Tehotná s Covidom

erikazefi
6. nov 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať som v 26 tt a včera mi bol potvrdený covid 😩 som aj zaočkovaná...bojím sa či to neohrozí tehotenstvo bábätko...s gynekológom som ešte nehovorila pretože výsledky mi prišli včera večer tak musím počkať do pondelka....príznaky mám miernejšie len nádcha a strata chuti/cuchu...Dakujem

nezabudka3391
6. nov 2021

budem mozno za zlu, ale ked si sa dala ockovat vakcinou ktora je v stadiu skusania si sa nebala? podla mna ti nikto na 100% nepovie ci dieta sa narodi na 100% ok ale tak ber to tak ze ak by si mala ci len ,,obycajnu,, chripku tak tiez by si takto riesila? nerob paniku zavolaj dr a uvidis co ti povie viem o 2 mamickach ktore mali kovid a porodili zdrave deti asi tak

mauduska
6. nov 2021

pokiaľ viem, tak covid nemá vplyv na bábätko. Pokiaľ nemáš problém s dýchaním, tak je to podľa mň ok. Kebyže už nevieš poriadne dýchať a skoncíš v nemocnici, tak tam vidím problém, lebo by bábätko nedostávalo dosť kyslíka. Ale inak podľa mňa v pohode.. Aspoň podľa toho čp som počula / čítala

janinah
6. nov 2021

Urobila si všetko potrebné,aby si zmiernila priebeh covidu,dieťatko to zvládne,sú na to štúdie v zahraničí,neboj sa.

zanetakovacsova
6. nov 2021

@erikazefi mala som kamarátku tiež bola tehu s covidom a bábätko je úplne zdravé skoro 4kg keď sa narodila šikovná 😊😊skôr by som sa bála toho očkovania ktoré je vo fáze testovania. Poznám jednu maminku napísala aj príbeh na FB ako otehotnela po očkovaní a prišla o bábätko keďže to bábätko malo silný rastep a chromé nožičky a ďalšie diagnózy.

janinah
6. nov 2021

@zanetakovacsova súvis s očkovaním a poškodením plodu si dotyčná len domýšľa a vôbec to nemusí byť tak ako si ona myslí,že na vine je vakcína,aj ked chápem,že dákeho vinníka nájsť chcela,aj pred covidom boli poškodené deti a budú aj po ňom

ankare
6. nov 2021

Skoré uzdravenie!
@erikazefi

matabb73
6. nov 2021

@erikazefi keďže si zaočkovaná, mala by si mať miernejší priebeh. Treba brať lieky podľa odporúčania lekárov. Nasaď si vitamíny C, D.

jaga18
6. nov 2021

V 26 tt to už v pohode babo zvládne. Ja som bola v prvom trimestri a v 12tt som o babo prišla. Covid, či bežná chrípka môžu poškodiť plod, ale len na začiatku tehotenstva.

ailiba
6. nov 2021

@erikazefi hlavne kľud. Určite to zvladnes bez problémov. Nasad si vyššie dávky Cvit, D vitamín, veľa piť a hlavne kľud. Poznám viac tehuliek co to prekonali a mali len veľmi mierne príznaky a pritom neboli ani ockovane. Určite to bude aj tvoj pripad👍 a prejde to. Chápem, že sa bojíš, takže žiadne pozeranie správ a katastrofických scenárov, skus si veriť, že všetko bude v poriadku. Keď už si sa dala očkovať, tak ver, že ti to pomôže.

erikazefi
autor
6. nov 2021

@nezabudka3391 keď som sa dávala ockovat tak som tehotná nebola

erikazefi
autor
6. nov 2021

@ailiba dakujem

erikazefi
autor
6. nov 2021

@jaga18 dakujem

erikazefi
autor
6. nov 2021

@ailiba dakujem

emuemu
6. nov 2021

@erikazefi kovid sa transplacentarne nešíri…čiže dieťatko ostane negatívne…problém by bol ťažký zápal pľúc, vtedy by nedostatok kyslíka mohol dieťatku uškodiť…pri miernych príznakoch bude mat po pôrode pravdepodobne protilátky, čo bude výhoda…držím palce.

pandorra
6. nov 2021

@nezabudka3391 to co za hluposti pises? Preco zastrasujes buducu mamicku? Dieta sa nemusi narodit v poriadku, bezohladu na to, ci je mamicka ockovana alebo nie.

mibie
6. nov 2021

@erikazefi neboj, zvladnete to! Je super, ze si uz 2.trimester, aj priebeh by mal byt mierny, ked si zaockovana. Mam viacero kamosiek, co prekonali Covid tehotne, vsetko bude v poriadku ;)

nezabudka3391
6. nov 2021

@pandorra vieš čo radšej si príspevok prečítaj 5x lebo si trošku mimo... Veď ty ju strasis že dieťa sa nemusí zdravé narodiť 🤦

julish
6. nov 2021

@nezabudka3391 co si tymto dosiahla, zahrala si sa na mudru a co? Vystrasila si a pohladkala si ego? @erika, neboj sa, zvladnes to. Ak budes mat teplotu, daj si paralen, neboj sa toho. *Drzim palce. A z takychto rci si nic nerob, mam iks kamaratok tehotnych, aj uz porodili, dali sa zaockovat v tehu, su na to studie, Bezne sa v tehotenstve ockuje, aj ja som sa dala proti ciernemu kaslu a tetanu (stari doktori, ktorym sa nechce citat studie, sice melu svoje, ale je to bezpecne a velakrat overene)

nezabudka3391
6. nov 2021

@julish a v čom som akože strašila? Šak napíš

julish
6. nov 2021

"podla mna ti nikto na 100% nepovie ci dieta sa narodi na 100% ok"... viem, ako sa tehotnej taketo pocuva. ak si to tak nemyslela, ospravedlnujem sa.

vanda323
6. nov 2021

@erikazefi Ahoj, chcem ťa povzbudiť že to určite zvládneš. Ja som veeeeelmi slabucka povaha a mňa sa Covid dotkol hlavne psychicky. Strašne som sa kontrolovala bola v strese. Pred cca 2 týždňami som prekonala a som 23 týždeň tehu. Skončila som v nemocnici, ale Vďaka Bohu nie preto žeby som nemohla dýchať, ale preto že som mala hroznu hnačku a zvracala som. Keď si zaockovana mala by si mať ľahší priebeh ako ti už píšu dievčatá vyššie. Len veľa nečítaj hluposti, nesleduj sa až príliš a verím že všetko bude dobré.

ysseba
6. nov 2021

Bolo ti nadelené tehotenstvo, bol ti nadelený covid.... Ani s jedným nič neurobíš silou svojej vôle. Tak načo sa trápiť?
P.S.: Neboj, dobré to bude. Si v druhom trimestri, to najnáročnejšie obdobie na vývin plodu máš za sebou, pôrod ešte (pravdepodobne) ďaleko, dobré to bude, neboj 😉

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nezabudka3391
6. nov 2021

@julish a to je strašenie? Skús sa sama zamyslieť keby si ty bola lekár či by si sľúbila budúcej matke ktorá má hoci aj kovid že dieťa sa narodí zdravé. Samozrejme treba myslieť pozitívne a nemyslieť hneď na to že dieťa nebude zdravé

mattkapd
6. nov 2021

@erikazefi prešla som si covidom v 9tt.. Tiež mi vlastne skoro nič chvalabohu nebolo.. A sup už tu mam 3 tyzdnovu princeznicku.. Držím palčeky

julish
7. nov 2021

@nezabudka3391 ziaden lekar nic take neslubi za ziadnych okolnosti - to bolo treba napisat.

luluska1234
8. nov 2021

@zanetakovacsova ja som otehotnela po očkovaní v 2 cykle a dieťatko je zdravé a veselo si v bruchu kope,som 31tt... silný razstep a chrome nožičky mohlo mať jej dieťa jednoducho preto lebo nastala chýba pri vývine embrya v rannom štádiu tehotenstva. Tiež sa nechytajte každej hluposti!

luluska1234
8. nov 2021

@erikazefi tiež som ockovana, mám kovid, priebeh mierny silnejšia nádcha (striekam nasivin striedavo do jednej dierky) a bolesť hrdla, som 31tt. Nič sa neboj, kým nemáš teploty a dobre sa ti dýcha je to len bežné nachladnutie ktoré treba vylezat 🙂 drž sa a hlavne pozitívne myslí!🙂

bejba18
8. nov 2021

@emuemu skade máš že sa nešíri transplacentarme ? Ako je potom možné že pozitívnej mamičke sa narodí pozitívne dieta?

lienka.7
8. nov 2021

@erikazefi kamoska dostala kovid v 8.mesiaci. nebola ani ockovana, uplne bezpriznakovy priebeh mala. Brala nejake lieky a sledovali ju. Teraz ma doma 2.mesacneho chlapca. Zvladnes to, neboj sa 👌👌👌 keby sa ti hocico nezdalo okamzite smer nemocnica. Drzim ti palce 🍀🍀🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre