Tehotenstvo po konizácii a skrátený krčok

lucinka511
7. júl 2016

Ahojte , kt z Vas bola po komizacii a mala bezproblemove tehotenstvo?, Ja som bola dnes na kontrole som v 9 a 2 tt a krcok len 23mm.takze mam amt kludovy rezim , Baby ake to blo u Vas , skracoval sa vam pocas celeho tehu alebo ostal na tych 2 cmm? ja som po konizacii este z roku 2010 HPV sa mi nikdy nepotvrdil a ani cytologia,vzdy bola dobra,teda neg a napreik tomu mi dal konizaciu lebo som tam amla akesi zmeny,mozno len pozapalove,,a teraz mam takyto strach,dufam,ze len ten krcok ostane pekne pevny a nebude maknut,,,Dakujem za vase odpovede

charity
7. júl 2016

@lucinka511 Si v kolkom tyzdni?

anicka382
7. júl 2016

Ahoj ja som po prvom pôrode bola na konizacii po cca 8mich mesiacoch so ostala tehu a ďalšie dva pôrody bez problémov. Takže žiadny stres si silná to dobre dopadne.

3009
7. júl 2016

lucinka511 moja dcéra bola tiež na konizáci pre HPV a za dva roky otehotnela a tehotenstvo aj pôrod bez problémov.

sibalka21
7. júl 2016

@charity 9+2tt

charity
7. júl 2016

@sibalka21 Tak vyloz nohy a panvu dohora a cakaj v tej polohe na porod. Bez srandy...

adamar
7. júl 2016

Pri prvom tehu som bola na rizikovom, takze som viacmenej polihovala a porodila v 37tt, krcek bol kratsi ale zvladol to. Pri druhom som od cca 28tt musela lezat, dovtedy kedze som mala 1,5 rocne dieta to az tak neslo a tak sa mi mala natlacila do panvy a uz ten krcek tak nedrzal ale kedze som poctivo lezala tiez porod v 37tt, tyzden pred porodom som uz ale bola v nemocnici, uz som sa otvarala. Odporucam urcite sa setrit a viac polihovat

lucinka511
autor
8. júl 2016

@adamar a ten krcok bol od zaciatku kratsi?, ne ked robili konizaciu tak LEEP a ten operujuci mi povedal,ze odstranili serne minimum a teraz krcek taky maly, ono zalezi aj od konzistenice hl aby nemakol tak by sa dalo, uz lezim a nic ozaj nerobim.TAk som zvedava,som rada ale ze su tu zeny ,kt s ym nemali problem..este sa to da zasit,serklaz tak uvidime,snad to bude vsetko ok

maminkasisa
8. júl 2016

ja som mala po konizacii obidva tehotenstva rizikove koli skracovaniu krcku, odlezala som si svoje v nemocnici, pri druhom som mala aj serklaz, ale nie je to ziadna slava....
mavala som zapaly, tak mi radsej steh vytiahli.. obidve tehotenstva som vydrzala do 38 tyzdna, takze co najviac lezat, setrit sa, lezat s vyssie vylozenymi nohami, si este vo velmi nizkom tyzdni, mne to začalo "haprovat" okolo 25 tyzdna.... ak bude nutna hospitalizacia odlezat si to pekne v nemocnici a tesit sa zo zdraveho babatka.... drzim palce....

denisa172
8. júl 2016

Ja som po dvoch konizácicg (2013 a 2015). V tomto roku som zostala tehotná, teraz 25 týžden. Mam kratší krčok 23mm, 25 je taký normál, to mi dnes povedal primár, pretože ležím v nemocnici kvôli bolestiam a sledujú ma. Inak tehotenstvo bezproblémové, ale treba sa šetriť a co najmenej chodiť.

lucinka511
autor
8. júl 2016

@denisa172 a ty si sa od zaciatku setrila?, ja som bola aj na PN ale to som mala iny problem,teraz je vsetko ok az na ten krcok, a uz sa teda setrim,cely den lezim alebo sedim maximalne si zajdem na mini nakup do obchodu,co je tak 200m odo mna,ale dakujem si ma potesila, ze sa to da aj s kratsim krckom ,ono je dolezita konzistencia toho krcka abynemakol,drzim ti palce nech je vsetko v poriadku.

denisa172
8. júl 2016

@lucinka511 ak nemäkne tak je dobre. Snažím sa od začiatku šetriť, ale upratujem, vysavam a tak, lebo ležať sa stále nedá. A teraz v nemocnici som asi kvôli tomu, ze som veľa chodila.

adamar
8. júl 2016

@lucinka511 mala som ho dva krat skracovany,mala som nalez,takze bolnkratsi od zaciatku,ale neviem presne kolko uz,asi 2,3cm

lucinka511
autor
9. júl 2016

@adamar, ahoj pri tom prvom si teda viac,menej polihovala, ja si to predstavjem tak,ze cely den uz len lezim max do obchodu a nieco lahke si uvarim, a dalej len lezim na gauci,ani nebudem upratovat, ja deti este nemam,tak sa to da zvladnut i ked je to dost narocne,len lezat,ale radsej budem lezat aby som to vydrzala, je mi z toho do placu a aj sa bojim ale ked tak citam,tak sa nemusi nic stat, ja budem stastna ekd vydrzim do 35tt samozrejme by som chcela rodit co najneskor ale uvidime co ten krcok bude robit,,a rodila si normalne alebo cisarsky?

adamar
9. júl 2016

@lucinka511 neboh vydrzis,ubehne to ako voda 🙂mne zacalo aj brucho tvrdnut asi od 26tt aj napriek lezaniu a bola som.par dni na infuzkach.Rodila som.obe deti prirodzene a bez komplikacii,len pri oboch praskli vodu

lucinka511
autor
18. júl 2016

@adamar , @denisa172 @maminkasisa ahojte tak dnes po 11 dnoch som bola na kontrole a bol tam uz moj gynekolog,nie ta zastupkyna,a on mi zmeral krcok 4,6cm, normalne tomu nemozem uverit,ale celych tych 11 dni som len lezala,minimum sa pohzbovala,nakolko este nebyvam s priatelom a nemam este deti,cize nemusim ozaj nic robit,,,volala som aj s takym znamym gynekologom a opytala som sa ho an to a ze sa to stava, ze ten krcok sa tak natiahne tak som happy🙂 ale aj tak idem pre istotu dalej lezat, a potom ked to bude stle take pekne ,take pekne,tak sa zacnem viacej hybat🙂

maminkasisa
18. júl 2016

super, drzim palce, vela kludu, pokoj a lezanie a zdrave babatko....

barborazilina
11. apr 2018

@adamar , @denisa172 @maminkasisa @lucinka511
Baby prosim vas mne sa v prvom tehotenstve tiez skracoval krcok a bola som na rizikovom od 21 tyzdna ale rodila som nakoniec na vyvolavacku a dva dni po termine cisarskym. Teraz som opat tehotna myslite ze to bude rovnake?

denisa172
13. apr 2018

@barborazilina ja mám po druhom porode a prvý pôrod bol v 36tt a tento druhý až 39tt, a krčok mi v pohode držal. Bol kratší, ale v pohode.

barborazilina
14. apr 2018

@denisa172 Dakujem ti velmi pekne za odpoved ... trochu si ma upokojila ...

barborahalmova
16. jún 2019

Ahojte, chcela by som sa opýtať. Pred mesiacom mi robili konizaciu. Na histologii zistili že mám predrakovinovy stav a že treba ešte odobrať, takze ma čaká rekonizacia.
Mám 38 rokov ešte nemám deti a s priateľom veľmi tuzime po dieťatku. Hneď ako to lekár odobrí, chceli by sme začať skúšať. Mám ale veľký strach, či otehotniem a či dietatko vôbec donosim.
Máte prosím vás niektorá podobnú skúsenosť a úspešne tehotenstvo po dvoch konizaciach za sebou ? Ďakujem veľmi pekne za odpoved.

denisa172
17. jún 2019

@barborahalmova ja mám dve konizacie, pár mesiacov po sebe. Mám 2 deti.

barborahalmova
17. jún 2019

@denisa172 ďakujem snáď to bude v poriadku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre