Ahojte… idem si po radu, resp. útechu a povzbudenie. Som 25tt a doteraz som žila v obavách o babo a moje tehotenstvo keďže som po potratoch a opäť s problémami na rizikovom. Teraz keď som dúfala že v tomto obdobi už budem spokojnejšia keďže babo už má šancu na záchranu v prípade problémov som sa pravdepodobne nakazila covidom. Ťažkosti ktoré mám som doteraz pripisovala nadváhe a tehotenstvu, ale obávam sa že už to nemôžem ďalej prehliadať keďže sa vôbec necítim dobre. Mám nádchu, bolesť hlavy, zadýcham sa pri všetkom čo robím, som unavená a pridali sa k tomu aj bolesti hrude v posledných dňoch. Žijem normálne, chodím s ruskom medzi ľudí, takze som sa mohla nakaziť kdekoľvek, aj keď neviem o tom že by som bola v kontakte s niekym konkrétnym pozitívnym. Veľmi sa obávam, že budem pozitívna a budem mat zlý priebeh, budem musieť ísť do nemocnice a babetko bude v ohrození. Aktuálne čakám na výsledok pcr testu ale už sa idem zblázniť. Prosím potrate má ak je tu niekto kto mal v poslednej dobe covid v tehotenstve a bolo všetko Ok. Resp. privítam akýkoľvek tip ako si pomôcť a zabrániť rozvinutiu choroby, ak niekto má s niečim dobrú skúsenosť. Moc ďakujem
Poznam minimalne dve tehotne, ktore covid v tehotenstve prekonali a maju zdrave deti
@mamka176 aj ja mám v kruhu známych jednu čo ochorela v 2.trimestri. Mala teploty do 39, chrípkové stavy, zhoršené dýchanie, tlaky na hrudi.... Najhoršie jej bolo cca týždeň, potom to začalo ustupovať. už má po pôrode a ona i jej dieťa sú zatiaľ v poriadku, len ich sledujú obe kvôli oneskoreným následkom.
Počkaj si na výsledok a potom rieš. Takto sa zbytočne dopredu stresuješ, zaťažuješ organizmus a umocňuješ si chorobné pocity. Ak máš covid, budeš sa musieť s nim popasovať, bohužiaľ. Každopádne, najlepšie bude mu čeliť v pozitívom nastavení a bez paniky. Drž sa!
Neboj,nerob problém tam,kde nie je. Dobre bude. ♥️ Držím palce! ♥️
Ja som prekonala covid v 7 mesiaci. Nastastie som mala najlahsi priebeh z rodiny, len silna nadcha a strata cuchu asi na mesiac. Nebrala som ziadne lieky. Maly je v poriadku. Manzel bol na tom horsie a dvojrocny syn mal horucku a hnacky.
@mamka176 moja sestra mala covid na konci oktobra, rodila o dva mesiace. priebeh mala lahky a babatko je v poriadku. drzim ti palce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mamka176 nerob si stresy dokym nemas vysledok