Som v 28tt a z prsnikov mi sem tam vytecu kvapky priesvitnej tekutiny. Je to v poriadku?
Ano v pohode
To znamená, že budeš mať veľa mlieka
Tiež som mala už tuším aj skôr je zo v poriadku kolostrum tzv mladzivo
Ano, vola sa to kolostrum, tvori sa ti v prsnikoch od 16.tt a je to uplne vporiadku. Mlieko nijako nevytlacaj, nie je to teraz bezpecne (vytekanie ano, vytlacanie nie). A NEZNAMENA to, ze budes mat mlieka na rozdavanie ani ze nebudes mat problem s dojcenim, takze odporucam povenovat sa priprave na dojcenie. Ak mas instagram minimalne sleduj a nastuduj si profily vasa laktacna konzultantka a lipirea blog.🍀
@anavixy zaujímalo by ma ako ženy kojili keď nebol Instagram a celkovo internet 😆
@dominikamacakova mna to napr nezaujima, lebo vtedy sa ma to netykalo, teraz sa ma to tyka a keby si videla, ako to v praxi vyzera so zenami, co porodia a nemaju ani paru o tom co robit, tak by si bola rada za to, ze su informacie takto lahko dostupne. Uz len aby ich tie zeny vyuzivali… 🙃
@bolarazjedna
@sofia1979 ďakujem ja som myslela ze to kolostrum bude žlté alebo biele ako mlieko, nie priesvitné.
@anavixy ďakujem, bohužiaľ nemám instagram ale sestra ma, skúsim popozerat.
Je to kolostrum, normálne sa tvorí už v tehotenstve. Nema to súvis s mliekom po pôrode, ja som pri dcere ho nemala vôbec a dojcila som ju vyše roka.
@dominikamacakova nie, neznamená to, že budeš mať veľa mlieka.... Rovnako, aj keď nemáš kolostrum pred pôrodom, neznamená, že nebudeš vedieť dojčiť....
A pred érou internetu ženy získavali info o dojčení od svojich mám, sestier, atď, okrem toho boli terénne ženské sestry, ktoré každú jednu ženu pravidelne navštevovali v období šestonedelia a okrem iného učili ich, ako dojčiť správnou technikou.... A určite aj pred érou internetu bolo veľa žien, ktorým sa kojiť nepodarilo, vzdali to z rôznych dôvodov alebo im prišlo jednoduchšie dat umelé mlieko alebo nájsť náhradnú matku na dojčenie.... A možno by boli privítali, keby majú literatúru na čítanie, videá atď....
Autorka, stačí ze si prečítaš články na mamila.sk, nepotrebuješ nutné instagram, väčšina pôrodnic má už laktacnu poradkyňu, ktorá pomôže, najmä prvorodickam.
Áno žlté
Ešte dodám, že každá farba je ôk, niekto ma biele mlieko, niekto žlté, ja som mala prvé dni po pôrode oranžové, niekto ma priesvitne ci s modrastym nádychom... Všetko je to ok.
Áno, je to úplne prirodzené, mne to vytekalo už aj skôr. 🙂
@dominikamacakova vôbec to neznamená, že bude mať žena veľa mlieka.
@dominikamacakova a, chválabohu, že si môžu ženy nájsť informácie aj na nete o dojčení. Ty by si si mohla tiež záležitosti o dojčení naštudovať, keďze dávaš rady a nesprávne.
Neskor bude zlte a huste, tvoje prsia sa pripravuju, je to v poriadku.
@dominikamacakova len vieš voľakedy to bežne videli v okolí, mamy, sestry, švagriné... Žilo sa pokope. Myslím ozaj dávnu minulosť - 100, 300, 5 000 rokov dozadu. Ono nie je jedno ako dieťa priložíš, ako často to robíš, atď.... človek sa učí pozorovaním a potom mu je to už "prirodzené" (aj keď vlastne je to naučené). Teraz tu niekoľko posledných generácií toto poznanie zakapalo, 20. storočie v tomto smere rozšírilo bludy. Tak majú tie instagramy čo naprávať.
@bolarazjedna
@ankare dobre, tak bude mať málo mlieka 🙂🙂
@dominikamacakova sa to tu rozbehlo :D nečítala som, že ti viacere pisali, no ale pointa zostava 🙂
@lili1313 ako keby to bolo moje dieťa a mala som kojiť ja. Ja mám dva roky odkojené takže adresujte inde 🙂
@dominikamacakova nie, neplatí, že bude mať malo mlieka.... My sme sa snažili iba objasniť, že prítomnosť ci neprítomnosť kolostra pred pôrodom nijako nepredpovedá, koľko budeš mať mlieka po pôrode. Nemusíš sa urážať, ber to tak, že si sa naučila niečo nové (lebo z vlastných skúseností si vydedukovala, že mledzivo pred pôrodom znamená veľa mlieka po pôrode - ale není to pravidlo)
@bolarazjedna ja sa neurážam, ale hneď ráno mi tu vyhodilo päťdesiat komentárov o cudzích prsníkoch tvl ...mňa to nezaujíma. Napísala som svoj názor
Ste ma tu začali označovať ako nepríčetné🙈
@dominikamacakova joj to zas nie, ja si nemyslím, že si nepričetná.... Ale ak tvoj názor (pri tejto otázke ani neide o názor ale o vedomosti) nie je správny, tak môžu ta opraviť, nie? Samozrejme, vždy slušne, aby sme nikoho neurazil. Pekný deň prajem, nech ti to nepokazí nedeľu ☺️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, to máš kolostrum, mledzivo. Nevytlacaj to, daj si vložky do podprsenky.