Tehotenstvo a zápal mechúra. Potrebovala by som radu

marabout27
23. máj 2008

Ahoj.Potrebovala by som radu co mam robit. Som tehotna 21 tyzden a pri moceni mam rezanie . A citim stale plny mechur aj ked som sa vymocila ☹ som s toho nestastna a neviem ci to je normalne. Bola som aj u svojho gynekologa na odber mocu a ten povedal ze to je v poriadku. Bola by som rada keby ste mi poradili .Dakujem

gucz
23. máj 2008

ja som chodila v tehu cikať pomaly každých 15 min. Je to normálne, aj rezanie a bolesť v oblasti mechúra. Maternica Ti tlačí na mechúr, zakiaľ nemáš hnis v moči alebo krv a zvýšenú teplotu, tak je to normálne. Polaví to začiatkom tretieho trimestra. Len si dávaj pozor, aby sa neobjavil svrbivý výtok z pošvy, to leť hneď k doktorovi, je to síce tiež bežné, ale ja som kvôli takejto infekcii porodila predčasne. Radšej choď k doktorovi 5x zbytočne ako mať potom problém

marabout27
autor
23. máj 2008

Ahoj gucz. Zatial nemam hnis v moci ani krv ani teplotu,len sa dost potim.A bojim sa aby to neublizilo babetku. Kupila som si aj susene brusnice zevraj su dobre na zapal mechura.Aj ked mi lekar povedal ze nemam zapal. Zobral mi ster z posvy ci nahodov nemam zapal o tyzden budu vysledky. Tak sa nemusim bat ze mam stale plny mechur to je normalne. Dakujem Ti za odpoved

gucz
23. máj 2008

Neboj sa to prejde

gucz
23. máj 2008

a možno sa Ti to bude zdať pritiahnuté za vlasy, veľa pi, ak by aj niečo bolo v mechúri, nech sa to radšej vyplaví

marabout27
autor
23. máj 2008

aked budem vela pit nebude sa ukladat vomne voda???

marabout27
autor
23. máj 2008

ked si mala rezanie a palenie mechura aj si brala niake vytaminy? na zlepsenie?

krasulka
23. máj 2008

ahojte baby, zapajam sa do debaty, aj ked este nie som tehu, ale snazime sa. Prave doberam lieky na zapal mechura, mna to trapi za posledne 2 roky, tak raz za 5 mesiacov, tiez sa obavam co bude v tehotenstve...
marabout, mne velmi zabera pitie Cranberry dzusu, cize brusnicovy, drienkovy,alebo ako sa to u nas vola.A samozrejme byt v teple. aj teply sedaci kupel pomaha tak 3 x denne, mozes mat mechur iba podrazdeny, kedze sa ti nepotvrdila infekcia u lekara. A tie brusnice ber, to sa moze aj v tehotestve a je to ozaj dobra vec.. No a potom este urologicky caj,ale ten neviem ci sa moze v tehu, to by si sa musela opytat gyndosa. Ale asi to mas ako uz baby pisali, ze ti babo tlaci na mechur...Dufam, ze sa ti coskoro ulavi, lebo viem ake je to neprijemne a bolestive.

marabout27
autor
23. máj 2008

ahoj krasulka.som rada ze sa zapajas do debaty.Drzim ti palce aby sa Vam podarilo otehotniet. Aj ja som mala v minulosti problemi s mocovym mechurom aj zo zapalmi.A viem ta pochopit ake to je. Susene brusnice beriem a zacala som od dnes pit cucoriedkovy dzus a dzus s ciernych rybezli tak uvidim dufam ze mi to zaberie. Urologicky caj nemozem pit pretoze v tehotenstve odvodnuje. Mozem este vyskusat ten kupel len neviem ako to dopadne lebo som dost pribrala... 🙂

gucz
23. máj 2008

marabout27: ak nemáš choré srdce, alebo obličky, voda sa v tebe ukladať nebude. A vlastne urologický čaj tiež pôsobí na prečistenie (v tehu sa nemá piť), teda sa z neho viacej ciká, tak isto ako keď vypiješ veľa vody. Ak by Ti opuchli prsty, nohy moc treba letieť k doktorovi, ak len trošku, tak je to normálne. Napríklad ja som si opuchy nevšimla na pohľad, ale dávali sa mi ťažšie prstene dolu, pri konci tehu som ich radšej nenosila. A pila som instantný čaj od hipp pre nastávajúce matky, je tam praslička proti opuchom. Tak asi tak.papa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre