Tehotenstvo a nevoľnosti

vanda323
15. sep 2021

Dievčatá, máte to aj vy? Toto je moje štvrté tehotenstvo ale najhoršie...som už v piatom mesiaci ale mám nevoľnosti...točí sa mi hlava ako na kolotoči, tlak ok.119/77.... Stále len zvracať ...čo na to? Dala som si bublinkovu vodu ale nezabralo

luci_ba
15. sep 2021

@vanda323 ja som nevolnosti nemala také hrozne , ale ak predsa, zaberala mi cola alebo voda s citronom. Zevraj si aj lízatka so zazvorom v lekárni, no tie som neskúšala.

vanda323
autor
15. sep 2021

@luci_ba Ahoj, dakujem za radu skúsim tu colu lebo lekáreň mám ďaleko

kvetinka1797
15. sep 2021

@vanda323 mne ako tak pomahal zazvorovy caj 🙂 inak vovec nic 🙈

vanda323
autor
15. sep 2021

@kvetinka1797 odpadnem ešte mám doma.3 deti už to prešlo...je to také chvíľkové že sa bojím že odpadnem

lucikim
15. sep 2021

@vanda323 pepsi a dru tycinky mne pomahali, pripadne piskoty a nemat pocit ani prejedenia ani hladu

vanda323
autor
15. sep 2021

@lucikim Ale vieš čo s jedlom mám večný problém cez deň vôbec niesom hladná až na vracanie mi je keď vidím jedlo a v noci sa zobudím že som hladná ....

lucikim
15. sep 2021

@vanda323 tak treba skusat co by ti chutilo, hoci aj mozno blbosti. Ked uz som bola mega hladna tak ma napinalo vkuse alebo ma palila zaha.

1medvedik1
15. sep 2021

@vanda323 ja som už síce 37tt ale Nevoľnosti som mala ešte aj v 6.mesiaci. Mne nič nepomohlo, tabletky antimentil, lízatko proti nevoľnosti, cola, čaj, zazvorové tabletky nič. Dokonca mi nechutila ani voda, čaj, minerálka nič. Zo všetkého zle.. Musela som si nájsť čo mi bude robiť dobre a to bola a staaaale je sirupova voda. Sirup len bazový alebo malinový. Nič iné nevypijem doteraz..

veronika_sk000
15. sep 2021

@vanda323 mne tiež veľmi pomohla coca cola, potom voda s citrónom, ale nie veľa dní po sebe, lebo to pôsobí ako detox 😂 a večer som si robila čaj s citrónom a bolo to znesitelnejšie 🙂

vanda323
autor
15. sep 2021

@lucikim A ešte sa bojím či nemám cukrovku, keď mi je zle a zjem sladké polepší sa.mi na chvíľku no potom mi je hneď zle z toho

vanda323
autor
15. sep 2021

@veronika_sk000 Som 17 týždenná už nevládzem cítim sa hrozné najhoršie je že jem len v noci

veronika_sk000
15. sep 2021

@vanda323 ja som mala tiež obrovský problém s jedlom..ráno som vstala že som hladná a bolo mi ešte viac zle z toho, ale keď som videla jedlo, hneď ma naplo, takže som ani jesť nemohla poriadne cez deň..mäso som nemohla ani vidieť a cítiť ani nehovorím, väčšinou som tlačila ovocie na kilá a tiež sladké (to mi zostalo doteraz), ale to ovocie mi tiež nerobilo dobre..našťastie potom to nejako prešlo..po troškách skús cucať kolu a určite aj ten citrón do vody..teraz napríklad musím piť len studenú vodu z chladničky lebo inak mi je zle a idú na mňa mdloby

vanda323
autor
15. sep 2021

@veronika_sk000 Jooj vieš čo sladké môžem aj ja aj ovocie ....ale väčšinou v noci nechápem prečo....je to hrozný stav

vanda323
autor
15. sep 2021

@veronika_sk000 dnes on si v noci o pol druhej naliala džús a nakrájala závin kakaovy

veronika_sk000
15. sep 2021

@vanda323 no mne na noc tiež šmakuje najviac, aj sa to snažím trochu ovládať, ale je to strašne ťažké :( nám šmakuje kombinácia čokoládová zmrzlina z tesca a polomáčané piškóty 😂 🙈 skúšala som aj bez sladkého, ale vypozorovala som, že potrebujem svoju hladinku, lebo mi je nevolno od žalúdka

vanda323
autor
15. sep 2021

@veronika_sk000 Vieš , čo šla som si zmerať cukor manželov dedo má ten prístroj na.meranie ..tak mala som 6,8 vraj je zvýšený

veronika_sk000
15. sep 2021

@vanda323 ale nie velmi, zalezi aj, ci si pred tym jedla a s akym casovym odstupom

vanda323
autor
15. sep 2021

@veronika_sk000 No vidíš tak nemám robiť paniku?

ailiba
15. sep 2021

@vanda323 ja som celé tehu brala z tradičnej čínskej medicíny č. 056 a nemala som žiadne nevoľnosti, ani ostatné kamošky, čo poznám, ktoré to brali... Vrele odporúčam

vanda323
autor
15. sep 2021

@ailiba To sú nejaké bylinky?

ailiba
15. sep 2021

@vanda323 áno... Je to speci pre tehulky... Ja som to brala skoro cele tehu, len posledne 2 mesiace už nie....uz nebolo treba. Precitaj si o tomwww.patentnimedicina.sk

ailiba
15. sep 2021
1katus1
15. sep 2021

@vanda323 asi tá nepoteším mne pri dcere bolo zle do cca 7 mesiaca . Pomáhalo len oddychovať a to točenie hlavy môže byť tlakom .

vanda323
autor
15. sep 2021

@ailiba Ďakujem pozriem, ale ozaj máš osobnú skúsenosť? Neze si to obiednam a pojem kadejaké hlúposti😀

vanda323
autor
15. sep 2021

@1katus1 Môže ale keď si zmerať tlak je ok vždy tak nechapem

vanda323
autor
15. sep 2021

@1katus1 Do 7 mesiaca? Nieeee to má nestraš prosím ťa

ailiba
15. sep 2021

@vanda323 určite, inak by som ti to nepísala... Ja sama som to brala, odporučili mi to... Veľmi som sa bála nevoľnosti, lebo neviem vracať a keď mi je zle, tak mi je ešte horšie... Ale chvalabohu mi nebolo zle, ale brala som tie bylinky co ti píšem... 7 mesiacov a nielen ja... Poznám takých viac tehuliek a zaberalo aj im. Ty si už v 5. Mesiaci, tak dúfam, že ti to zaberie čím skôr.

ailiba
15. sep 2021

@vanda323 do 7. Mesiaca som to brala pre istotu... Nie je to len na nevoľnosť... Je tam toho viac

vanda323
autor
15. sep 2021

@ailiba ok tak ďakujem za radu

ailiba
15. sep 2021

@vanda323 rado sa stalo... Je to na tebe, ako sa rozhodneš, v každom prípade to neohrozuje ani teba, ani babo, práve naopak... Báť sa rozhodne nemusíš.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre