Tehu cukrovka

nttnnt
15. máj 2021

ahojte baby tie ktore mate alebo ste mali mam taku technicku otazocku. Glukozovy test mi vysiel trosku nad limit a poslali ma na diabetologiu-klasika. Objednala som sa, termin mam za tyzden a pol kde mi zase budu robit test (nalacno, potom si mam doniest ranajky ako bezne jedavam a potom dalsi odber po nejakom case). Pytam sa zacali ste s upravou stravy az po navsteve diabetologickej ambulancie? Ja som si co to nacitala ale zrejme asi nebude dobre ak uz teraz upravim aby mi to potom neskreslilo vysledky dalsieho a teda prveho testu u diabetologicky, neviem.

denisadeny
15. máj 2021

@nttnnt mne vyšla vysoká hodnota na glukozovom teste, poslali ma na diabetológiu. Tam som došla, zobrali mi krv, a že je to ok. Dali mi to pero, merala som si 3 krát denne cukor. Po týždni kontrola, povedali, že je to ok. Odvtedy raz za 2 týždne tam zavolám, nadiktujem výšku cukru (meriam si cca 2 krát za týždeň). Nedrží žiadnu diétu, žiadne obmedzenia.. Nič.. Jedine som prestala piť džúsy.

hailey1
15. máj 2021

@nttnnt ak cukrovku mas, ziadna uprava stravy ti vysledky neskresli - tam ide o to, ci ti stiha telo odburavat cukor alebo sa hromadi a zatazuje aj babatko

nttnnt
autor
15. máj 2021

@denisadeny diky a mozem sa spytat na tu diabetologiu si sa dostala hned? mne hlavne ide o to ci mam upravit stravu uz hned teraz alebo pockat az ked mi tam vyjdu nejake cisla u nich...inac co mi hovorili zas mi budu brat z prsta..aj na glukozovom vsetky 3 odbery urobili z prsta a citala som ze to moze kadejak skreslit...no bohvie
@hailey1 no to este uvidim jak mi to vyjde tam ked som ukazala svoje vysledky sestricke na dia povedala a sak to je take hranicne...

hailey1
15. máj 2021

@nttnnt ja som mala uplne hranicne a za par tyzdnov to uz stupalo... zatial neprehanaj, uvidis

nttnnt
autor
15. máj 2021

@hailey1 jemine sakris, ok diky

denisadeny
15. máj 2021

@nttnnt no ja som tam volala a do týždňa ma objednali.. Brali mi krv zo žily, ale aj z prsta.. A na glukózovom mi brali len ten prvý odber..

meredithh
15. máj 2021

@nttnnt ahoj, stravu uprav az po diabetologickom vysetreni, aby si mala realne hodnoty pri tvojej bežnej strave, nuz a k tomu odberu z prsta - tam su potom troska ine hodnoty ako pri odbere zo zily, to si uz diabetolog posudi. 🙂

hailey1
15. máj 2021

@nttnnt hlavne nestresuj, nema niekto v okoli pozicat glukomer? 2-3 dni skus pomerat a sama uvidis, ci ti to skace

nttnnt
autor
15. máj 2021

@meredithh dakujem 🙂 len sa mi zda ze u tej dia mi tiez planuju len z prsta cosi take sa mi zda ze sestricka hovorila no tiez by som velmi rada videla skor co mi vyjde pri odbere zo zili no ved ja sa tej doktorky na to opytam.

nttnnt
autor
15. máj 2021

@hailey1 uprava stravy by mi nevadila ze vynecham vsetko sladke prezijem len smola ze to nie je len o sladkom, skor to prepocitavanie sacharidov pri lazdom jedle ach to je “nieco pre mna” ak teda dopadnem az takto ....no praveze nie nemam v rodine ziadneho diabetika co by mi pozical ani by som si nepomyslela ze budem mat s tym problem no co uz, pri prvom tehu som nemala, nevadi dajako to doklepem

amelie2017
16. máj 2021

Ja zijem v zahranici a tu sa robi test trosku inak ako na SK. Najprv mas hodinovy test a ak vyjde pozitivne, ides na 3 hodinovy so 4 odbermi. Mne uz po prvom hodinovom nasadili preventivne dietu, s tym, ze 3 dni pred odberom som mala inu, normalne mam na 2100 kalorii, pred odberom som mala 3000, aby sa odhalil problem, ak tam je. Ale ta dieta nie je nic strasne, v podstate to ani dieta nie je, mam dost sacharidov, hladna nie som a niekedy tie odporucane porcie ani nevladzem zjest. Jedine, co ma obmedzuje, ze si nemozem nieco len tak zobnut, ze si nemozem dat len tak k tv oriesky, alebo ovocie mimo jedla. Proste to dodrziavanie casov. Meriam si cukor 5krat denne, este ani raz som nemala nad limit, aj ked vyskoci cukor vysoko, ked nejdem presne podla tabulky. Napr. vcera som si dala rizoto, co by som nemala, ryza len ako priloha, nie cely tanier, no a cukor na hranici, ale ja to aj citim. Ked to presvihnem, mam navaly tepla, busi mi srdce a viem, ze bude cukor vyssi.

linda117
17. máj 2021

@nttnnt ako keby som o sebe citala 🙂 tiez mi minuly tyzden vysli vyssie hodnoty na glukozovom teste a termin na diabetologiu mam az buduci tyzden. Ja som si uz pred par dnami nasadila "dietu" - uplne som vylucila sladkosti, chlieb jem len celozrnny a iba na ranajky.. a obmedzila som prilohy, pridala zeleninu. Tiez som premyslala ci to neskresli vysledky, ale urcite Dr poviem ze som si uz upravila stravu

nttnnt
autor
17. máj 2021

@linda117 ja som zatial neobmedzila teda kusok hej nepijem uz dzusy aj ked som ich pila ze stvrt pohara dzus zbytok voda a sladke som ale zatial zlahka mam 3 oreo kekse v sebe za normalnych okolnosti by bolo po celom baleni..chlieb celkovo moc nejem skor kasicky kadejake na sladko za tym budem tiez plakat ked bude uplne nesladena :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre