Ahojte som v 9tt a keď som kamarátke - lekárke povedala ze som tehotna tak ma hneď znosila ci chcem aby sa nám narodilo postihnuté dieťa nakoľko môj manžel cca pred 2 rokmi absolvoval radioterapiu. Mate prosím skúsenosti s takouto situáciou? Sú tam rizika? Určite sa poradím s lekárkou avšak s tým musím počkať do zajtra. Ďakujem
@deedol vraj sme mali počkať minimálne 5 rokov. Len mi je divne ze ak by to bolo také riziko tak by to hlásali všade, no aj tak som v poriadnom strese z toho celého. Zistili by mi z testov počas tehotenstva ze niečo nie je v poriadku? Je to moje prvé tehotenstvo tak neviem co všetko zisťujú alebo aké presne sú tie testy.
@tutu24 urcite to spomen gyn, ale podla mna je 5r trocha vela. nasla som toto:
Pokiaľ rakovinou trpel muž, lekári zväčša odporučia čakať ešte dlhšie, aspoň dva roky po skončení liečby, kým sa muž pokúsi splodiť dieťa. Mužské spermie potrebujú viac času na regeneráciu po poškodení, ktoré spôsobila chemoterapia a liečba rakoviny. Niektorí muži si dávajú spermie pre istotu zmraziť ešte predtým, než sa liečba rakoviny zaháji. V prípade, že žena je už vo vyššom veku a nechce čakať tak dlho, možnosťou je nechať si vopred zmraziť vajíčka alebo sa nechať umelo oplodniť vajíčkami od darkyne.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/225404/mozm...
2 roky su ok, zase tak dlho sa to nedrzi v nebezpecnej hranici. Keby je nieco zle, tak na to pridu pri screeningoch.
@tutu24 2 roky su optimalne, kamoska lekarka je onkologicka? Moj velmi dobry kamarat sa pred par mesiacmi uspesne vyliecil z tejto zial zakernej choroby. Hovorime si toho vela, takze prisla aj rec na reprodukciu. Dal si zmrazit spermie a bolo mu odporucene, sa dva roky zdrzat pokusov o splodenie dietata prirodzene. Povedz to pri kontrole doktorke, a uvidis, nestresuj kvoli nazoru jedneho lekara a este k tomu kamosky. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nemam skusenost, ale znamej dcera bola v tejto situacii. povedali im, ze tusim rok alebo dva nemaju skusat otehotniet. takze vy by ste uz mali byt ok... ako vsak pisem, viem to z tretej ruky.
a co vravela kamoska lekarka, ze kolko by ste akoze mali cakat, aby to bolo ok?