Tetánia a tehotenstvo

monika1791
29. máj 2016

Ahojte.Máte niektorá skúsenosť-Tetánia a pôrod?Neaké komplikácia atď.?

lucylka25
29. máj 2016

Som homeopat a mam velmi dobre vysledky s tetaniou. Treba vsak homeopaticke vysetrenie a zistit kde je problem. Ak by ste chceli, rada by som vam vysetrila. Som vystudovany homeopat a robim v BA. Som v tomto zozname http://www.komorahomeopatov.sk/zoznam-homeopatov. Ak by ste mala zaujem, napiste mi. Dolezite je, co vam vyvolava zachvaty, aky druh stresu, ak pre vas nepredstavuje porod stres, tak by to mohlo byt v pohode. A aj tak budete pod dohladom lekarov a keby nieco, pichnu vam mangezko. Ak sa vam to teda dovtedy nevylieci. Drzim palce!

mojkamojka
29. máj 2016

@lucylka25 uprimne, fakt si neviem predstavit, ako moze pomoct homeopatia na tetaniu ked aj magnezium a vapnik musis brat vo vyssich davkach... Sama som homeopatiu skusala ci uz ako prevencoiu alebo ked mi nieco bolo a ani jeden jediny raz nezabrala.

lucylka25
29. máj 2016

@mojkamojka homeopatika sa musia dávat cielene na človeka, aky ma problem, z čoho ma ten stres, ako zo vníma, odkedy to ma, co sa vtedy udialo atd. To co si kúpite v lekárni su komplexy na akútne stavy a ked potrebujete iny liek na vás stav, tak vam nezaberie. V súčasnosti mame na vyber uz z vyše 5000 liekov. Ja ich mam doma okolo 800. Tie z lekárne vôbec nepoužívam. Každému pacientovi s tetaniou som dala iny liek.

monika1791
autor
29. máj 2016

@lucylka25 A čo sú to vlastne tie homeopatiká?Ešte som sa o také veci nezaujímala 🙂 Hm,spúštač mám väčšinou iba vtedy keď som nevyspatá(unavená) ináč je to celkovo ok.

mojkamojka
30. máj 2016

@lucylka25 nie nasadil mi ich homeopat...Co sa tyka stresu, tak napriklad ja ani len netusim co mne spusta tetaniu, lebo casto ten tetanicky zachvat pride fakt z nicoho nic.

lucylka25
30. máj 2016

@monika1791 skus si pozriet toto video

https://www.youtube.com/watch?v=NvaMxsvrXU4

Su tam slovenske titulky.

lucylka25
30. máj 2016

@mojkamojka vzdy to ma nejaku pricinu, spustac. Pacient casto sam netusi kde je problem a pri homeopatickom rozhovore na to spolocne pridu aj s homeopatom. A na to sa potom dava liek. Nelieci sa tetania, co je iba symptom, ale pricina a potom sa vylieci aj symptom. Aj ine veci sa daju do poriadku. Mrzi ma, ze vam homeopat nepomohol, mozem sa spytat u koho ste boli? Ja mam 2 pacientky bez tetanickych zachvatov po homeopatikach, ak by ste chceli, dam vam na ne cislo, ale to by som sa ich najprv musela spytat.

mojkamojka
30. máj 2016

@lucylka25 meno zverejnovat nebudem, toto by bolo naozaj nekorektne....Vies, uprimne, homeopatia nie je lacna zalezitost, ale vysledok je dost nejasny. Uz som pobehala dost lekarov aj velmi dobrych s ktorymi som ja sama bola spokojna a pricinu nenasiela ani jeden, takze preco by som mala verit niekomu, kto poväcsinou ani nema medicinske vzdelanie? Btw skusala som aj bunkove soli a efekt rovnaky ako homeopatia. Z mojho pohladu vyhodene prachy.... 😒

buckeye
30. máj 2016

@monika1791 homeopatika su nariedene ucinne latky, ale natolko naridene, ze v tej flasticke uz nie ani jedna molekula ucinnej latky, homeopati sa odvolavaju na akusi pamat vody, skoda ze este nikdy nebola dokazana a skoda ze ani vo viacerých studiach nebol ucinok homepatik vyssi ako u placebo skupiny (*skupina bez liecebnej latky)

lucylka25
30. máj 2016

@buckeye
@mojkamojka Ved jasne dievcata, ja sa nebudem hadat. Kazdy robi to, ako to citi a hlada cestu podla seba, comu veri. Doporcujem precitat si tento novy clanok: http://tomasvyboch.blog.sme.sk/c/414044/homeopa... Ja som sa k homeopatii dostala tak, ze sme hladali liek pre mojho manzela, tiez ma tetaniu a chronicky unavovy syndrom a ine diagnozy. Skusili sme vsetky mozne chemicke aj alternativne liecby. Mojmu manzelovi sa vsak nepodarilo doteraz najst vhodny liek ziadnou cestou. Mna to vsak tak chytilo a nadchlo, videla som osobne uz tolko vylieceni, niektore az naozaj skoro az zazracne, ze som to vystudovala (mam aj medicinske minimum) a zacala som liecit ludi, . A je to uzasne, ze mozem niekomu pomoct prirodnou cestou a hlavne z diagnoz, na ktore klasicka medicina nema lieky. Nechapem ako tu funguje a ani to uz nechcem nijako nikde rozoberat a hadat sa s niekym, ja iba vidim vysledky. Kazdy si vybera svoju vlastnu cestu a rozhoduje sa podla seba.

buckeye
30. máj 2016

@lucylka25 ale to je len tvoja osbona skusenost, ktora sa ale neda aplikovat ako vseobecna pravda, anekdotalna skusenost totiz nie je vedecky dokaz, vedeckym dôkazom su len randomizovane dvojito zaslepene studie, ktore prebehnu na velkom pocte ludi, tie ktore boli doteraz urobene na otestovanie homeopatik, zistili, ze su na urovni placeba, cize maju rovnaky ucinok ako ked sa pacientovi poda lentilka, i ked si on mysli, ze ma skutocny liek,,a potom homeopatika nespadaju do kategorie liekov, firmy, ktore ich vyrabaju, ich nemusia testovat v klinických testoch ako sa testuju klasicke lieky, nemusia prejst rovnakym schvalovacim procesom, pretoze su v kategorii vyzivovych doplnkov, takze firme (napr boiron staci zamiesat vodicku ci cukor, zabalit do krabicky a dat ju bez akychkolvek testov rovno do predaja)..http://invivomagazin.sk/ale-mne-to-pomohlo!-pre...

lucylka25
30. máj 2016

@buckeye tie štúdie sa bohužiaľ robia tak, ze každému dajú rovnaké homeoaptikum na tu istú diagnózu, neberie sa do úvahy individualita človeka a ako sa diagnoza prejavuje. Ja na tu istú diagnózu dávam každému iny liek. Takze stale tieto štúdie budu vychádzať dookola negatívne, pokial sa neurobia štúdie, kde sa bude dávat homeopatikum presne na pacienta a nie jeho chorobu.

mojkamojka
30. máj 2016

@lucylka25 takze skusme trocha podiskutovat. ked ma boli hrdlo, pridem za homeopatom a on mi da nejake homeopatikum. Potom pride Jozko s tou istou diagnozou a zas dostane ine homeopatikum. Toto sa moze zopakovat pri co ja viem tisic ludoch. Mna by zaujimalo, co vsetko z tvojho pohladu sa moze skryvat za zapalom hrdla. Potomby ma zaujimalo kolko (poctovo) je druhou homeopatik, ktore by pri takomto probleme mohli teoreticky pomoct.

blumchen
30. máj 2016

Homeopatia je obrovsky podvod, nikdy nelieci, je to len placebo efekt a obrovsky biznis. Nerozumiem ako tomu moze niekto verit. Staci ked si date vyhladat odborne studie, objektivne - neexistuju ziadne dokazy o tvrdeniach , ze homeopatia dokaze liecit zdravotny problem.

lucylka25
30. máj 2016

@mojkamojka ano, presne takto to funguje 🙂 Na zapalene hrdlo mi ukazuje program min. 531 liekov. http://screencast.com/t/x1mpaA7UPIS Su pre nas vsak dolezite aj ine okolnosti. Napriklad ci k tomu niekto nema zapalene oci, aka je ta bolest, bodava, skrabava, svrbiva, ako zapichnuta trieska, atd. Co zhorsuje a co zlepsuje, ako prehltanie jedla, vody. Na akej strane je zapal, ako vyzera hrdlo, cerveno, fialovo, je zachripnuty, atd. Ako sa celkovo citi clovek, co je na nom zvlastne, atd. Kazdy ked ma zapalene hrdlo ho boli inak a inak to aj berie. Na zaklade tychto symptomov - ako sa choroba prejavuje u kazdeho cloveka individualne sa dava liek presne na specificke symptomy cloveka. Toto je bohuzial uz moj posledny prispevok k tejto diskusii. Nemam uz bohuzial cas vynakladat viac energie na vysvetlovanie. Majte sa vsetci krasne a rozhodujte sa podla svojich vedomosti a nazorov. A urcite si prosim precitajte toto, podla mna vas to hodi celkom do obrazu o com homeopatia je 🙂 http://tomasvyboch.blog.sme.sk/c/414044/homeopa...

mojkamojka
30. máj 2016

@lucylka25 aha cize ak ti ja nebudem vediet presne popisat stav (uprimne ja fakt neviem rozoznat ci ma hrdlo svrbi, skriabe alebo je to ako zapichnuta trieska...), tak ty mi nebudes vediet podat ten spravny liek. Cize vsetko sa to odviha od toho ako ti "pacient" spravne stav popise. Ak sa zmyli alebo pod skriabanie povazuje za svrbenie, tak liecba tak ci tak bude neucinna....Btw blog som si precitala, nic prevratne som v nom nenasla.

buckeye
30. máj 2016

@lucylka25 ten blog ale zasa pisal laik bez prirodovedeckeho, medicinskeho alebo aspon technickeho(fyz-chem) vzdelania,
Ako by zabrali take homepatika na infekciu? Oscilococcinum je ns chripku, ono to vie likvidovat virus chripky? Ako? Blokuje to jeho replikaciu v bunkach? Zabranuje to jeho naviazanie na bunkovy receptor? Nie, proste je to hlupost! Bakterie detto, mozno to zabera na psychosomaticke ochorenia, ked si pacient vsugeruje, ze mu nieco je, rovnako si vsugeruje, ze mu toto zaberie(zvlast teraz je moda neverit lekarom) ale na biologicke ochorenia to nefunguje

nikol955
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre