Test na cukrovku v tehotenstve

kikuskatko
22. jún 2023

Dobrý deň prajem. Prosím Vás, moja lekárka, respektíve jej sestrička, mi kázala vypiť ráno doma o šiestej ten malinový nápoj a následne sa dostaviť na krv na ôsmu. Teda, nefunguje to u nej tak, ako čítam inde, že sa robí dvakrát odber, pred a po vypití, asi vychádza z krvných testov, ktoré sa robili v skoršom štádiu, kde sa brala krv nalačno, ale k veci.... Chodím pešo, lebo nemám momentálne auto, autobus mi nepasuje, a teda, ak pôjdem pešo nejakých 20 minút, je taký odber po vypití relevantný vôbec? Tak mi napadlo, že reku, či aj keby mám vyšší cukor, či ho tou chôdzou nespálim po ceste. 😃 Ďakujem za prečítanie. Pekný dník želám 😊

bluemoon24
22. jún 2023

@kikuskatko ne, test provedeny takto neni absolutne relevantni! Nehlede na to, ze pokud mas zvysenou lacnou (to se zjisti odberem na lacno), tak se test uz neprovadi - zbytecne zatizeni miminka. Odber po hodine je nemene dulezity a 20min chuze cukr taky snizi dolu.

kik2022
22. jún 2023

@kikuskatko Mne ho tiež takto brali pred mesiacom. Ale kázala mi dr., aby ma tam niekto odviezol, pretože mi môže prísť zle. Ale našťastie mi nebolo zle.

x_mery_x
22. jún 2023

U nas to tiez tak robi, tiez som isla peso a ani som.to cele nedopila :D a mala som zvysenu hladinu :D

cimage
22. jún 2023

Aj ja som to takto mala s testom, ale bral ma manzel. Skus niekoho poprosit, alebo si zober taxik.

anavixy
22. jún 2023

Toto nie je vobec spravny postup! To uz bud nech ho ani nerobia a kontroluju gly inak, alebo nech ho robia poriadne 🙄 nechapem preco to niekto takto robi, fakt…

helcanw
22. jún 2023

@kikuskatko takýto test sa úplne bežne robí aj v západných krajinách, mne ho pred 3r robil lekár takto a bude mi ho robiť aj o 3tyzdne. Akurát teda asi by si mala prísť na ten test autom/taxíkom/ busom. Ja som sa doviezla sama auto, zle mi nebolo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre