Ahojte, chcela by som sa spýtať ako to presne je resp od koľkého tt sa dajú spraviť testy DNA z krvi + môže ma donútiť otec dieťaťa spraviť tie testy, alebo môžem ja sama počkať do pôrodu a potom sa spravia? Ďakujem
@pribinak ževraj sa dajú aj počas tehu z krvi
Ze vraj je blbosť, súd uzná testy len a len po narodeni dieťaťa
Nebud sprostá a nedaj sa manipulovat
@pribinak no takže ma nemôže nijak donútiť ich spraviť teraz počas🙂
Ešte raz, testy sa robia až po narodení dieťaťa !!!!
Žiadny súd výsledok takéhoto testu neuzná. Testy DNA sa robia až po narodení dieťaťa.
@pribinak Jasne že viem kto je otcom dieťaťa🙂 je si aj pánko istý, ale chce aby som išla na testy než sa dieťa narodí..preto som sa pýtala na to, že či ma môže nejak donútiť poprípade to dat na policiu, alebo ja neviem
Nie, nemá tá ako donútiť. Policajti sa s ním ani nebudú baviť a poslu ho rýchlo do ….
Slovenska legislatíva uznáva len a len testy vykonané po narodení dieťaťa v akreditovanom laboratóriu
S takýmto chlapom by som nechcela byt s asi by som ani nemala zaujem aby bol uvedený v rodnom liste dieťaťa
Maj trochu hrdosti
Mne tiež vraveli túto možnosť DNA, ale napokon som nešla lebo mi bolo povedané že 100% výsledky by boli len vtedy ak viete že bábätko bude chlapec, inak pri dievčatku by mohlo ukázať iné výsledky.. už sa presne nepamätám ako to bolo.. ja som s mojím malým šla keď mal 9 dní.. podotýkam môj ex na 99,99% vedel že dieťa je jeho ale jeho rodina požadovala DNA. Malý po narodení nie len že akoby otcovi z oka vypadol ale ešte aj rovnakú krvnú skupinu majú..
Počas testu zobrali vzorky aj mne aj malému aj otcovi dieťaťa.
Keďže nám to trebalo len na informatívny účel bolo to lacnejšie.. ak by ste to potrebovali na súd tak je suma vyššia.
V krvi su iba fragmenty dna dietata
len pre zaujimavost, na Slovensku su legalne DNA testy bez sudneho nariadenia? Lebo napriklad kde zijem (EU) je to nelegalne...
Môže ich vyžadovať ale zasahovať do tvojho tela bez tvojho súhlasu nemôže.
@cookie29 áno.. ako som už písala pani na súdne účely sú testy drahšie, a len pre vlastné informačné účely sú lacnejšie..
Keď som volala pani na objednanie sa na testy sa má hneď pýtala na aký účel potrebujem testy
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
DNA testy az po narodení dieťaťa. Skôr sa nedá