Tehotenstvo a závislosť na kvapkách na nádchu

leyla1675
5. nov 2021

Ahojte mam tehotenskú nádchu odkedy som tehotná. Všade povedia ze kvapky škodia. Lenže ako mam fungovať s tehotebskou nádchou :/ mam úplne upchaty nos kvapkam pomerne často som už v 17 TT a od začiatku to mam tak. Morská soľ nula bodov pinosol takisto. Neviem ako to riešiť bez kvapiek sa už neviem doslova pohnúť všade ich beriem.

karhu
5. nov 2021

dychaj ustami

mirka1633
5. nov 2021

@leyla1675 urcite nekvapkat nic. Cim viac budes kvapkat tym to bude horsie

leyla1675
autor
5. nov 2021

@karhu keď dýcham ústami hneď chytím hrdlo zápal. Naposledy antibiotika som brala preto. :/

danka56
5. nov 2021

@leyla1675 pri oboch tehotenstvach som mala podobný problém. Ja celkovo mam chronickú nádchu, pri tehotenstve mi brutálne spuchla sliznica a nevedela som poriadne dýchat. Mne môj doktor povedal, že radšej nehc si dám kvapky ako by malo dieťa mat nedostatok kyslíka. Ja som si ale dávala olynth len v noci. Aby sa mi dalo spať. Cez deň som sa snažila vydržať. Jedny kvapky, nespomeniem si na názov, mozem od fotiť zajtra, som si dávala cez deň, keďže morská som nijak nepomáhala.

leyla1675
autor
5. nov 2021

@danka56 ďakujem, od zajtra cez deň bez kvapiek. Aspoň na noc lebo to sa ani ne vyspím

nafka0483
5. nov 2021

@leyla1675 Chod na ORL. Dostala som sprej na odpuchnutie sliznice, s beznymi kvapkami to budes mat len horsie a prestanu ti zaberat a uz vobec nebudes vediet dychat.

leyla1675
autor
5. nov 2021

@nafka0483 bola som dali mi pinosol ten nepomáha. Už ozaj neviem co

luccija
5. nov 2021

@leyla1675 zničis si sliznicu až budeš musieť ísť na zákrok k ORL.To, že tak dlho kvapkas Ti to spôsobilo ja nikdy nepochopím tieto obsesie s kvapkami.Ak máš tehotenskú nádchu chod k lekárovi nech Ti poradí...

danka56
5. nov 2021

@nafka0483 mne nepomohli ani také. Jedine olynth. A to dokonca taky, čo bol v plastovej fľaške nie v sklenej.
V prvom tehotenstve som bola na orl a teda nič horšie som asi spraviť nemohla. Ale samozrejme, Každý sme iný a zabralo mne nemusí iným a opačne.

dominikasvince
5. nov 2021

@leyla1675 ja si dávam detský nasivin od 3 do 6 rokov

nelca0510
5. nov 2021

@leyla1675 keď som bola chorá,tak naozaj akútne som si už stretla aj mucosolvan. Ak ju máš dlhodobo,riešila by som s lekarom

lienka.7
5. nov 2021

@leyla1675 skus luffeel.. ja to mam na alergiu.

cherry19811
5. nov 2021

Cele tehotenstva s dcerou aj synom som fungovala na olynthe🙈. Nedokazala som dychat ustami, striekala som olynth a bola som asi najvacsi odberatel olynthu v tej dobe🤣

cherry19811
5. nov 2021

A este dodam hned ako som porodila, na druhy den som bola bez kvapiek, vsetko zmizlo.

zdenka11081983
5. nov 2021

@leyla1675 kvapkala som cele tehotenstvo...
Cele.

lenkavalova
5. nov 2021

@leyla1675 ja som tak mala pri oboch tehotenstvach. Pýtala som sa svojho gynekológa a ten mi povedal že môžem, že k bábätku sa to nedostane. Bez kvapiek som sa v noci skoro udusila

ivkasu
5. nov 2021

@leyla1675 Ahoj, ja som si takto vypestovala zavislost na Muconasale. Odporucam kvapkat iba do jednej nosnej dierky. Da sa dychat iba s jednou priechodnou nosovou dierkou. 😉 Ta druha, kde si nebudes kvapkat casom prestane opuchat a spriechodni sa. Potom uz nekvapkat vobec.
Mne velmi po porode pomohol CLARINASE REPETABS - antihistaminikum.

aurorastone
5. nov 2021

Nekecam kľudne ukážem objednavkove faktúry od 2 trimestra až po 6 deň v pôrodnici som minula 56 nasivinov tých pre deti... Nedalo sa ináč do revu mi bolo (ráno obe nosné dierky jak od lepidla), v sufliku mam doteraz zvyšných 7 alternatív ktoré nezabrali od vincentky po homeo kvapky a malý je našťastie ok a ako prišlo tak odišlo už 3 a pol mesiaca nedávam nič... Doktorka povedala ze vždy lepšie ako by som sa dusila a nervovala...

aksis989
5. nov 2021

pri obidvoch detoch som mala tehu nadchu.....pouzivala som detsky nasivin alebo olynth inak som sa ani nadychnut nevedela...akonahle som porodila tak este v porodnici sa mi to upravilo a uz som nepotrebovala ziadne kvapky, takze ziadna zavislost nevznikla 🙂

michluc
5. nov 2021

@leyla1675 pri obidvoch tehotenstvach som od zaciatku do konca kvapkala mucosolvan , inak som sa nenadychla , ci cez den ci v noci , bolo to hrozne...ako som porodila tak sa uvolnil aj nos a bolo po kvapkach 😉

floren
5. nov 2021

@leyla1675 zvlhčovač vzduchu a Tea tree olej

lienka9
5. nov 2021

@leyla1675 skus tuto kombinaciu.odporucili v univerzitnej lekarni.je pre tehotne aj dojciace zeny.mne zavralo fakt za 2 dni.

leyla1675
autor
6. nov 2021

Tak dneska zatiaľ bez kvapiek ale je to hrôza..

leuska1991
7. nov 2021

@leyla1675 cele tehu som si davala kvapky do nosa a maly je aj zdravucky a nesla som ani na ziadnu operaciu😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre