Ahojte dievcata, mam otazku na tie z vas ktore ste mali teploty na zaciatku tehotenstva. Mna chytila nejaka viroza v 6tt kedy sa mi teplota kolisala 37,5- 38. V lekarni mi povedali ze ked nestupne vyssie nemam si nic davat iba obklady. Do dvoch dni som sa z toho dostala ale mam obavy ci teplota v takom skorom stadiu kedy sa tvoria vsetky organy nemohla zanechat nejake poskodenia… vela som toho citala ze teplota takto skoro moze zapricinit razstepy chrbtice/ podnebia… pripadne vyvojove chyby ako slepota , hluchota 🙁 prosim napiste mi ak ste mali horucky v takom skorom stadiu a ci mate zdrave deticky. Dakujem
Ahoj, mala som v 6 týždni akútny zapal stredneho ucha, teplotu, dávala som kratkodobo paralen, antibioticke lokálne kvapky. Všetko je ok. Vždy mu doktor prizvukoval, že teplota a zápal sú pre dieťatko oveľa nebezpecnejsie, ako paralen, prip lokálne antibiotika.
A teplotu si nemala ani vysokú, neboj sa, všetko bude v poriadku.
90% tehu začína chorobou 😅
Tak u mňa to bolo trosku škrabance v hrdle nič čomu by som pripisovala neviem aký význam.. Proste som cítila hrdlo ale nie ze by som nevedela prehltat iba to bolelo pri jedení... Teplota tak normálne do 38. Bolo to v 7tt a syn sa narodil s dosť vážnou vyvojovou chybou na ❤️ po pôrode musel podstúpiť otvorenú operáciu srdca. Takže ako píšu baby vyššie nikdy nevieš. Dr mi povedal ze to môže a nemusí mať súvis s tou virozou ale v tomto týždni sa vyvíja srdce takže je to dosť vysoko pravdepodobne..
@kulumulu123 ďakujem za odpoved, mozem sa opytat ci ti na to prisli pocas tehotenstva na morfologickom ultrazvuku alebo az ked sa maly narodil?
Od teploty mozes paralen, a každú chorobu treba liečit, horsie je ju zanedbať
U nás až po pôrode aj napriek tomu ze na morfol som bola u jedného dosť známeho a vyhľadávaného odborníka ale to bolo pre niečo iné. V konečnom dôsledku som rada ze až po pôrode to zistili lebo syn bol maximálne kľudne babo takmer sa v bruchu nehybal a ja som sa aspoň nestresovala do úplného šialenstva z toho ci ešte žije.. Ale on bol aj po pôrode super babo takmer vždy spinkal žiadne kolíky ani nič sme nemali... Ale ta jeho spavost bola zrejme spôsobená aj chorým srdiečkom keď proste nevládal lebo keď sa zostavil z operácie stalo sa z neho normálne akčné dieťa teraz ma takmer 5r a energie toľko ze za celú škôlku..
Ja som aktuálne chorá v 8tt, beriem paralen na teplotu, polka stačí čiže 250, lepšie ako mať teplotu. Morskú vodu do nosa, pamykon som dostala, čakám výsledky z vyterov ci náhodou atb nedostanem. Lepšie je sa liečiť ako nechať to tak. Ja mávam aj migrény a aj gynekológ ze kľudne si môžem paralen dat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala veľmi silnú chrípku na začiatku tehotenstva, brala som aj ATB a horúčky do 40. Takto chorá som bola potom ešte 3krat. Ešte aj počas pôrodu som mala horúčky. Syn sa narodil zdravy, bude mať 14 rokov a chvalabohu stále je. Iba je teraz riadne drzý a najmúdrejší na svete, ale to asi s mojimi horuckami nesuvisi