Ahojte baby, znama je v 6tt a psychiatricka jej odporuca ist na zakrok, preto, ze doteraz uzivala tieto lieky a vraj plod bude poskodeny. Preto chcem sa opytat, mate niektora skusenosti s uzivanim tychto AD v tehotenstve?Ako dlho ste ich uzivali a ci je ich potrebne vysadit alebo ste ich mohli brat dalej aj pocas tehu? Dakujem
@fonita hm. Asi by som pockala na tie morfologicke sona. Nedajboze moze babatko samo odist, alebo by chybu zistili na vysetreniach
@fonita Ahoj ja som užívala benzo. Helex a mala je zdravá samozrejme že nie každý deň len keď som mala zle v práci. Citalec som užívala teraz počas dojcenia prvé 3 mesiace doktorka mi ich už aale vysadila že som v pohode. Samozrejme v živote sa nespolieham len na doktorov,ale spolieham sa na Boha. Nuž známa sa musí rozhodnúť co s babetenkom. Nemusí mu byť nič, môže byt úplne zdravucke... Držím palce
@queen_mary aj ja som toho nazoru
@fonita ako ju môže psychiatrička takto poslať na zákrok ? K tomu by sa mal vyjadrit predovšetkým gynekológ, aký ma na to názor a podobne. Tiež by som osobne poçkala na prvé morfologické sono a nech si dá spraviť trisomy testy ( tam zistia vrodené chyby plodu) . Veľa žien užívalo celé tehotenstvo AD a majú zdravé deti.
@denullllka prave som s nou hovorila a gynekolog ju posiela na geneticke testy, tak uvidime co bude dalej.
Prečo ju okamžite posiela na zákrok? Keď lieky teraz vysadila, na ďalšie pokračovanie tehotenstva už to nebude mať vplyv. A keď došlo už nebodaj k poškodeniu zárodku, v takom nízkom štádiu si obvykle príroda sama poradí, bud to ", opraví" alebo jednoducho zárodok odíde, nebude sa vyvijat, ak by bol vážne poškodený. Normálne nech urobí gynekológ jej testy a uvidí sa potom
@jaskolka psychiatricka tak rozhodla, ked videla v akom stave bola zname ten prvy tyzden, ked si sama zo dna na den vysadila lieky.Ja tvrdim,ze to boli abstinencne priznaky,kedze telo bolo zvyknute niekolko rokov na urcitu davku lieku a zrazu ho nemalo.Znama sa zlakla tych priznakov a myslela si, ze to taketo bude uz cele tehu.Ale po tyzdni si telo zacina zvyka,ze je vez liekov a uz aj priznaky nie su az take a tak teraz sa znama snazi bojovat o babätko, len este sa obava,aby babätko nemalo nasledky.
Mne tiez dnes jedna gynekologicka povedala, ze ak by bolo babätko poskode takto na zaciatku, prestane sa plod vyvijat a spusti sa spontany potrat.
@fonita povzbud ju. Ak má peniaze tak nech si zaplatili aj testy navyše, trisomy, alebo nifty... ďalej kvalitný morfologický ultrazvuk napríklad u doktora grochala v Martine. tam sa oplatí určite investovaťje najlepši na Slovensku. máva plné termíny tak mu treba volať a ak nebude mať voľno,tak si dohodnúť napríklad vyšetrenie v sobotu za poplatok. vysvetliť mu že brala lieky, obáva sa a potrebujem mať čo najskôr relevantnú informáciu. on jejurčite vyjde v ústrety. určite to za to stojí.
@fonita ale teraz píšeš ináč...lieky sa nevysadzaju zo dňa na deň.nic horšie a tak vystresovat jej nemohla spraviť.Su ženy a aj ja čo berú AD celé tehotenstvo benzaky sú horšie tie fakt len v urgentnom stave.Aj tak prvé týždne sa bábo vyživuje zo zltkoveho vaku neverím, že psychiatrická mala prvú pacientku tehotnú na liekoch.Ludia beru aj horšie lieky.
@eliska13 v com inak? to ze nebolo spravne,ze si lieky sama vysadila, sme ju upozornili hned a ona to pochopila az vtedy,ked jej zacalo byt zle. Ona sa bala, ze liekmi poskodi babo,kedze jej gyn. odporucil vysadit lieky a ako naschval sa tie prve dni nemohla dovolat jej psychiatricke,tak si lieky vysadila sama.Hned ako sa dovolala isla k psych.a ta jej povedala vraj to babo bude mat niejaku poruchu preto, ze tych prvych 5tt uzivala lieky, toho sa znama este viac zlakla a tak sa dohodli na zakroku. No ja som jej od zaciatku hovorila nech sa este poradi s inou psychiatrickou, ze jej dr.nema odkial vediet, ze to babo bude fakt poskodene. Teraz sa situacia vyvynula tak, ze jej gyn.ju posle na geneticke testy a uz jej davaju teraz 95% sancu, ze babo bude ok-to sme sa dozvedeli az dnes,kedze bola u jej gyn.s tym,ze ake su sance na vynosenie zdraveho babätka.
A mojim prispevkom som chcela zistit,ake skusenosti maju ine zeny s tymito liekmi v tehu.
@fonita 80€. on ide cash, nema zmluvu s poistovnami. ale najdi si aj tu referencie, vsetci ho chvalia, ma asi najlepsie sono na slovensku - a teda co sa v tom stadiu da vidiet, urcite uvidi ... https://www.femicare.org/
a uz len to, ze ma slusny pristup robi vela (vstane, poda ruku, pozdravi - uplne trivialnosti, ale v mnohych ambulanciach este stale hudba buducnosti. ) .. dokonca baby pisali, ze ked sa potvrdila zla diagnoza, ani neuctoval vysetrenie ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@fonita ahoj ja keď som otehotnela všetky lieky som v 4tt vysadila lexaurin sa v tehu nesmie užívať s AD to je iné myslím ze niektoré sa môžu ale konkrétne citalec neviem... Ale je lepšie určite vysadiť