Tehotenstvo a kiahne

24. okt 2024

Prosím napíšte mi, samozrejme ak máte, s tehotenstvom a kiahňami.
Tri dni som mala teploty, slabosť a dbes konečne klesla teplota no našla som na sebe vyrážky. Obvodná ma odporučila podľa fotky ísť si potvrdiť kiahne na infekčnú ambulanciu, kde mi ich na 99% potvrdili a nasadili mi tabletkovy herpesin.
Ukľudniť ma, že to bude v poriadku a hlavne ten hrasok v bruchu 🙏 ďakujem

cookie29
24. okt 2024

a co Ti na to povedal lekar? kontaktovala si gynekologa? zalezi aj od velkosti hrasku, je ine 10tt a ine po 28tt

autor
24. okt 2024

@cookie29 som 6tt a Gynekolog ma zatiaľ nevidel 🥹

autor
24. okt 2024

Kontaktovala som ho a povedal že mám brat tabletky a dal mi termín o týždeň.

ivik4
24. okt 2024

Ja som mala kiahne v tehotenstve , v 7 mesiaci.
Nebezpecne su na zaciatku tehotenstva a pri porode

autor
24. okt 2024

@ivik4 ja som 6tt čiže úplný začiatok. Strašne verím že bude všetko v poriadku. Ani netuším ako a či je možné vidieť či je niečo v neporiadku 😭

cookie29
24. okt 2024

Vieš čo povedala by som ako laik že to je ten lepší prípad. Dieťatko je ešte maličké, na sono ani nemusí byt vidieť. Riziko je ale nízke, blížiace sa k nule…

Ja dosť dobre nerozumiem prečo si sa nedala ockovat pokial si kiahne nemala a máš v okoli deti. Ja som bola na vyšetrenie na protilátky a našťastie lebo počas tehu bola kiahnova epidémia. Ja som protilátky mala a známa Ta sa radšej nechala ockovat. Ale teda pokial viem tak problematické je trosku neskoršie obdobie a potom koniec tehu. Treba dávať pozor aj na horúčky a okamžite znižovať.

lilli110
24. okt 2024

Fuu no drzim palce. Mala som kiahne v tehu, bola som cca v 22tt. Vtedy som podstupila aj amniocentezu. Presne ako pise @ivik4 tiez mi povedali, ze vacsie riziko by bolo v 1.trimestri a posledny mesiac. Budem silno drzat palce❤ Mne aj ked vysledky z amnio vysli v poriadku a virus udajne v plodovej vode nebol, povedalii mi vtedy, ze stale existuje riziko, ze babatku to mohlo sposobit problemy. Chlapcek sa narodil zdravy, no poviem ti, ze v napati som bola uz potom cely zvysok tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre