Dobrý deň chcem sa spýtať som v 26 tt a včera mi bol potvrdený covid 😩 som aj zaočkovaná...bojím sa či to neohrozí tehotenstvo bábätko...s gynekológom som ešte nehovorila pretože výsledky mi prišli včera večer tak musím počkať do pondelka....príznaky mám miernejšie len nádcha a strata chuti/cuchu...Dakujem
pokiaľ viem, tak covid nemá vplyv na bábätko. Pokiaľ nemáš problém s dýchaním, tak je to podľa mň ok. Kebyže už nevieš poriadne dýchať a skoncíš v nemocnici, tak tam vidím problém, lebo by bábätko nedostávalo dosť kyslíka. Ale inak podľa mňa v pohode.. Aspoň podľa toho čp som počula / čítala
Urobila si všetko potrebné,aby si zmiernila priebeh covidu,dieťatko to zvládne,sú na to štúdie v zahraničí,neboj sa.
@erikazefi mala som kamarátku tiež bola tehu s covidom a bábätko je úplne zdravé skoro 4kg keď sa narodila šikovná 😊😊skôr by som sa bála toho očkovania ktoré je vo fáze testovania. Poznám jednu maminku napísala aj príbeh na FB ako otehotnela po očkovaní a prišla o bábätko keďže to bábätko malo silný rastep a chromé nožičky a ďalšie diagnózy.
@zanetakovacsova súvis s očkovaním a poškodením plodu si dotyčná len domýšľa a vôbec to nemusí byť tak ako si ona myslí,že na vine je vakcína,aj ked chápem,že dákeho vinníka nájsť chcela,aj pred covidom boli poškodené deti a budú aj po ňom
V 26 tt to už v pohode babo zvládne. Ja som bola v prvom trimestri a v 12tt som o babo prišla. Covid, či bežná chrípka môžu poškodiť plod, ale len na začiatku tehotenstva.
@erikazefi hlavne kľud. Určite to zvladnes bez problémov. Nasad si vyššie dávky Cvit, D vitamín, veľa piť a hlavne kľud. Poznám viac tehuliek co to prekonali a mali len veľmi mierne príznaky a pritom neboli ani ockovane. Určite to bude aj tvoj pripad👍 a prejde to. Chápem, že sa bojíš, takže žiadne pozeranie správ a katastrofických scenárov, skus si veriť, že všetko bude v poriadku. Keď už si sa dala očkovať, tak ver, že ti to pomôže.
@nezabudka3391 keď som sa dávala ockovat tak som tehotná nebola
@nezabudka3391 to co za hluposti pises? Preco zastrasujes buducu mamicku? Dieta sa nemusi narodit v poriadku, bezohladu na to, ci je mamicka ockovana alebo nie.
@pandorra vieš čo radšej si príspevok prečítaj 5x lebo si trošku mimo... Veď ty ju strasis že dieťa sa nemusí zdravé narodiť 🤦
@nezabudka3391 co si tymto dosiahla, zahrala si sa na mudru a co? Vystrasila si a pohladkala si ego? @erika, neboj sa, zvladnes to. Ak budes mat teplotu, daj si paralen, neboj sa toho. *Drzim palce. A z takychto rci si nic nerob, mam iks kamaratok tehotnych, aj uz porodili, dali sa zaockovat v tehu, su na to studie, Bezne sa v tehotenstve ockuje, aj ja som sa dala proti ciernemu kaslu a tetanu (stari doktori, ktorym sa nechce citat studie, sice melu svoje, ale je to bezpecne a velakrat overene)
@julish a v čom som akože strašila? Šak napíš
"podla mna ti nikto na 100% nepovie ci dieta sa narodi na 100% ok"... viem, ako sa tehotnej taketo pocuva. ak si to tak nemyslela, ospravedlnujem sa.
@erikazefi Ahoj, chcem ťa povzbudiť že to určite zvládneš. Ja som veeeeelmi slabucka povaha a mňa sa Covid dotkol hlavne psychicky. Strašne som sa kontrolovala bola v strese. Pred cca 2 týždňami som prekonala a som 23 týždeň tehu. Skončila som v nemocnici, ale Vďaka Bohu nie preto žeby som nemohla dýchať, ale preto že som mala hroznu hnačku a zvracala som. Keď si zaockovana mala by si mať ľahší priebeh ako ti už píšu dievčatá vyššie. Len veľa nečítaj hluposti, nesleduj sa až príliš a verím že všetko bude dobré.
Bolo ti nadelené tehotenstvo, bol ti nadelený covid.... Ani s jedným nič neurobíš silou svojej vôle. Tak načo sa trápiť?
P.S.: Neboj, dobré to bude. Si v druhom trimestri, to najnáročnejšie obdobie na vývin plodu máš za sebou, pôrod ešte (pravdepodobne) ďaleko, dobré to bude, neboj 😉
@julish a to je strašenie? Skús sa sama zamyslieť keby si ty bola lekár či by si sľúbila budúcej matke ktorá má hoci aj kovid že dieťa sa narodí zdravé. Samozrejme treba myslieť pozitívne a nemyslieť hneď na to že dieťa nebude zdravé
@nezabudka3391 ziaden lekar nic take neslubi za ziadnych okolnosti - to bolo treba napisat.
@zanetakovacsova ja som otehotnela po očkovaní v 2 cykle a dieťatko je zdravé a veselo si v bruchu kope,som 31tt... silný razstep a chrome nožičky mohlo mať jej dieťa jednoducho preto lebo nastala chýba pri vývine embrya v rannom štádiu tehotenstva. Tiež sa nechytajte každej hluposti!
@erikazefi tiež som ockovana, mám kovid, priebeh mierny silnejšia nádcha (striekam nasivin striedavo do jednej dierky) a bolesť hrdla, som 31tt. Nič sa neboj, kým nemáš teploty a dobre sa ti dýcha je to len bežné nachladnutie ktoré treba vylezat 🙂 drž sa a hlavne pozitívne myslí!🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
budem mozno za zlu, ale ked si sa dala ockovat vakcinou ktora je v stadiu skusania si sa nebala? podla mna ti nikto na 100% nepovie ci dieta sa narodi na 100% ok ale tak ber to tak ze ak by si mala ci len ,,obycajnu,, chripku tak tiez by si takto riesila? nerob paniku zavolaj dr a uvidis co ti povie viem o 2 mamickach ktore mali kovid a porodili zdrave deti asi tak