Ahojte mamičky, prosím o trochu podpory :D s mojimi cm a váhou čakám veľké dieťa.. mám potvrdenú tehu cukrovku.
Dr mi už viackrát povedala, že ma asi bude čakať vyvolávaný pôrod medzi 36.-38.tt, kvôli veľkosti bábätka. Samozrejme by som chcela rodiť prirodzene, ale obávam sa že to takto skoro skončí pri cisárskom :(.
Vraj sa to tak robí pri cukrovke, keďže dieťa naberá posledné týždne hmotnosť veľmi rýchlo..
Máte s tým prosím skúsenosť ?
Tak kto by nechcel rodit normalne, ale nie vzdy sa zial da. Hlavne aby babatko bolo v poriadku. Mne diabetologicka povedala, ze dobre kompenzovana tehu cukrovka nie je pricinou velkeho babatka, to moze byt genetika alebo tvoja hmotnost, cokolvek ine. Ja som mala cukrovku aj trochu vacsie babatko a mala som planovanu sekciu, ale nie kvoli tomu. Neboj sa, to das 😉
v ktorom si tt? Zatial ide len o odhady.. su zeny, ktore mali cukrovku a rodili normalne, proste prisna dieta, dodrziavana +++ atd. Nestresuj zbytocne
Ja som mala tehu cukrovku, rodila som prirodzene v 38tt mala mala vahu 3280g a 54cm, takze nic strasne
Ono asi zalezi ako sa stravujes, ci dodrzujes dietu a pod..
Pri prvej dcere som nemala cukrovku a narodila sa 3150g a 51cm tiez v 38tt
Máte hypoglykemiu alebo hyperglykemiu?
Ja som rodila prirodzene v 37tt a maly mal 2950g, ale ja som dodrziavala dietu dost prisne. Pri prvom som cukrovku nemala a mal 3660g v 40tt tiez prirodzene
Ja son tiez mala tehu cukrovku, brala inzulin a dieta od 34tt chudlo. Nakoniec som mala sice vyvolavany, ale prirodzeny porod a dieta sa narodilo s 2600g. Moja spolubyvajuca na izbe po porode mala tiez tehu cukrovku, tiez brala inzulin a porodila cisarskym 5kg dieta🙈 takze musis pockat a uvidis ako sa to vyvinie....
Ja som mala diagnostikovanu teh.cukrovku pri 2 dieťati. Porod mi vyvolávali v 40 tyzdni,keďže som nesmela prenášať,aby dieťa nebolo veľké. Mala mala 3440g a 49 cm. Prvý syn bol väčší 🙂 3850g a 53 cm aj bez cukrovky. Dodržiavala som určenú diétu a všetko bolo ok.
Ja mam prisnu dietu A dva typy inzulinu A tabletky, dieta je uplne v norme v 37 tt, ale ak neporodim do terminu vyvolaju porod, nebudu cakat. Na cisarak to indikacia nie je, urcite je prirodzeny porod prva volba.
Nejde len o velke dieta, ale aj o to, ze placenta moze rychlejsie prestarnut, alebo organy dietata nerastu tak rychlo ako babo, preto by si mala mat castejsie kontroly.
A aké veľké je dieta? Ja som tehotenskú cukrovku nemala, ale 4,4 kg som porodila prirodzene 2x bez problémov, takže veľkosti samej o sebe (ak nehovoríme o 5kg) by som sa neobavala
Pichala som si inzulín nasadená diéta a malý sa narodil 35+4 s váhou 2330g a 48cm
rodila som 4x, nikdy som nemala tehu cukrovku, všetky deti mali nad 4kg - najväčšie 444og
kvôli inej genetickej diagnóze som rodila všetky 4 razy plánovane po vyvolávačke, ale ani jeden pôrod neskončil cisarákom, všetky vaginálne
čiže za mňa - plánovaný vyvolávaný pôrod neznamená automaticky cisársky.
Dokonca čípky na vyvolanie pôrodu som dostala len pri úplne prvom, ostatné 3 už šli bez ďalšej chémie - hneď po prepichnutí plodovej vody. prvý trval celkovo skoro 5hodín, štvrtý od odtečenia vody po okamih narodenia presne 20 minút
🙂
Moja 157 cm vysoka mama porodila viac ako 4 kg braska. Mna strazili, ze Bude syn velky kvoli tehu cukrovke, narodil sa mesiac skor a necele 3 kg.
Ten odhad je velmi nepresny.
V prvom tehotenstve som mala tehotenskú cukrovku,držala som dietu.Malá sa narodila v 41,1tt a mala 56cm 4370g. Rodila som prirodzene.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mam osobnu skusenost,ja som mala cukor zvyseny pri teste na tehotensku cukrovku,mala som len nasadenu diétu a veru dcérka sa narodila velka a 42tt+3 akutnym cisarskym,kedze vyvolavacky so mnou neurobili absolutne nic.