Test na tehu cukor

natalka30
1. feb 2022

Ahojte zajtra ma caka tehu test na cukor a dostala som letak ze co si mam kupit a chcem sa spytat ze ked to vypijem (doma) tak a budem este smädna mozem si dat vodu alebo nic az kym mi krv nevezmu dakujem

jahodka1993
1. feb 2022

@natalka30 tá vodička sa nemá piť doma ak som to dobre pochopila ... tu vypijete až v ordinácii

natalka30
autor
1. feb 2022

@jahodka1993 mam ju vypit 5:30 doma a na 7:30 mam prist

jahodka1993
1. feb 2022

@natalka30 aha lebo mne povedala gynekologička že to sa pije až v ordinácii potom čo mi prvý krát zoberie krv 🙂

martinamatulka
1. feb 2022

Ja som to tiež pila až v ambulancii po tom ako mi zobrali krv a potom mi brali ešte dva krát po hodine. Ale možno máš iný produkt.

vahcaac
1. feb 2022

@natalka30 nemala by si ani vodu, aby to nezriedilo hodnoty. Ale veľa žien pilo, čo som čítala, mne však zakázali

evica8370
1. feb 2022

@natalka30 hmm ja som už bola 3x tehu a vždy som pila v ordinácii, ráno o 7 mi zobrala sestrička krv, vypila som roztok a potom po hod jeden odber a po 2 hod druhý odber. Medzi tým max trošku vody ak by mi bolo zle... Ma prekvapil tento postup, ak sa vám niečo nepozdáva radšej zavolať svojej doky a upresniť to 😉

tamvtme
1. feb 2022

Ja som to tiez pila az u lekara po prvom odbere...pit mi vraveli, ze ked by mi bolo zle alebo by som bola moc smadna mozem maly dusok vody, nie vypit vela

petamich
1. feb 2022

mne zakazali pit a jest a hlavne ono je to ako presladena limonada (mohla som si tam dat stavu z pol citrona) a vydrzala som v pohode nepit

derdia
1. feb 2022

@natalka30 a to je co za blbost? Ja tie testy robim a takto sa robit urcite nemaju

stanulienkat
1. feb 2022

@derdia bohuzial, niektori lekari to tak robia. Chcu si ulahcit robotu za 1 odber, aj ked je to nespravne.

derdia
1. feb 2022

@natalka30 my robime takto :7:00 odber z prsta, kontrola mocu, odber 1tky skumavky. Vyptie glukozy, pac. Moze pit kolko chce, ale len cistu vodu, nemoze jest a prechadzat sa. Musi byt na blizku, ak by jejbolo zle. Hodinu po vyoiti glukozy sa berie 2ha skumavka a o dalsiuhodinu 3ia a pri tej kontrolujeme aj moc.

derdia
1. feb 2022

@stanulienkat lenze klamu poistovne lebo si to tam popisuako sa im chce a hlavne je to nespravne.. Lebo kontorluju len 2 hodiny po vypiti... Musi sa aj na lacno.

stanulienkat
1. feb 2022

@derdia to je pravda. Inak po novom sa uz nerobi z prsta ale z venoznej krvi. Nalacno,vypit glukozu a po 2 hodinach. U tehotnych aj po 1. hodine.

derdia
1. feb 2022

@stanulienkat my robime lebo akje pod 7 tak robime ogtt a ak je nad sedem uz nepotrvduzujeme dg ale rovno robime odbery a podla nich dr zisti aku konkretnu poruchu glukozovej tolerancie pac ma.

natalka30
autor
1. feb 2022

@derdia nieje to blbost v prvom tehu som si miesala ten cukor s vodou a teraz nejaku malinovu vodu a vypit doma a prist az na 7:30

evica17
1. feb 2022

@natalka30 ja som.tiez tak mala.ako ty. Ze doma vypit a dojst o dve hodiny. A ak som.bola smadna tak som.si cucla vody. Ale akosi mi to netrebalo napila som sa az po odbere krvi.

derdia
1. feb 2022

@natalka30 ok ale toten dr kam idete vy takrobi... Robit sa to taknema... Ved si pozrite na nete ako ma prebiehat oggt v tehotnestve

derdia
1. feb 2022

@natalka30 a po dalsie mne je tojedno ako tovy budete mat.... Ja oisem ako to ma byt

ailiba
1. feb 2022

@natalka30 tak ale toto ti lekárka nepovedala dobre... Máš ísť k lekarke, tam to nalačno vypiť, od sedieť si tam 2 hodinky a potom ta zmera. To je na hlavu, vypiť to doma... Co ked ti príde zle? Môžeš odpadnúť. To jest na tehu cukrovku. Ja niektorých lekárov fakt nepochopím. Ja keď som sa spýtala lekárky, či za tie 2 hodky môžem niekam ísť, tak mi povedala, že na záchod co je na chodbe.
Tak ale urob tak, ako ti lekárka kázala... Pripadne jej ešte raz zavolaj a over si to...

tulipanicek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
1. feb 2022

@natalka30 to zase si tu sestricky ulahcuju pracu, mna toto tak stve. Oni predpokladaju, ze na lacno mas cukor dobry, ale to byt vobec tak nemusi. Spravne sa to ma robit tak, ze ma sa zobrat krv na lacno, potom vypit roztok a po urcitom case robit odbery. Aby sa vedelo, co s Tebou urobi cukor, ako vyleti a ako klesne, ako ho zmetabolizujes. Ja viem, ze za to nemozes, ale robia to zle.

tulipanicek
1. feb 2022

@jahodka1993 Po správnosti by sa mal robiť odber pred vypitím ráno na lacno, hodinu po vypití a 2 hodiny po vypití. Toto je správne. Ale niektorí lekari toto ignorujú a robia to tak, ako píše autorka. Nie je to správne.

@natalka30 Piť cistu vodu môžeš. Ideálne ale nie veľa

jahodka1993
1. feb 2022

@tulipanicek veď mne to aj tak idú robiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre