Dobrý deň, potrebovala by som poradiť.
Manžel je ešte len 6 mesiacov od remisii ochorenia (lymfatické uzliny)a ja som nečakane otehotnela . Bojím sa či to nebude mať niejaky vplyv na bábätko.Mal s tým niekto skúsenosť?
Neplánovali sme bábätko ani sme s tým nepočítali , pretože doktorka povedala že, by sa to nemalo stať a že muž po chemoterapii by do 5 rokov nemal splodiť dieťa . Mám 5 týždeň tehotenstva a doktorka povedala že ešte nieje počuť srdiečko preto sa strašne bojím či ta chemo.nebude niejako vplývať na vývoj bábätka. Prosím vás ak mala niektorá z vás skúsenosti chemo.budem veľmi rada ak mi poradíte
Ďakujem za každú odpoveď ❤️
Manžel mal chemo tento rok, radiojod minuly rok. Tehotná som vďaka IVF, keďže už toľko rokov sme nechceli čakať a už niekoľko rokov sa ani nedarilo. Srdiečko býva vidieť a počuť neskôr. Skôr sa viem vžiť do tvojej situácie čo sa týka zdravia bábätka. Srdiečko ešte nič nerieši, aj keď je to prvý krôčik ❤️ Potom by som sa určite zamerala na niektoré testy. My sme mali Nifty. Plus 3 veľké morfo sona u tých naj odborníkov. Je to veľké riziko, ale to malinké k vám prišlo a úprimne z celého srdca vám prajem, aby bolo zdravé. Ono spermiogeneza sa rýchlo obnovuje, ale nás všetci tiež upozorňujú, že 5 rokov nesmie muž splodiť dieťa.
Ja by som sa tak nebala, ved mozete ist na testy a priroda si aj tak cestu najde. Na 5tt je to oki, drzte sa ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@svejkana myslím že ani pri normálnom vývoji ešte nemusí byť počuť srdiečko....tu ti naozaj nikto nebude vedieť poradiť , treba len počkať.....snaž sa byť v klude, bez zbytočných stresov a daj tomu čas... život si cestičku vždy nájde....pokiaľ by nebolo všetko vývojovo ok, tak zvyčajne si s tým príroda poradí sama.....ale napriek všetkému, dieťatko sa môže vyvíjať aj ukážkovo a narodí sa ti zdravé dieťatko...to ti ale dopredu nepovie a nezaručí nikto - ani tvoj lekár, nie ešte ženy na MK....