Tehotenstvo a podozrenie na štítnu žľazu

11. apr 2024

Ostala som neplánovane tehotná som v 7tt, mam už dlhšie podozrenie na poruchu stitnej zlazy (takmer všetci v rodine majú, a predtým ako som bola tehotná som mala priznaky len som to nestihla riešiť ).. v 9tt idem k gynekológovi, ten mi vie zistiť poruchu stitnej ? Čítala som niekde článok, že ak má žena problém zo štítnou tak ju môže poslať na upt zo zdravotných dôvodov

gumkac19
11. apr 2024

Gynekológ môže vypísať výmenný lístok na endokrinologiu, len mu treba spomenúť
Na utp pre štítnu som ešte nepočula, veď kopec žien má problémy so stitnou a berú lieky

michaela329
11. apr 2024

Dr berie aj parametre k štítnej žľaze na poradni a následne ides k endokrinologovi. Ani ak Ti vyjde pozitívne, tak to nemusí znamenať poškodenie plodu. Mojej sestre vždy na to prišli v tehotenstve a nasadili liečba. Ma dve zdravé deti. Musela by si toho mať oveľa viac ako len podozrenie na poruchu štítnej žľazy, aby Ti UPT odporučil.

panizima
11. apr 2024

Švagriná brala lieky na štítnu žľazu počas tehotenstva

stellarstar
11. apr 2024

Porucha štítnej žľazy nie je predsa dôvod na upt. Štítna sa dá dobre liečiť a tabletka sa užíva aj počas tt

joesvk
11. apr 2024

Nečakaj a choď hneď na vyšetrenie štítnej
Ak ti nedá odporúčanie gynekológ, tak choď po výmenný lístok za obvodným.Ak by bola porucha, pri ktorej treba brať hormóny, tak v tehotenstve je veľmi dôležité, aby si bola správne liečená - pre zdravý vývoj dieťaťa.

adka998
11. apr 2024

Jednoznačne sa objednaj na endokrinológiu. Mne sa nedarilo dlho otehotnieť a problém nastal aj v tomto smere. Zistili mi pár veci ale hlavne autoimunitne ochorenie štítnej žľazy. Normálne ti zoberie krv, prehmata krk a spraví sono štítnej žľazy. Je to veľmi dôležité lebo ak máš naozaj problém so štítnou žľazou tak nedajbože môže tvoje telo bojovať proti plodu a môže sa stať zle… kvôli tomu som musela brat lieky aj počas tehu a beriem aj mimo toho. Tiež sa momentálne snažíme o druhe a bola som oboznámená, že hneď ako mi potvrdí GYN tehotenstvo tak musím prísť na krv a vyšetrenie a podľa toho upraviť lieky. Bez toho by moje tehotenstvo nedopadlo dobre. Takze toto sú moje reálne skúsenosti. ✊🏼🍀

nevenka
11. apr 2024

Hypotyreoza dnes naozaj nie je strasiak. Horsi je opak, ale to sa da zvladat, vacsinou.
Musela by si mat neviem aky tazky deficit fT44, aby sa nieco stalo babatku. Zatial je vyzivovane aj rak zo zltkoveho vaku. Treba sa objednat na vysetrenie, staci prvotne odber na TSH a uz podla toho sa vie zistit, co je vo veci. Ziadnu paniku a uz vobec nerozmyslat nad UPT, pre pana krala.
Ja som brala lieky na znizenie cinnosti SZ a pri nich hrozia malformacie plodu. No lekar ma ukludnil, ze to som mala nizke davky a urcite sa nic nestalo. A mal pravdu.

zuzkacik4
11. apr 2024

Porucha stitnej zlazy moze sposobit potrat, a nie, ze je to dovod na upt. Treba sa objednat na endokrinologiu, ako uz bolo vyssie spomenute.

lucia0202
12. apr 2024

Ja som mala vyššie TSH a zníženú funkciu stitnej. Kvoli tomu som vo veľmi skorom štádiu potratila. Teraz som tehotná 13tt, beriem na to lieky. Čiže rýchlo odporúčam endokrinologa.

19sisinka91
16. apr 2024

Mne zistili v tehotenstve tiež zvýšené hodnoty, endokrinologička nasadila lieky a bola som na pár kontrolách…lieky mám brať do konca šestonedelia a potom znovu prísť na kontrolu…žiadna katastrofa 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre