Tehotenstvo a možný HPV vírus?

3. feb 2021

Som tehotná , pred nedávnom sa ku mne dostalo, ze môj bývalý (2r vzad ) má hpv vírus a jeho priateľka je na tom este horšie, že musí chodiť na zákroky a už má aj tie výrastky na krčku atď atď atď... Mne len tak vŕta v hlave co ak to mal už aj predtým a nakazil ma, alebo čo ak som ja jeho nakazila, ved inkubačná doba je 8 mesiacov až 10 rokov... Tak len to mi vŕta v hlave, ze ak by som mala nedaj boze ja ten vírus v sebe, tak by som o tom uz vedela, keďže chodím pravidelne na preventívne prehliadky a a robíla mi ster z krčka aj pred tehotenstvom aj v tehotenstve, v podstate to sa zistuje tým sterom možný ten hpv vírus, hejze ?

lienocka2808
3. feb 2021

Nie, pri stere ti zistuju cytologiu, v akom stave mas bunky na krcku maternice. Nezistuju ti pritomnost hpv. Ak si si dala robit platenu lbc cytologiu t ti zistia pritomnost hpv virusu.

nikaeli
3. feb 2021

ak chodis na preventivne prehliadky, cytologia ti ho zachyti.. ja som mala HPV a otehotnela som az par rokov po nom (teda po diagnostikovani), dr.mi vravel, ze to babatko neohrozi.. chodievam na cyto 2x do roka, je to stale v rovnakom stave.. drobec ma uz tri roky a je ok 🙂

@lienocka2808 mne ho zistili pri klasickom cyto.stere

lienocka2808
3. feb 2021

@nikaeli asi tazko, to bol iba odhad, ze ho mas, kes si mala zlu cytologiu, tam je vysoka pravdepodobnost hpv. Pri obycajnom stere sa to nezistuje, na to sluzi LBC cytologia, pripadne potom uz typizacia. Vysvetlovala mi to moja gynekologicka, ze dobre, ze som si dala spravit lbc, ze zistili mi hvp, co by z normalnej cytologie nezistili.

noami12
4. feb 2021

Ja chodím pravidelne na priehladky a pri poslednej mi zistil hpv 16 a 18 ( tie najhoršie) a už aj zmeny na krčku, len práveže medzicasom než prišli výsledky som zistila ze som tehotná. Tak teraz musím čakať a po pôrode idem na konizaciu.

autor
4. feb 2021

@noami12 a ako ti to zistili ?

autor
4. feb 2021

Ale napríklad, ked mal on uz dávno predtým ten hpv mohla som. No nemusela som dostať, boli sme spolu krátko a spala som s nim 2x.... No poznám ho 100 roky...

luccija
4. feb 2021

Hpv je tak infekcny, ze ho dostanes aj cez kondom, takze ak ho mal a spali ste spolu mozes ho mat.poved to lekarovi

noami12
4. feb 2021

Mne robil cytologiu

autor
4. feb 2021

@noami12 aj mne robi stále cytologiu a povie, ze všetko ok? To sa nemá robiť dajaké iné vyšetrenie?

lienocka2808
4. feb 2021

Ved nestresuj, hpv virus ma 80percent populacie.

noami12
4. feb 2021

Povedz mu ze chceš tu lepšiu cytologiu, ta je presnejšia a tam aj HPV ukáže ak by si mala 🙂 ja pravidelne som chodila na prehliadky a záhadné vždy som mala výsledky super, zmenila som doktora a zrazu mi zistili hpv 16,18 a HSIL CIN II na krčku maternice ( stredné ťažké až ťažké zmeny) co mi nejde do hlavy že za rok by z dobrej cytologie sa to až tak rýchlo zhoršilo.

autor
5. feb 2021

@noami12 zhoršiť sa môže aj do 8 mesiacoch... Kamoška rodila všetko ok pred porodom, po pôrode... A tak si nasla nového frajera, bo slobodná mamaicka a 8 mesiacov od pôrodu uz zle nedobre bolo... Hpv mame v sebe, ved to jedennz hpv spôsobuje aj opar, afty v ústach.... Len záleží aký silný je ten vírus.... To viem, len tak mi chodí po hlave, ci to nemam i ja náhodou... Ale nic mi nie je chvala Bohu...

domi1212
10. feb 2021

Ahojte. Nasla som tuto diskusiu na zaklade toho ze prave dnes mi prisli výsledky z vysetrenia. Som pozitovna na Hpv 16..dost ma to rozrusilo kedze plánujeme bábo uz dlhsiu dobu..najprv som mala mimomaternicove tehotenstvo potom mi zistili zmeny na krcku..islo o tazku displaziu krcka kde som musela podpstupit konizaciu..po case kt. bol potrebny nato aby sa dal krcok do poriadku a mohli sa znovu snazit prislo toto...vraj sa to da preliecit nejakymi liekmi..liecba trva pol roka ale poistovna ju nepreplaca...som uz zúfalá..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre