Ahojte,
26.1 som bola na prvej dávke očkovania proti Covidu, menzes som mala dostať okolo 3.2… keďže som už neraz čítala že očkovanie môže rozhádzať cyklus tak som si nerobila hlavu z toho že mi pár dní mešká no aj tak mi to nedalo a šla som si kúpiť test… samozrejme že mi ukázal aj druhu čiarku 🙊
Na 16.2 (streda) mi bol pridelený termín na druhu dávku…
Je tu niektorá z Vás čo sa dala zaočkovať? Respektíve nedala?
Aký je váš všeobecný názor na očkovanie na začiatku tehotenstva?
Gratulujem a tiez som za neockovanie.
Vacsina lekarov, co som si precitala a vypocula rozne diskusie odporuca pockat v tehotenstve a dat sa zaockovat po uplynuti prveho trimestra. Je to ale velmi individualne... Ja osobne som za ockovanie, dve davky mam za sebou (druhu som dostala v juni 2021), ale tretiu som si kvoli tehotenstvu nedavala. Pre mna su aktualne studie ohladom ockovania tehotnych zien nepostacujuce a preto som sa rozhodla pocas tehotenstva tretou davkou uz neockovat. Kazdi ma ale pravo sa rozhodnut ako uzna za vhodne.
Termin zatial zrus a daj sa ockovat az v druhom trimestri. A hlavne sa spytaj svojho gynekologa, lebo najviac zalezi na tom, ako bude prebiehat tvoje tehotenstvo a na tom, ako velmmi sa stretavas s ludmi, ci chodis do prace mhd a podobne. A je dost mozne, ze kym prides do druheho trimestra, situacia sa zlepsi natolko, ze nebude potrebne sa ockovat, pripadne to bude mozne odlozit este na neskor. Ale tehotenstvo ockovaniu nebrani, v zlej situacii je ockovanie tehotnym zenam velmi odporucane.
Na fcb je skupina https://www.facebook.com/groups/ockovaniecovid1... vedu ju baby co maju najnovsie vedecke info skus sa tam opytat su tam aj lekarky. Americka porodnicka komora napriklad odporuca ockovanie aj v prvom trimestri, pretoze sa nezvysil ani pocet potratov ani vady plodu. V europe odporucaju az 2. Trimester a to kvoli tomu aby spontanny potrat alebo zistena vada nebola mylne pripisovana ockovaniu. Ja mam vsetky 3 davky, poslednu uz v tehotenstve. vysla mi na 2. Trimester.
u dvoch mojich znamych potrat po ockovani.
Ja som síce už v 2 trimestri a gynekologička do mňa hučala že sa mám dať zaočkovať, odmietla som. Ževraj v 2 trimestri je to bezpečné ale čítala som veľa textov o tom že nie. Každé telo je iné. Nemám ani jednu dávku a ani nechcem a určite nie keď som tehotná!!!!!
Kolegynka mala prvu vakcinu v case, ked nevedela, ze je tehotna, dala si aj druhu vakcinu. Porodila zdrave dievcatko. Ja som sa dala ockovat v druhom trimestri, ziadne komplikacie. Kamaratky 2 tehotne si dali 3tiu vakcinu pocas tehotenstva a bez komplikacii. Porad sa so svojim lekarom a hlavne ty musis byt stotoznena s tym rozhodnutim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neockovat