Ahojte mam jeden zub ktorý som mala domodelovany sklovinou praskol pred dlhsou dobou. Stalo sa mi raz ze sa mi zapalilo ďasno mala som v ňom hnis zubar mi povedal že ten zub by bolo naj dať vonku keď že je rozbity a nieje na tom najlepšie. Tahanie by bolo dobre aj preto že by sa mi poposuvali zuby keď že jeden zub mudrosti ešte nemam vonku. Momentalne po dlhej dobe sa mi to zas zapalilo a ďasno je citlivé. Som v 12 týždni tehotenstva a neviem či takýto zakrok by bol okej. Podľa tohto čo vravel zubár by trebalo nadrezat ďasno keď že zub nieje celý aby sa dal vytiahnuť 🤦 dosť sa bojím práve toho rezania a či je to vhodné v tehotenstve
.
Máte skusenosti? S podobnym problemom?
Ďakujem
v druhom trimestri sa zvyknut opravovat zuby bez nejakych vacsich problemov, ved zubar ti to vysvetli. Ten zub moze byt pre dieta vacsie riziko ako rezanie a anestetikum.
@hradnapani skor sa bojim toho ked ze je tam isto zapal ze mi na neho uplne nezaberie injekcia čítala som v diskusiach ze injekcia v niektorych pripadoch nezabera ked je dasno zapalene
@vemi23 najhorsie je citat diskusie, ked sa riesi zdravie. Chod s doverou k zubarovi, lebo vsetko je aj tak individualne, pripad od pripadu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Menej nebezpečná je lokálna anezteza ako dlhodobý zápalovy proces v tele, z ktorého sa uvoľňujú toxíny do krvi