Test OGTT v 28. týždni

11. nov 2022

Ahojte chcem sa spytat ci hodnota namerana gkukomerom na lacno 5.9 je vela? Myslite ze z krvi bude este viac alebo menej.. dakujem

mia_von_prag
11. nov 2022

Je to zvýšené dosť, z krvi je norma do 5,1.
Nedá sa povedať, či bude vyššia ako meraná glukomerom.

autor
11. nov 2022

@mia_von_prag uf tak sa zacinam bat .. v utorok budem vediet vysledok.. tak dufam ze nebudem mat tehotensku cukrovku

7lenka11
11. nov 2022

neboj sa, uvidíš, čo ti vyjde u lekára.. mne vyšlo doma glukomerom hodinu po jedle 8,5, teda zvýšený cukor.. nakoniec som tehotenskú cukrovku nemala.. moje hodnoty boli 4,1 - 6,1 - 6,4

autor
11. nov 2022

@7lenka11 ja som pri prvom nemala nic ... mam doma glukomer kde hodnota bola max 5,2 a mala som aj 4,7.. len dnes ma to sokovalo ked sa tam objavilo az 5.9 nalacno .. ale to bolo len z prsta.. z krvi na lacno budem vediet az v utorok mam z toho stres..

autor
11. nov 2022

@7lenka11 predsa doktor ma iny glukomer.. ako mam doma.. mozno aj to moze byt ine. ..

amelia89
11. nov 2022

Rano ti doma nameral 5.9 a potom si sla k dr na odber? A tam brali len zo zily? z glukomeru nebrali pre istotu? lebo ked je nad 5.1 tak sa v teste nema ani pokracovat

autor
11. nov 2022

@amelia89 sestricka mi rano brala z prsta.. tam brali z glukomeru a potom este 3x zo zily.. z glukomeru nad 5.1? Sa uz test nema vykonavat?

trgypadl
11. nov 2022

Zotrela prvu kvapku pri odbere glukomerom?? Vacsinou sa zotiera prva kvapka

autor
11. nov 2022

@trgypadl uf tak to si nepametam.. myslim si ze tento krat tu tehu cukrovku asi budem mat .. v pondelok mam kontrolu u svojho a utorok idem po vysledky tak son zvedava.. mam z toho stres

trgypadl
11. nov 2022

Neboj, hlavne ziadny stres. Pockaj na vysledky, vsetko sa vyriesi, nemusi to byt vobec take zle, drzim palce

autor
11. nov 2022

@trgypadl no uvidime v utorok .. bojim sa troski toho ..

autor
12. nov 2022

Musela som si pozicat od otca novy glukomer a takto teraz nalacno mi ukazalo.. ten na lavo je novsi typ a ten napravo je starsi ..

autor
12. nov 2022

Casi si nevsimajte 😃 kazdy ukazuje zle.. novy este po starom case.. a ten druhy tomu to je jedno 😃 len tie hodnoty su dost rozdielne

opi14
12. nov 2022

Ráno by si mala mat do 5,3. Ja som si nemyslela, ani si nepripúšťala, ze by som tehu cukrovku mohla mat a včera bum, vyšla mi. Dostala som glukomer, trosku zmeniť stravu. Ten jeden deň mohla byt len odchýlka, stres. Držím palce a nestresuj sa 🙂

autor
12. nov 2022

@opi14 dakujem stresov mam dost od zaciatku tehu.. tak uvidime co vyjde.. ale takto nalacno mam vzdy malo .. a ak sa mozem opytat ake si mala hodnoty?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre