Ahojte chcem sa spytat ze som v 9tt a vyzera ze mala bude mat kiahne su v skolke mate s tym skúsenosť.. Lebo na nete sa clovek kadeco docita ale lekar mi povedal ze pokial som ja mala kiahne tak sa nic nedeje.. Dakujem za info
@malinoismum ja som mala urcite len zasa sa bojim toho ze su pripady kedy boli dva krat.. A nemam sa koho spytat rodicia uz neziju
@natalka30 neboj sa a uzivaj si tehotenstvo ♥️ Dva krát je to ozaj rarita 💋
Inak to ze majú v škôlke kiahne neznamená automaticky že ich dostane, ja ako dieta som spavala s bratom v jednej izbe keď ich mal a nedostala som ich, ani od nikoho v škôlke. Takisto moja dcéra mali ich x krát v jasliach aj v škôlke a ona nič. Dostala ich cez prázdniny ani neviem odkiaľ, keďže s nikým v kontakte nebola.
A ty ak si kiahne mala tak sa nemusíš báť, je to rarita ich dostať 2x
@natalka30 Pokiaľ mám info, kiahne môžeš mať iba raz. Potom vírus v tele spí. Môže sa znovu prebudiť, ale už nie ako kiahne, ale ako pásový opar.... Ide najčastejší o lokálne 'pásy' pľuzgierov.
Aj pásový opar je nebezpečný. Tým ťa nechcem vystrašiť, ale buďte obozretný. Malú by som si nejaký čas nechala doma, aby sa nenakazila, ak kiahne ešte nemá. Držte sa ✊🏻
@malinoismum ❤️❤️dakujem
@malinoismum ja som mala 2 krát raz ako 3 ročná a raz v 18ke 😄 kokos normálne som išla na infekčné lebo neverili že mám druhýkrát samozrejme som mala a bolo to hrozne 40 teploty myslela som ze bude po mne 🤦♀️ doteraz mam na čele jazvu co som si myslela večer že tam mám vyražku a pucila som ju donekonecna🤦♀️🤔. A ráno som už vstala celá posipana😄
@ariannazara Chudiatko;( tak to normálne ziram naozaj. Hovorím - rarita.
- ja si pamatam, keď mali bratranci naraz všetci traja kiahne a mama ma u nich nechala na týždeň len aby som to chytila a ja ani prd… 🤷🏻♀️
Ešte aj ta choroba kasle na mna 😅😅😅
Ja som mala tiež dvakrát. Prvýkrát v 8 rokoch sme mali v rodine naraz so sesternicou ale mala som velmi malo kiahni oproti nej co bola cela obsypana... a potom v 22 rokoch som mala velmi ťažký priebeh dostávala som sa z toho 2 týždne a jazvy mi ostali viaceré všelikde po tele
Ja som teraz v prvom trimestri prekonala chorobu ruky nohy ústa, čo je tak isto ako kiahne nebezpečné, dcérka zo škôlky doniesla. To nikdy nevieš, je to hop alebo trop. Môže ublížiť, aj nemusí. Sama som zvedavá, či to dotiahneme do 12tt, zas som chorá, už som mala aj kadejaké krvácania. Ak to má byť, tak to bude.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@natalka30 tak keď si mala kiahne tak sa nič nedeje ako povedal lekár . Mala si teda ???