Ahojte dievcata.prosim vas,ktora mate s tymto problemom skusenosti,poradte mi..
Som v 34tyzdni,vcera som bola u sv.gynekologa,ten mi nezistil nic,ze je vsetko ok..ale zaroven som uz bola objednana u gynek.u ktoreho budem rodit.ten mi zistil dilataciu KPS oblicky do 9mm+dilatovaný ureter do 12mm.som z toho dost nestastna,lebo ze s takym rozsahom sa nestretol,je to nejaky 3i stupen rizika/max je 5y/.Ak sa bude malemu hromadit viac mocu v oblicke,pravdepodobne mi budu musiet vyvolat porod.dakujem
dankadina,dakujem..len by som sa ta chcela opytat,ci tebe to zistili uz pocas tehotenstva?lebo dr sa vyjadril,ze s takym rozsahom pocas tehotenstva sa nestretol.preto sa bojim tak toho,lebo vacsinou pocuvam o 1om stupni,maximalne 2hy.dik zatial
mne pocas tehotenstva nic nezistili az ked malej robili v porodnici sono. Ja som pocula uz aj o štvrtom stupni, to sa naozaj zvykne upravit aj lekarka na novorodeneckom mi to hovorila a keby nie tak budete sledovaní na nefrologii a v najhorsom pripade sa to sa operovať a vraj to nieje zložitá operácia tak neboj a do toho 36 tt to už doklepeš a potom to už nebude predčasny porod
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dadi hlavu hore malej po narodení zistili dilataciu 1 st. chodili sme raz za 3 mes na kontrolu, teraz uz nic nema dnes sme boli na kontrole. len treba sledovať moč, často prebalovať kvoli infekciam a vyhybať sa prechladnutiu