mňa idú zle stavy. Alebo keď som už dlho sama doma🙈... Ano ja mávam veľmi často aj tlak nízky väčšinou okolo 100 na 60 sa pohybuje🙈 občas sa zvýši na 115 ale to minimálne.. 😁. Mne aj vtedy písali guajacuran. Mam ho aj teraz 3x denne ale odporúčajú mi potom ak neprejde ešte poriesit psychológom ale tak ja mam predsa aj depresie čiže... Kedysi som užívala xanax ustálilo sa mi to ale ako hovoríš s tehotenstvom to prišlo 🙄.. Ale je možné že po pôrode sa to upraví. Žena je počas tehu celkovo hormonálne zmenená tak možno aj to vela dopomaha k tomu 🥺
@niki9807 no mňa dnes chytilo neviem čo, asi úzkosť nejaká..toľko som sa tym zaoberala, až mam pocit, že mi preplo :( mám hlavu ako vo zveráku a v hlave mi dookola len beží či mi nešibne z toho🙄🙈 uvedomujem si to, neviem čo s tym..verim, že sa z toho vyspím..je to hrozné…zrejme mi ale aj neprospeiva celý deň tu čítať diskusie
Ahoj, ja mam tetaniu diagnostikovanu tiež.
Mam za sebou hrozne stavy, pocity na odpadnutie, búšenie srdca, vysoký tlak a rýchly tep. K tomu sa pridali ešte aj rodinné problémy (úmrtia, odchody) a skončila som až u psychiatricky, ktorá ma z toho dostala a žijem ako predtým. Nevravím ze sem-tam nemám taky stav, ale len chvíľkovy, sekundovy a hneď prejde.
Musíš pozitívne myslieť, mne pomohlo veľa veľa športovať, zdravo jest, mat motiváciu a užívať si život. A žiť ho a nie len prežívať ako predtým. Čakáš bábätko tak skus prechádzky alebo cvičenia pre tehotné, a užívaj si ze čakáš bábätko. Magnezko k tomu len dopomoze
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sasenka5 ja mam diagnostikovanu tetaniu. Aj v tehotenstve som mala priznaky, hlavne teraz zaciatkom druheho. Ale prvy porod prebehol z hladiska tetanie uplne poriadku. Bala som sa ci nebude problem pri predychavani kontrakcii, ale nebol. Jedine pocas dojcenia v obdobi po porode som si vsimla, ze hlavne v noci silne zatinam zuby _a bol to znak nedostatku magnezka. Ked som zacala viac doplnat tak bolo zase fajn, zatinanie prestalo. V minulosti som mala aj opisovane ataky, ale nic take sa pri porode nedialo.