Tehotenstvo a očkovanie

12. feb 2022

Ahojte,
26.1 som bola na prvej dávke očkovania proti Covidu, menzes som mala dostať okolo 3.2… keďže som už neraz čítala že očkovanie môže rozhádzať cyklus tak som si nerobila hlavu z toho že mi pár dní mešká no aj tak mi to nedalo a šla som si kúpiť test… samozrejme že mi ukázal aj druhu čiarku 🙊
Na 16.2 (streda) mi bol pridelený termín na druhu dávku…
Je tu niektorá z Vás čo sa dala zaočkovať? Respektíve nedala?
Aký je váš všeobecný názor na očkovanie na začiatku tehotenstva?

mon1806
12. feb 2022

Neockovat

kamowa
12. feb 2022

Gratulujem a tiez som za neockovanie.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbora0308
12. feb 2022

Vacsina lekarov, co som si precitala a vypocula rozne diskusie odporuca pockat v tehotenstve a dat sa zaockovat po uplynuti prveho trimestra. Je to ale velmi individualne... Ja osobne som za ockovanie, dve davky mam za sebou (druhu som dostala v juni 2021), ale tretiu som si kvoli tehotenstvu nedavala. Pre mna su aktualne studie ohladom ockovania tehotnych zien nepostacujuce a preto som sa rozhodla pocas tehotenstva tretou davkou uz neockovat. Kazdi ma ale pravo sa rozhodnut ako uzna za vhodne.

laurar1
12. feb 2022

Termin zatial zrus a daj sa ockovat az v druhom trimestri. A hlavne sa spytaj svojho gynekologa, lebo najviac zalezi na tom, ako bude prebiehat tvoje tehotenstvo a na tom, ako velmmi sa stretavas s ludmi, ci chodis do prace mhd a podobne. A je dost mozne, ze kym prides do druheho trimestra, situacia sa zlepsi natolko, ze nebude potrebne sa ockovat, pripadne to bude mozne odlozit este na neskor. Ale tehotenstvo ockovaniu nebrani, v zlej situacii je ockovanie tehotnym zenam velmi odporucane.

selena_luna
12. feb 2022

Na fcb je skupina https://www.facebook.com/groups/ockovaniecovid1... vedu ju baby co maju najnovsie vedecke info skus sa tam opytat su tam aj lekarky. Americka porodnicka komora napriklad odporuca ockovanie aj v prvom trimestri, pretoze sa nezvysil ani pocet potratov ani vady plodu. V europe odporucaju az 2. Trimester a to kvoli tomu aby spontanny potrat alebo zistena vada nebola mylne pripisovana ockovaniu. Ja mam vsetky 3 davky, poslednu uz v tehotenstve. vysla mi na 2. Trimester.

alexandra2010
12. feb 2022

u dvoch mojich znamych potrat po ockovani.

klaudiadia99
12. feb 2022

Ja som síce už v 2 trimestri a gynekologička do mňa hučala že sa mám dať zaočkovať, odmietla som. Ževraj v 2 trimestri je to bezpečné ale čítala som veľa textov o tom že nie. Každé telo je iné. Nemám ani jednu dávku a ani nechcem a určite nie keď som tehotná!!!!!

ivanash
12. feb 2022

Kolegynka mala prvu vakcinu v case, ked nevedela, ze je tehotna, dala si aj druhu vakcinu. Porodila zdrave dievcatko. Ja som sa dala ockovat v druhom trimestri, ziadne komplikacie. Kamaratky 2 tehotne si dali 3tiu vakcinu pocas tehotenstva a bez komplikacii. Porad sa so svojim lekarom a hlavne ty musis byt stotoznena s tym rozhodnutim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre