Teplota v tehu 37,2°C

kvetinka555
21. feb 2015

Baby chcem sa opýtať. Niekde som čítala, že teplota v tehu do 37,6 je normálna, lebo že sa vraj uhniezduje plod atď..... ja som v 11. tt a mám túto teplotu, mal ju aj manžel asi 4 dni dozadu, neviete, je to normálne, alebo som niečo chytla od manžela. Ináč sa cítim v poriadku,, žiadne iné príznaky zatiaľ nemám.
Vďaka

ivca88
21. feb 2015

Máte dobry teplomer ?
Uhniezdenie plodu v sliznici maternice je od 6-12 dni od splodenia

Je skor mozne ze si chora ...bábo ti berie imunitu ... daj si panadol - paralen a v pondelok zavolaj gynekologicke ci skoc k obvodnej

pribinak
21. feb 2015

Pri tak nizkej teplote si ziadny paralen ani panadol nedavaj, to nie je potrebne!!! Vsad na prirodne liecivo: cajik, med a citron, zazvor a nie hned chemiu, obzvlast ak si este len v 1. trimestri

blacklady
21. feb 2015

ZVÝŠENÁ BAZÁLNA TEPLOTA
V tehotenstve sa zvyšuje bazálna teplota ženy aj o niekoľko desatín stupňa oproti obvyklým teplotám v luteálnej fáze. Ranná bazálna teplota v tehotenstve sa môže u zdravej ženy pri meraní v ústach pohybovať od 36,7 do 37,3°C. Je to spôsobené prítomnosťou hCG a zvýšenou hladinou progesterónu - obidva tieto hormóny patria do skupiny gestagénov a zvyšujú bazálnu teplotu. Ženy, ktoré dlhšie využívajú symptotermálnu metódu, môžu tento rozdiel ľahko rozpoznať.
Ak si bazálnu teplotu nemeriate, môžete si všimnúť, že sa rýchlejšie zahrejete a zadýchate, v noci potrebujete ľahšiu prikrývku a tiež rýchlejšie vyhladnete - zvyšuje sa totiž bazálny metabolizmus, a teda aj energetická spotreba. zdroj: http://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/prizn...

ivca88
21. feb 2015

Paralen sa moze davat ... no ak to je zaciatok choroby tak ta moze mat omnoho väčši vplyv na tehu ako je chemia s paralenu ...

Paralen je a panadol su protizápalove ...

ivca88
21. feb 2015

@blacklady to je nieco uplne ine co píses ty ...

ivca88
21. feb 2015

@blacklady a to by nemal zvysenu teplotu jej muz ...ten niemá HCG ... nie je tehotný

blacklady
21. feb 2015

@ivca88 v com je to ine...pise, ze niekde citala "že teplota v tehu do 37,6 je normálna..." a chce vediet, ci nieco chytila od muza, kt. mal tiez zvysenu teplotu, alebo je to u nej normalne, cize sucastou tehotenskych priznakov.. na margo tych priznakov som pridala ja komentar ohladom zvysenej teploty v tehotenstve...precitaj si to poriadne a potom komentuj... 😉

ivca88
21. feb 2015

@blacklady neryp do mna prosím ... a ver mi ..je to k niecomu inemu .... clanok suvisi s grafom Bazálnej teploty ktory ti aj nahram aby si vedela o co ide .... v clanku sa píse priznaky tehotenstva ...
budem sa to snazit vysvetlit polopate:
Zena ma v zvacsa v strede cyklu ovulaciu po ktorej následne stupa bazalna teplota vdaka zltemu teliesku co produkuje progesteron .. no avsak ak k dojde k oplodneni sa progesteron po uhniezdeni vajivka v sliznici maternice zacne vytvarat HCG - ludský hormon ... to ma za nasledok zvysovanie BT ... ak je BT stale "poovulacná " najblizsich 18 dní.. tak je to príznak tehotenstva ....

Cize to co si písala s tymto prípadom nesuvysí .... najprm si zisti ake rady dávas ...

ivca88
21. feb 2015

@blacklady ona je v 12 tt a nie v 5-6 -7 tt ... no ak dostane horucku tak moze ohrozit plod ... preto je lepsie to riesit a nie ako pisala pani vyzsie ze dat si caj ...
A kedze aj jej muz mal zvysenu teplotu tak to nebude následok gravidity ... radsej by som to riesila ...

PS.: zabudla som dodat ze graf je moj ... a ja mam dlhe cykli ..takze u zeny s 28 dvovým cyklom je ovulacia na 14 dc ...

iwik
21. feb 2015

@kvetinka555 Moja skusenost : Ked som bola tehotna do 38 som si paralen nedavala.... Ale pri 3tehu som v 5-6-7tt mala nekroticku anginu 4 dni som mala 40tky a vtedy som si povedala ak to prezijeme urcite moju skusenost napisem... Brala som ibalgin, penicilin nejaku vysoku davku podla ORL a moja mala Mia bola bojovnicka 🙂 Velmi som sa bala :( Vsade na nete som hladala vysoke teploty v tehotenstve.... Ale narodila sa mi krasna zdrava dcera, nie ziadne nasledky ... Drzim ti palceky a hlavne pozitivne myslenie

euka210
21. feb 2015

ked sa citis ok, tak neries. Do 38C nic brat netreba.

belllinka
21. feb 2015

@ivca88 za to ze ona je tehotna, tak jej muz nemoze byt chory? Naco sa ma pri 37,6 pchat paralenom? Ak mas blbe rady, tak ich radsej nerozdavaj. 🙄 A chod si dat preventivne paralen... 🙄

ivca88
21. feb 2015

@belllinka ufff ... niekto sa tu nasral a neviem preco .... no nic ... neprekvapuje ma to tu....
Ja vždy vravím radsej chod k doktorke ...ako potom plakat do vankúša ...
Nemusí to byt iba horúčka ...moze to byt výrus kedze je chrípkove obdobie ...

Ale tj je jedno ... a prosim uz na mna neprskajte ... najdite si niekoho ineho

miskaska
21. feb 2015

Máš teplotu 37,2...a inak sa cítiš dobre. Je vôbec potrebné niečo riešiť? Vsak je všetko OK.

ladywitch26
21. feb 2015

@ivca88 ja svojim detom nedavam panadol, kym nemaju cez 39.5. jasne, ona je tehotna, ale to sa fakt ma stopat panadolom uz pri mierne zvysenej teplote? btw, vies o tom, ze ten panadol nie je tak celkom neskodny. vyssie davky poskodzuju pecen. a ak sa s nim zacne stopat uz pri 37.2, tak jej potom pri ozaj vysokych teplotach uz nemusi zabrat. a potom jej co poradis?

@kvetinka555 teplota v priebehu dna kolise, ale do 38 je uplne normalna, netreba to vobec riesit. a tym zvlast, ak sa citis dobre. ak by na teba cosi liezlo, alebo ti teplota stupla. daj si vyssiu davku vitaminu C a D, dostatocne mnozstvo tekutin a oddychuj 😉

ivca88
22. feb 2015

@ladywitch26 v prvom rade mi slo skor o to ze síce píše že jej nič neni no načo si meria teplotu ?
Za druhe... nenapísala ani ci si ju merala v ustach..podpazuší ci v konečníku .... tieto tri miesta sa dost líšia ... hodnoty sa potom porovnávaju individualne ....

Za druhe... nemyslím si ze dat si 1x paralen je nieco hroznééé ! neviem preco to písete ako keby som jej odporucila coctail z 3 analgetik + antibiotík ....

A za tretie .. keby nemala úochybnosti tak sem nepíse... preto si myslím že pre nu je dolezite sa ozaj ubezpecit ze he vsetko b poruadku a v prípade ze teplota bude stupat ...treba zdvyhnut telefon alebo ist osobne k doktorovi ...

Nechapem co je na tomto blbé ci také hrozné ... spamatajte sa ...

ladywitch26
22. feb 2015

@ivca88 vsak prave preto, ze jej v podstate nic nie je (lebo citi sa dobre a teplota je uplne normalna), tak by som ju akurat tak ukludnila a nie jej ponukat paralen a nech ide k doktorovi. zajtra sa jej kychne a bude ju boliet hlava a to ma tiez bezat k doktorovi? ja mam fakt niekedy pocit, ze my slovaci sme narod hypochondrov, a u tehotnych to plati dvojnasobne.

ivca88
22. feb 2015

@ladywitch26 pozrite sa ... ja som sa do vášho názoru nestarala ...a ani to ze detom nedavate lieky na horucku - resp.tesne pred 40 .... je to vasa vec ... a su to vase deti ...

Tak prosím nestarajte sa do mojho komentaru ....
A na margo toho aký sú slovaci si ja myslím že sú hlupy ... lebo ked ich nieco zdravotne trapy..tak písu na fora ... a kde im radia ludia z neadekvátnym vzdelaním ( tak ako mamicka vyzsie sa snazila pomoct ..no v podstate tu hodila prvy clanok s linkom ...kde sa jednalo o uplne inu vec ) ..

Netvrdím ze zase kazde kychnutie treba prehánat ... ja sama som panadol nedala ani po operaciach ... nie to este analgetiká co som mala predpísane ...

No gravidita je vec iná ... mamicka je aj v skupine rizikových tehotenstiev ...cize predpokladala som ze by to bolo vhodne konzultovat aspon telefonicky v prípade ze to bude horsie ....

Hned na to tu zacne ko mne šťekat mamicka ze mám blbe rady a mam si dat ja lieky ? .... na toto ja nie som zvyknuta a ani si to nenecham ... nechápem cím to je no je tu coraz viac podrazdenych zien ...

ladywitch26
22. feb 2015

@ivca88 len sa chcem spytat, s cim vlastne sa ma poradit s doktorom? ze sa citi dobre? ako co jej na to povie doktor? inak dnes vypisu doktori na rizikove pomaly kazdu druhu, aj ked vobec netreba. zeny sa potom strasne kontroluju, uz pri najmensej odchylke od normalu vystresovane a beru tehotenstvo pomaly ako chorobu.
moja jedina rada znie....zhlboka sa nadychnut, vydychnut, zopakovat 10x a viac neriesit. 😉

ivca88
22. feb 2015

@ladywitch26 dakujem ... presne to teraz spravím ... nejdem riesit tu rozoberat hlupost slovakov ci kolko doktorov vypisuje "zbytocne" ženy na rizikove ....a ako sa sleduju .... tato tema nebola zalozena na tento ucel ... ... dobru noc

blacklady
22. feb 2015

@ivca88 a v 11tt sa uz netvori hcg?myslim, ze by si si mala dostudovat zopar veci ohladom tehotenstva, ak chces rozdavat mudre rady. a v pripade tehotenstva ostava bazalna teplota zvysena trvale...
a okrem ineho 37,2 nie je horucka, ale zvysena teplota, paralen sa odporuca podavat pri teplote nad 38,5C..

patkobo
22. feb 2015

@ivca88 ja toto fakt nerobievam, ozaj .. precitala som si vsetky Tvoje komentare, vidim, ze cez tehotenstvo, hcg, zvysenu teplotu si absolutna odbornicka .. no nabuduce skus trochu dostudovat pravopis 😉

sarin
22. feb 2015

Dufam, ze sa mi tu neujde po hube :D.... Bazalna teplota nie je to iste co ked si merate teplotu pod pazu v hociktoru cast dna... Moja bazalka pocas tehu je stale pod 37..., ale pod pazu som si hockedy namerala nad 37.. Telo ma inu termoregulaciu ak sa citis dobre naozaj nie je co riesit... A do 38,5 by som urcite teplotu nezrazala... Teplota znamena v pripade choroby, ze telo bojuje... A ked mu zrasis teplotu tak akurat otvoris priestor chorobe...

katarinamarkova
22. feb 2015

@kvetinka555
@kvetinka555 teplota tesne nad 37 je uplne normalna - je len trosku zvysena - nie je to ziadna horucka a uz vobec nemusi znamenat chorobu.
staci ak si dlhsie v prekurenej miestnosti a teplota ti stupne....ked sa trosku ponahanas po schodoch, s taskami s nakupom......skus si zmerat teplotu chvilocku po dobrom sexe, ci sportovej aktivite - kludne vystupi aj na 38st. 🙂
ak sa citis ok, tak to neries. ked sa citis zle, chod k dr. mozno predsalen na teba nieco lezie.

migrificka
26. feb 2015

Dievcata teplota do 38 rozhodne neublizi babatku ak vsak stupne nad 38 je potrebne ju znizit. Paralen je mozne uzit avsak existuju aj ine sposoby ako si s tym poradit. Napr. studeny zabal,chladnejsia sprcha ci obklady. Pokial mam dobre informacie tak 37,5 sa poklada za mierne zvysenu teplotu cize by som nevyvolavala paniku ale jednoducho lahla do postele a dala si studeny obklad na celo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre