Tehotenstvo a herpes

28. nov 2023

Ahojte žienky, viackrát som počula, že keď žena otehotnela spravil sa jej herpes. Je to ale v poriadku? Nebojuje telo proti bábätku a preto sa spraví, lebo oslabená imunita, a teda bábätko vyhodí z tela?🥲 Dá sa nejak tomu predísť? Totiž už druhýkrát som mala biochemické tehu za sebou, aj opar. Jedno bábätko už mám, len dokopy sa snažíme 6 rokov a teda len jedno sa zatiaľ podarilo. Riešili sme sj car, nakoniec sa stal zázrak ❤️ Dokonca ani po pôrode nejde druhé, aj keď veľa žien otehotnie práve vtedy rýchlo. #zacinambytzufala😁

bubuzu
29. nov 2023

Mala som herpes počas úspešného tehotenstva a mám za sebou MA, pri ktorom som herpes nemala. Myslím, že to súvis nemá, mne sa napr. herpes urobí nielen pri oslabenej imunite, ale aj keď len použijem tyčinku na pery. Hoc akú, hneď cítim svrbenie a už to ide. Preto žiadne nepoužívam. Tak či tak, držím vám palce. Hlavne myslí na to, že to čo prežívaš teraz, bude za pár rokov minulosť. Ak sa vám nepodarí mať ďaľšie dieťa, tak vaš život bude aj tak dobrý a ak si už urobila všetko pre to, aby bábo bolo, jednoducho už možno nemôžeš urobiť viac. A je to v poriadku.

seahorse27
29. nov 2023

Vobec to tak nie je. Pocas tehotenstva je imunita oslabena - to znamena, ze zena je nachylnejsia na infekcie a vtedy sa zvykne urobit aj herpes. Neznamena to, ze ide babatko vyhodit z tela 🙈 Ak herpes nema zena prvy krat v tehotenstve, tak nie je nebezpecny.

marianarem
29. nov 2023

Ona ta imunita je v tehotenstve oslabena prave preto, aby sa neobratila proti babatku. Ja som mala herpes asi 5-6x v tehotenstve a dopadlo.dobre.

autor
29. nov 2023

Jasne, leb nechápem tým biochemickým, pred pôrodom som nikdy // nemala a po pôrode buď nič alebo to odíde 🥲 tak preto náhodou či to nemá súvis, ale teda nie

cookie29
29. nov 2023

Herpes moze byt nebezpecny pri porode, respektive pri novorodencovi. V tehotenstve nie, okrem prvej infekcie pretoze tam byva horucka a je nebezpecna skor ta 40°C ako herpes sam o sebe. Dalsia vec je genitalny herpes, ten vie narobit sarapatu a ustny vie zmutovat na genitalny, teda su to rozne druhy virusov, ale je moznost zaniest si ustny do intimnych partii a tam moze prist k potratu.

dzescebuly
29. nov 2023

Ja som mala bežne herpesy v tehotenstve a dokonca aj na pôrodnej sále som mala tiež

zana90
29. nov 2023

Mala som herpes počas tehotenstva a prebehlo všetko bez komplikácií

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre