Ahojte tehulky . Odkedy som tehotná tak mám neskutočné lupiny a neviem si nijak už pomôcť. Skúsila som všelijaké šampóny, bio šampóny z yveska šampóny a nič. Stále nič až som zúfala keď sa pozriem na tie vlasy a hromadu lupín ☹ Premýšľam nad nejakou domácou kúrou. Nepoznáte nejakú ? Alebo neviete mi nejak ináč poradiť ? Vopred Vám Ďakujeeemm 😉
Ahojky, ja som to mala tiež. Totál brutál na hlave a to svrbene, uf hrôza. Aj keď som kojila sa mi to objavilo. Skúšala som takú vodičku z lopúchových listov - za pár centov buď v drogérii alebo lekárni a potom olejový zábal hlavy. Olivový olej vmasíruješ do hlavy, zakryješ igelitom, uterákom a necháš aspoň 10 min pôsobiť, poriadne vyčešeš a potom umyješ. Mne aj to pomohlo ale musela som to v týždni opakovať.
@ivetlo a nemala si neskôr z toho oleja viac masnejšie vlasy ? či sa to dá hneď na prvý krát tak dobré zmyť ?
Prepáč ja som nenapísala ale potom si po vyčesaní umyješ klasicky šampónom hlavu. A ani neviem, lebo mne sa mastia moc a ja umývam hlavu každý druhý deň.
Tak ďakujem 🙂 Myslím že olivový olej mi neublíži tak skúsim ešte to a keď nepomôže tak skočím na kožné 🙂 tak vďaka ešte raz 🙂
@janette151 Vybornu sluzbu urobi aj zabal z kokosoveho oleja, mozete ho pokojne nechat na vlasoch aj celu noc, zabalit do igelitu, uteraka a rano zmyt beznym sposobom.V nasej ponuke mame viacero druhov.
Jednou z moznosti je aj nimbovy olej, ktr. ma vynikajuce ucinky pri ekzemoch, psoriaze, staci kvapnut par kvapiek do samponu, ktr. pouzivate:
https://www.modrykonik.sk/shops/kozmetika-dospe...
Vnutorne by bolo vhodne zvysit prisun zdravych 3omega mastnych kyselin - vo forme prirodnych 100% za studena lisovanyc olejov. Na pokozku ma pozit. vplyv napr. mandlovy, alebo makovy olej, odporuca sa uzivat 1KL rano a vecer.Makovy olej ma o.i. niekolkonasobne vyssi obsah vapnika, odporuca sa uzivat preventivne voci osteoporoze:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janette151 hm ak je to taky problem tak skus ist za kožnou...uvidiš čo ti poradi či vobec niečo ked si tehu, ale tak su to hormony - zmena, tak je to možno sposobene aj tymto ak si pred tým nemala...