Tehotenstvo tesne po chemoterapii

harvanovasimona
24. apr 2016

Ahojte som necely polrok po preventivnej chemoterapii a meska mi mrcha 2 den ...ked prebalujem drobca ma napina ...a test sa bojim spravit ...a bojim sa ze budem musiet ist na potrat....onkologicka mi odporucala rok a pol cakat ...mala som nador na krku ...neboli to lymfaticke uzliny....od prveho sona ci pet ct som cista bez nadoru ...poprosim o rady ktore ste ostali kratko po chemoterapii tehotne ...priebeh porod ...a po porode ci sa to vratilo

pribinak
24. apr 2016

Urob si tent test a zajtra zavolaj svojej doktorke
Liga proti rakovine ma tiez internetovú poradnu, urcite im napis radia tam viacerí odborníci
Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo 🙂

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@pribinak test je negativny...na zatial len sa bojim toho co ak ostanem tehu ako je povolene...kedze som cista a mala som len preventivnu liecbu

loginexistuje
24. apr 2016

@harvanovasimona ja si myslim ze onkologicka vie o com hovori a chemoterapia je zavazna liecba . Moja priatelka po chemoterapii pockala tak ako jej doporucovali absolvovala este aj vysetrenia pred otehotnenim bola viac sledovana a dopadlo to ok. Chlapcek uz je skolak a v pohode.

Sestra mala zasa priatelku spoluziacku a ta otehotnela skoro po liecbe odporucali UPT nesla dietatko donosila a porodila v pohode, aj dietatko je ok ale u nej tehotenstvo a hormony sposobili nekontrolovatelny rast (ona bola uz v pohode bola po zaistovacej liecbe) a do dvoch mesiacoch po porode zomrela.

Ty to nemas potvrdene test mas negativny ked tak si ho zopakuj dva dni meskania nie je vela ale teda do buducnosti by som sa riadila odporucaniami onkologa ku ktoremu chodis a zlepsila sposoby ochrany pred pocatim tak ako ti doporucia.
Vela stastia

zajko_usko
24. apr 2016

Po chemoske sa má čakať 5r než ďaľšie tehu.....5 r trvá demisia.to je doba p ktorú je pravdepodobnosť že sa ti choroba môže vrátiť .ja som tak mala.....

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@zajko_usko chapem ze sa ma cakat ...tvrdila ze staci rok a pol..to mi tvrdili 2 doktorky ...aj to viem ze sa vravi ze ked do 5 r sa nevrati tak si vyliecena...ja som mala zaistovaciu liecbu kedze som bola cista cely cas...iba ten nador na krku co som mala mi ho vybrali a okolie vycistili

loginexistuje
24. apr 2016

@zajko_usko asi si myslela remisiu a nie demisiu 😉

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@loginexistuje dakujem ...no uvidime este..a urcite na dalsi mesiac skocim nech mi nieco predpise..a aj tak dalsi mesiac mam kontrolu u onkologicky...

zajko_usko
24. apr 2016

@harvanovasimona mne to povedala onkologicka aj gynekológ.5r

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

Pojdem este k zenskemu...a opytam sa jeho

zajko_usko
24. apr 2016

@harvanovasimona však nemusíš sa ponáhľať s dieťaťom.prvé je zdravie.potom dieta

monikaparson
24. apr 2016

@zajko_usko Mne povedal 2 roky.

zajko_usko
24. apr 2016

@monikaparson 5rokov je doba či by sa nemalo otehotniet

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@zajko_usko 5r po cheme aj sa ti nador neobjavy si vyliecena ...2 onko doktorky mi povedali ze otehotniet mozem po roku a pol to je minimum...

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@zajko_usko u chlapov je to 5 r co by nemali splodit dieta...

jahodka11
24. apr 2016

baby, ale ved ona sa neponahla s babom,ani nepise, ze sa boji,ze uz neotehotnie a podobne.....len sa pyta na skusenosti..osobne...tak ju tu nedeptajte, ze mala cakat 5 rokov....
ja ti prajem len vela vela zdravia a verim, ze ak si tehotna, vsetko bude v poriadku!!!! drzim palce!!! 🙂

zajko_usko
24. apr 2016

@harvanovasimona tak radšej počkať 5rokov než pordit.dieťa a aby sa to vrátilo....

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@jahodka11 dakujem ...zatial od zaciatku je vseko okk bez nadoru...okrem toho co mi vytiahli ..iny nemam ...mudr vravela ze je to vyliecitelne ..proste pred porodom sa mi spravila hrcka cca 1 cm mala do 20.4mala 5cm...neni to lymfaticky ...bol ewingov sarkom...nasledovala chemo 3 kratke 3 dlhe...bola to zaistovacia ...tak snad to sa ani nevrati...a ano bojim sa ostat tehu zeby som nemusela ist na potrat...lebo mi to povedala onko mudr ...po roku a pol mozme mat babo...

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@zajko_usko mozno zalezi aku si mala diagnozu...a kde si mala nador...ja som to mala na svale na krku ....

zajko_usko
24. apr 2016

@harvanovasimona maternica

monikaparson
24. apr 2016

@zajko_usko ako som písala, ja som sa pýtala svojho dr. po absolvovaní liečby a povedal 2 roky

harvanovasimona
autor
24. apr 2016

@monikaparson mne tiez a 2 onko mudr...a minimum rok a pol

zajko_usko
24. apr 2016

@monikaparson No je to riziko pretoze 5 r je remisia p.o. liecbe a moze sa choroba vratit. ....preto som sa ja s dietatom neponahlala

monikaparson
24. apr 2016

to som nerobila ani ja ,ale tiež som verila tomu, čo mi povedal doktor

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre