Tehuľky, idete sa testovať?

misqa48
28. okt 2020

Ahojte, tie ktoré ste tehotné idete sa dať otestovať??

dominikak4
28. okt 2020

Dobrá otázka, tiež si ju kladiem a neviem sa rozhodnúť. Bojím sa o malé. Ľudia z mojej rodiny dostali covid (našťastie som s nimi nebola nejaký čas v osobnom kontakte) a majú ozaj nepríjemný priebeh - vysoké horúčky atď. Baby nie je to sranda, musíme sa chrániť.

evkakozickova
28. okt 2020

@dominikak4 a koľko dní trvali horúčky ? Po chorobe im ostalo nejaké následky ?

mlska19
28. okt 2020

Ano,idem,mam to 100 m od domu,viac nez o samotne testovanie mam strach,ze mi budu napriek oblebenej paske cakajuci plut a mocit na pozemok.Nebolo by to prvykrat,testuje sa u nas na futbalovom ihrisku a ludia sa tu castokrat spravaju ako totalne telce a burani.Naposledy vybehol cely autobus futbalistov z nejakej Hornej Dolnej do zahrady a poostiaval to tam.

claire0611
28. okt 2020

Ahoj, no ja mám veľkú dilemu... na jednej strane sa pre toto bojím ísť, dokonca aj moja lekárka mi povedala, že tehotným ženám neodporúča, na druhej strane by som išla. Mám to síce kúsok od domu, no ide o to, koľko ľudí bude predomnou a neviem sa akosi stotožniť s tým, že tam budú kašľať a smrkať do servítky a na tom istom mieste si mám ja dať dole rúško a robiť to isté... Zatiaľ som s mojou mamou dohodnutá tak, že sa tam pôjde postaviť hodinu pred (keďže vychádzame podľa abecedy medzi prvými, čo je síce len odporúčanie, čiže to určite ľudia nebudú dodržiavať). Beriem so sebou tehotenský preukaz a mama sa priamo tam opýta či ako tehotnú ma nemôžu uprednostniť. Samozrejme, niektorí ľudia si isto blbé reči neodpustia, no je mi to jedno, bojím sa o zdravie seba a bábätka... Ak povedia, že sa mám postaviť a čakať v rade, odchádzam domov bez odtestovania.
V TV včera hovorili, že ľudia ak uvidia tehotnú ženu, staršieho človeka, ľudí s deťmi, majú ich uprednostniť, ale neviem či v sa v tejto dobe ešte takýchto ľudí veľa nájde.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
baluinka
28. okt 2020

Určite pôjdem, mám 6tt do odchodu na materskú a v pondelok má nastúpiť pracovníčka za mňa,ktorú idem zaúčať,nemôžem si dovoliť byť 10 dní v karanténe..a teda druhá vec je,že ani finančne si to nemôžem,resp. nechcem dovoliť 😀

baluinka
28. okt 2020

@sandra151 u nás v Trenčíne je to takto 🙂

somktosom84
28. okt 2020

@misqa48 tehotné ženy by mali byt uprednostňované.

claire0611
28. okt 2020

@sandra151 na mne to tiež nie je vidieť, keďže som na tom tak ako ty s tou váhou, ale preto si beriem so sebou tehotenský preukaz a budem to riešiť asi teda priamo s vojakom, ak by to mal byť problém, tak sa otočím a pôjdem preč. Tiež tam čakať nebudem a riskovať...

claire0611
28. okt 2020

@sandra151 no toto je presne dôvod prečo na to testovanie pôjdem, lebo mam počas karantény termín u lekára. Zisťovala som si a v prípade, že sa testovania nezúčastníš, k lekárovi môžeš ísť len v prípade, že je to niečo vážne, na bežnú kontrolu nie. Moja lekárka by ma zobrala, ale je potom na tebe či risknes, ak by ťa zastavili policajti.

ckatka
28. okt 2020

Ja idem, ale manželov zamestnávateľ vybavil.testovanie u nich v práci (takisto aj môj zamestnávateľ vybavil testovanie v práci).
Do mestských priestorov by som šla s tým že presne...nečakám, idem povedať že som.tehotna a pôjdem na odberné miesto ktoré je v exteriéri.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
somktosom84
28. okt 2020

@sandra151 jemine :/ to sú strašne termíny!!!ja som mala pocit,že čakať na sono prsníkov tri mesiace je dosť(mne dali tak termín)
Drz sa!

claire0611
28. okt 2020

@sandra151 uff, tak to fakt neviem ako by si mohla riešiť. Nevieš sa poradiť priamo s dr? Lebo tie termíny sú ozaj brutálne a keďže sa v podstate ani nemáš ako preukázať, že si tehotná, je to naprd. Už potom je to len o šťastí či ťa policajti zastavia, prípadne asi to budú kontrolovať ja priamo v nemocnici alebo nie.
U nás policajti teraz kontrolujú aj mamičky s kočíkmi či skutočne idú len na nákup alebo k doktorovi a neprechádzajú sa po sídlisku... choré...
Neviem, ako to celé bude kontrolované po testovaní. Prípadne ešte mi napadlo keby vedia vymeniť termín niekomu s tebou po tvojej karanténe a niekomu, kto sa na testovanie chystá, by dali tvoj termín... ale to nikto zisťovať nebude. Jedine tu na MK keby vyskúšaš sa dopátrať k nejakej žienke, čo tam tiež má termín.

leonni
28. okt 2020

@sandra151 presne toto. idem len kvoli tomu, ze nasledne mam terminy u lekarov-specialistov a narovinu povedali, ze bez testu ma mozu odmietnut. tak to nebudem riskovat. u nas v NR vydalo mesto jasne vyhlasenie, ze tehotne zeny s preukazom a rodicia s detmi v kociku budu automaticky uprednostnovani. navyse su tu zriadene 3 drive-in testovacie miesta, takze my sme s muzom rozhodnuti ist autom a cucat v nom az do samotneho testu. zda sa nam to v tejto situacii ako najbezpecnejsia volba. chceli sme ist na pcr testy, ale, bohuzial, uz su volne len neskore terminy a nemuseli by sme stihnut mat vysledky do terminu u lekara.

dominikak4
28. okt 2020

@evkakozickova - no ešte to majú a už vyše týždňa majú vysoké horúčky, bolesť celého tela, kĺbov, nádchu, kašeľ, stratili čuch a chuť. Krstná je zdravotník s veľmi dobrou imunitou a vôbec nebýva chorá a napriek tomu ju to úplne zničilo, dostal to aj jej syn, muž a tiež svokrovci - všetci majú dosť zlý priebeh. Nie je to len tak, navyše sú doma zavretí sami so svojimi obavami. =( . A napríklad kolegyňa mi hovorila, že jej ujo to tiež dostal a ten mal ľahší priebeh ochorenia - iba dva dni mal zvýšenú teplotu inak nič, mysleli si, že je z toho vonku a o mesiac na to oslepol na jedno oko, teraz ho riešia neurológovia.

evkakozickova
28. okt 2020

@dominikak4 ach 😔 čo sa to deje, mám strach priviesť svoje dieťa do takého sveta kto vie čo nás ešte čaká....

claire0611
28. okt 2020

@evkakozickova
@dominikak4 no baby, ja som bola hospitalizovaná v nemocnici a žiaľ som musela ísť aj do budovy, kde majú na jednom z poschodí covidových pacientov a bolo to strašné... v ten deň som bola rozhodnutá, že podpíšem reverz a idem domov, pritom na našom oddelení rizikového tehotenstva bol kľud - okrem rúšok, nič špeci... ale hento bol fakt des.
Prevážali pozitívneho, ktorého som videla asi zo 6 metrov za zavretými sklenenými dverami, bol v plášti, ľudia okolo tiež v plášťoch, vojaci kričali, aby ľudia nevychádzali na chodbu, lebo prevážajú pozitívneho, všetci sa schovávali, utekali... Ako z hororu. Pre chorého človeka, ktorý skončí takto v nemocnici, to musí byť ťažké nie len fyzicky, ale aj psychicky ☹ a tiež si hovorím, že doviesť dieťa do tohto sveta, nič moc... Na druhej strane sa celá rodina tešíme, že ak by toto ešte pretrvávalo, aspoň nás to privedie na iné myšlienky.

lucia147852
28. okt 2020

@claire0611 choré nechore. Keby sme zodpovední nemusía to robiť. Môj svokor sa nakazil v práci. Je to strašná choroba. A nezáleží na veku. Rovnako zlý priebeh môže mat mladý aj starý. Mám z čoho porovnávať. Osobne poznám už 13 ľudí pozit. A o chripicke mohli hovoriť z toho tak 3. Medzi zlými priebehmi sú aj deti, mladé baby, podotýkam zdraví ľudia. Vôbec nie rizikoví

claire0611
28. okt 2020

@lucia147852 ak si si všimla môj ďalší komentár ohľadom covidu, tak ja nie som z tých, ktorá to berie na ľahkú váhu a mám rešpekt, ale aby zastavovali mamičku s kočíkom, ktorá má mimochodom rúško na ústach... To že nám pred senkom stojí 10 chlapov s pivom v ruke nikto nerieši a ta mamina keby sa aj ide prejsť s dieťaťom, lebo zaspí lepšie v kočíku, myslím, že tým neohrozuje nikoho😉 takže áno, príde mi choré.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima173
28. okt 2020

ja sa idem. Hlavne kvôli praci keďže robím s ľudmi a aj kvôli rodine. Tiež ešte nemám tehotenskú knižku tak si to vystojím v rade ale uvažujem, že pôjdem až ku večeru keď bude snáď menej ľudí 🙄

evkakozickova
28. okt 2020

@claire0611 ach je mu úplne na nič som v depresiách celý deň. 😔 Ešte obavy s toho že muž príde o prácu,a živiť rodinu s jedného rodičaku a s jednej maródky žiadna výhra toto.

mimkao
29. okt 2020

nie, ja sa testovať nejdem. Som 37tt a budú ma testovať pred pôrodom krvnými testami.

zyxie
29. okt 2020

Ja určite nejdem. Po všetkých tým peripetiách, kým som sa dostala do momentálneho štádia tehotenstva, určite nebudem riskovať, že tam chytím nejaký sajrajt, z ľudí čo sa tam premelú, z tej ich "paličky" do mozgu alebo z rizika neodborného zásahu.
Bývame mimo husto zastavaného územia, v robote stretávam furt tých istých 5 ľudí, prepravujem sa autom a v obchode trávim len nevyhnutný čas lebo mi je z tej rúšky grcne. Moc sme sa spoločensky nestýkali ani pre Coronou a ani teraz sme s tým nezačali, ani sa mi nechce, keďže mi je často zle.
V robote som si zobrala dovolenku a hotovo (avízovalasom to šéfovi ešte dva či tri týždne dozadu, že si vezmem dovolenku, keď sa bude testovať).
Každý si je za svoje zdravie zodpovedný sám a nikto mu nemôže nariadiť ako má postupovať, ani u lekára nemusíte prijať liečbu - musíte podpísať súhlas.
TOTO NIEJE ROZHODNUTIE VÁŠHO OŠETRUJÚCEHO LEKÁRA, ALE ROZHODNUTIE POLITIKA, KTORÝ SI LEN MASÍRUJE SVOJE EGO A NA ĽUDOCH MU V SKUTOČNOSTI VOBEC NEZÁLEŽí.
Toto moje rozhodnutie je nielen zdravotné, ale aj politické. Nemienim podporovať takéto totalitné maniere s gestapáckymi vyhrážkami, s určovaním triednych nepriateľov a ich následným zatriedovaním ako občanov 2.kategórie. To sme to už raz mali a mysleli sme si že 89-tym rokom to skončilo.

kayyaa
29. okt 2020

Ja urcite nepojdem.
Od zaciatku dodrziavam vsetky opatrenia, sme len doma, max prechadzky do lesa, muz robi cez HO, nakupy riesime donaskou....nemam sa kde nakazit. A na tuto hromadnu akciu riskovat nepojdem.
Lekar ma musi osetrit, rozhodne sa nenecham vydierat. To uz co je za totalita toto... aby tehotnu lekar neosetril len preto, ze nema pochybny vysledok testu ?🤦‍♀️ ...chore cele..

thoughtfulweirdo
29. okt 2020

Ja idem, nevidim problem vo vytere z nosa ani v tehotenstve. Spolieham sa, ze ma s knizkou vezmu prednostne a ak aj nie, stat este vydrzim a nakazenia sa nebojim, budem mat (samozrejme prekryty) respirator a odstup.

danielahamar
30. okt 2020

@sandra151 ak sú to súkromníci, budú vyžadovať test, aj keď by nemali😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre